Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ο φετινός εορτασμός εστιάζει στην ποικιλομορφία των θησαυρών της πολιτιστικής κληρονομιάς, που κάνει τον κόσμο μας πολύχρωμο και μοναδικό. Είναι όμως και μία ημέρα για προβληματισμό και δράση, καθώς είναι πολύ σημαντική η διαφύλαξη και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς για τις επόμενες γενιές.

Το  Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει φέτος σε ένα ευρωπαϊκό έργο eTwinning  με θέμα «Τα μνημεία του τόπου μας». Τα παιδιά συνεργάζονται με ευρωπαϊκά σχολεία και γνωρίζουν διάφορα μνημεία από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Κροατία με σκοπό να αγκαλιάσουν την παγκόσμια πολιτιστική ποικιλομορφία.  Για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς έφτιαξαν με τους εταίρους τους μία διακρατική αφίσα με μηνύματα που  τονίζουν την ανάγκη προστασίας των μνημείων παγκοσμίως.

αφίσα

Τα μηνύματα αυτά ήθελαν να ακουστούν την ημέρα αυτή και να ταξιδέψουν όσο πιο μακριά γίνεται. Βοηθοί μας σ’ αυτή την αποστολή ήταν τα τοπικά media! Τα μηνύματά μας μεταδόθηκαν από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και αναρτήθηκαν στα τοπικά ενημερωτικά sites, τα οποία ευχαριστούμε θερμά για την θερμή ανταπόκρισή τους.

https://www.drt915.gr/3o-nipiagogio-tripolis-mia-imera-gia-provlimatismo-ke-drasi-ichos/

https://www.arcadiaportal.gr/news/minyma-ton-mathiton-toy-3oy-nipiagogeioy-tripolis-gia-tin-politistiki-mas-klironomia

http://www.voltastintripolinews.gr/2024/04/3-etwinning.html

Τα μνημεία είναι θησαυροί ολόκληρης της ανθρωπότητας και χρειάζονται την προστασία μας για να παραμείνουν θησαυροί και να συνεχίσουν να εμπνέουν τις επόμενες γενιές.