Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη

Το 2025 έκλεισε όμορφα με μία εκπαιδευτική εκδρομή στην Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας! Μέσα από την ξενάγησή μας μάθαμε τον τρόπο λειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης, τη σημασία των βιβλίων και τα μέρη από τα οποία αποτελούνται (εξώφυλλο, οπισθόφυλλο κτλ.). Τέλος, η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση ενός χριστουγεννιάτικου παραμυθιού!

dd965dca d9ec 4ab9 939c 481593bd0cdc

Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια με την Βαρβάρα Πίκουλα

σήμερα οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με παραδοσιακούς τρόπους επεξεργασίας του σιταριού (αλώνισμα, κοσκίνισμα, άλεσμα, ζύμωμα και ψήσιμο σε ξυλόφουρνο) μέσα από βιωματικό τρόπο και παιχνίδι ρόλων. Ο ενθουσιασμός τους δεν κρύβονταν και η δημιουργικότητα τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η επαφή με την παράδοση μας, θα είναι πάντα διαχρονική και αγαπημένη.

Make a Wish Ελλάδος

MAKE A WISH
Για άλλη μια χρονιά τα παιδιά και οι γονείς του σχολείου μας,  έγραψαν την ευχή τους στο αστέρι και συνέβαλαν στο να γίνει μια ευχή ενός παιδιού πραγματικότητα.


IMG 20251202 214220

 

Επισκεπτήριο αγάπης Win Cancer

Επίσης εν όψη των γιορτών των Χριστουγέννων, οι μαθητές μας, μαζί με τους γονείς τους, δημιούργησαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με τις ευχές τους για ασθενείς με καρκίνο, οι οποίες εστάλησαν  στο Επισκεπτήριο Αγάπης, της εθελοντικής οργάνωσης WinCancer.

      003eeda1 856c 41d7 893d c2bab171508f                                30147fb2 23da 4346 9417 06d4bac1a826                                                                          IMG 20251203 121232

Δύο δράσεις που καλλιεργούν την ενσυναίσθηση και το νιάξιμο για τον συνάνθρωπο, την προσφορά και την ανιδιοτελή αγάπη. Νιώθουμε περήφανοι για όλους σας!!!

Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την σημερινή ημέρα, 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, οι μαθητές μας, συμμετείχαν σε δράσεις προκειμένου να μπουν στη θέση του άλλου και να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση. Αφού παρακολουθήσαμε το βίντεο από το παιδοοφθαλμολογικό Ελλάδος ” Η Σοφία και Το δέντρο που της τραγουδούσε” τα παιδιά με βιωματικό τρόπο είδαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με μειωμένη ή και καθόλου όραση. Συζητήσαμε προβληματιστήκαμε , προτείναμε λύσεις.

 

eikona Viber 2025 12 03 14 32 21 493

https://paidoofthalmiatros.gr/e-book-des-to-sosta-odigos-gia-goneis-ekpaideftikous/

https://paidoofthalmiatros.gr/ena-paramythi-gia-to-doro-tis-orasis-i-sofia-to-dentro-pou-tragoudouse/