Άσκηση σεισμού

 

earthquake g4613fc825 1280

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήσαμε σήμερα στο νηπιαγωγείο μας την πρώτη συντονισμένη άσκηση σεισμού για τη φετινή σχολική χρονιά.

Αφού μιλήσαμε για τον σεισμό, τι είναι και πώς δημιουργείται ,μάθαμε πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε μία τέτοια έκτακτη κατάσταση και τι πρέπει να κάνουμε για να μένουμε ασφαλείς.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στην περίπτωση σεισμού οι μαθητές και οι μαθήτριες θα αποχωρήσουν ανά τμήματα από τις εξόδους κινδύνου και θα συγκεντρωθούν στο προαύλιο επί της οδού Οθωνών ,όπου έχει οριστεί ως  χώρος καταφυγής.

Για την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη διαχείριση οποιασδήποτε ενδεχόμενης κατάστασης ακολουθήστε τα εξής:

  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης  αποφύγετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το σχολείο. Προτεραιότητα  έχει η επικοινωνία με τις  αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση  αναγκών που έχουν προκύψει (ΕΚΑΒ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, κ.ά.)
  • Επιλέξτε τη μετάβαση στο σχολείο με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο. Αν αυτό δεν είναι εφικτό σταθμεύστε  μακριά από την κεντρική είσοδο, ώστε να μην παρεμποδίζεται η διέλευση των οχημάτων. (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κ.ά.)
  • Αναζητήστε στον οριζόμενο χώρο καταφυγής τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς που θα σας ενημερώσουν  για τη διαδικασία παραλαβής των παιδιών σας.
  • Παραλαμβάνετε το παιδί σας μόνο αφού ενημερώσετε τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό και αφού βεβαιωθείτε πως αυτός σημείωσε στη σχετική κατάσταση την αποχώρηση του παιδιού.
  • Αν δε συντρέχει λόγος  παρακαλούμε αποχωρήστε  χωρίς καθυστέρηση προς αποφυγή συνωστισμού και διευκόλυνση υλοποίησης  υπόλοιπων ενεργειών.
  • Τα παιδιά θα παραμείνουν ασφαλή στο χώρο καταφυγής ή σε άλλο καταλληλότερο χώρο, μέχρις ότου παραληφθούν από τους γονείς/κηδεμόνες ή άλλο ορισθέν πρόσωπο.
  • Σε κάθε περίπτωση μην ενεργήσετε υπό το κράτος του πανικού. Ανάλογες περιστάσεις απαιτούν  ήρεμες και μεθοδικές ενέργειες.

 

 

 

Εορτασμός της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

istockphoto 1320824542 612x612

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για τον εορτασμό της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού υλοποιήσαμε την Τρίτη ,11-10-2022 , στην αυλή του νηπιαγωγείου μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αθλητικές δραστηριότητες .

Οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν ορισμένα από τα πιο γνωστά αθλήματα ( ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ , παιχνίδια τένις, αθλήματα στίβου ) και συμμετείχαν σε ενδοσχολικούς αγώνες.

Απόλαυσαν τη χαρά της συμμετοχής και της συνεργασίας ,αθλήθηκαν και ψυχαγωγήθηκαν.

Την υλοποίηση του προγράμματος  υποστήριξε ο φορέας Real kid .

Έμπειροι γυμναστές με κατάλληλο αθλητικό εξοπλισμό επισκέφθηκαν το νηπιαγωγείο μας και δημιούργησαν στην αυλή έναν ζωντανό χώρο άθλησης με πρωταγωνιστές τους μικρούς μαθητές μας .

Εκτός από τη συμμετοχή τους στα αθλήματα πήραν μέρος και σε ομαδικά κινητικά παιχνίδια (τσουβαλοδρομίες, μαντηλάκι) και απόλαυσαν μία μέρα γεμάτη παιχνίδι και χαρά στην αυλή του νηπιαγωγείου.

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού,#CodeWeek ,8-23 Οκτωβρίου 2022

codeweek badge 2019

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι ένα κίνημα βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού προωθεί τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού (coding) και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας.

Η πρωτοβουλία στόχο έχει να προβληθεί ο προγραμματισμός, να παρουσιάσουμε στους νέους, στους ενήλικες και στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας πώς μπορείς να δώσεις πνοή στις ιδέες σου μέσω της συγγραφής κώδικα, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες και να έρθουν πιο κοντά ενδιαφερόμενα άτομα για να αυξήσουν τις γνώσεις τους.

Τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες και οι δάσκαλοι όλων των ειδικοτήτων καλούνται με ιδιαίτερη έμφαση να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές τους να ανακαλύψουν τη χαρά της ψηφιακής δημιουργικότητας και του προγραμματισμού.

Τη φετινή χρονιά η τάξη μας δημιούργησε & συμμετέχει στην εβδομάδα προγραμματισμού με τη δράση:

«Σχηματούληδες εν δράσει»

Από τις 10 έως 20 Οκτωβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες  με απλές δραστηριότητες  θα προσεγγίσουν βασικές έννοιες κωδικοποίησης, προγραμματισμού και ανάπτυξης της υπολογιστικής σκέψης χωρίς τη χρήση διαδικτύου και ψηφιακών συσκευών.

Μεταμορφώνονται σε…Σχηματούληδες και ακολουθώντας εντολές, λύνουν τον κώδικα και απολαμβάνουν τη δράση!

https://codeweek.eu/view/477338/skhimatoulides-en-drasei