Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα και οι μαθητές μας (Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεις) με τις εκπαιδευτικούς τους κ. Ανδρεοπούλου, κ.Μαγκαφά, κ.Οικονόμου, κ.Νικολετοπούλου, κ.Παπασούλη και κ.Αμπλά,  είχαν τη χαρά να εκκλησιαστούν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα τιμώντας τη Σύναξη των Αρχαγγέλων και των υπόλοιπων Ασωμάτων και Ουρανίων Αγγελικών Ταγμάτων. Ακολούθησε ξενάγηση στον Ιερό Ναό ενώ προσκύνησαν και την εικόνα της Παναγίας από το Όρος των Ελαιών. 

Στη συνέχεια οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης επισκέφθηκαν το Ψηφιακό Μουσείο 1821 ταξιδεύοντας ψηφιακά στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης του 1821. Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν με τις σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης). Ευχαριστούμε θερμά τους ξεναγούς μας που με υπομονή και μεράκι ξενάγησαν με άψογο τρόπο τους μαθητές μας σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι!

* Το Ψηφιακό Μουσείο 1821 μπορείτε να το επισκεφθείτε και με τις οικογένειές σας!

 

 

 

 

 

Εκκλησιασμός Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα - Ψηφιακό Μουσείο 1821

Πηγή – περισσότερα: http://46dimpatras.blogspot.com/2022/11/1821.html

Τι είναι η εμπορία ανθρώπων;

Ποιοι κινδυνεύουν;

Πώς γίνεται και για ποιο λόγο;

Τι μπορώ να κάνω αν αντιληφθώ ένα τέτοιο περιστατικό;

40 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι σήμερα στην εμπορία ανθρώπων παγκοσμίως… 

Με τη βοήθεια των εθελοντών της Α21 (ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού και μη κυβερνητικού οργανισμού που ιδρύθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη) , οι μαθητές της Στ’ τάξης με τις εκπαιδευτικούς τους κ. Παπασούλη και κ.Αμπλά, προβληματίστηκαν, ενημερώθηκαν, συζήτησαν αληθινές περιπτώσεις και πρότειναν δράσεις! 

Αν υπάρχουν υποψίες οι μαθητές γνωρίζουν’ καλούμε το 1109 

 

 
 
 

 

 

 

 

Α21 Εμπορία ανθρώπων! Μας αφορά; Η Στ' απαντά!

Πηγή – περισσότερα: http://46dimpatras.blogspot.com/2022/11/21.html