Ιαν 27 2014

Άρθρα του/της 41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Η «ανακυκλωμένη» ορχήστρα

«Η αγάπη μας για τη μουσική είναι μεγάλη αλλά και η οικονομική μας κατάσταση πολύ άσχημη. Κάτι έπρεπε να σκεφτούμε, λοιπόν, για να μπορέσουμε να έχουμε τα δικά μας μουσικά όργανα, χωρίς κόστος»,  επεξηγούν οι μουσικοί από την Cateura της Παραγουάη, μια παραγκούπολη χτισμένη δίπλα σε μια χωματερή, που θεωρείται μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Λατινικής Αμερικής.

Σίγουρα, δεν θα περίμενε κανείς να ακούσει στην παραγκούπολη  Μότσαρτ και Βιβάλντι. Αντίθετα η φαντασία, η δημιουργικότητα και η καλλιέργεια μπορούν να προσπεράσουν κάθε δυσκολία και να μεταμορφώσουν τα σκουπίδια σε μοναδικά μουσικά όργανα. Άλλωστε η πραγματική ευφυΐα δεν χρειάζεται χρήματα για να αναδειχθεί, τα μεγάλα έργα φτιάχνονται με τα πιο απλά υλικά.

“Όταν ακούω τον ήχο του βιολιού, νιώθω πεταλούδες στο στομάχι. Είναι ένα συναίσθημα που δε μπορώ να εξηγήσω”, λέει ένα μικρό ταλαντούχο κορίτσι που παίζει ένα “ανακυκλωμένο” βιολί. Ένα άλλο κορίτσι εξομολογείται πως η ζωή της θα ήταν άσκοπη χωρίς τη μουσική.

“Ο κόσμος μας στέλνει σκουπίδια και εμείς του στέλνουμε πίσω μουσική”, λέει ο Favio Chávez, μαέστρος της “Ορχήστρας της ανακύκλωσης”. Στην δημιουργία δεν υπάρχουν φραγμοί.

 

Πηγή βίντεο:youtube.com

 

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η «ανακυκλωμένη» ορχήστρα




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.