ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι η  «Γωνιά Ανακύκλωσης» του σχολείου μας λειτουργεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Οι κάδοι μας γεμίζουν συχνά και τους έχουμε αδειάσει αρκετές φορές μέσα στη χρονιά. Τα υλικά που έχουμε συγκεντρώσει είναι πλέον πολλά και είναι ώρα να ακολουθήσουν το δρόμο της Ανακύκλωσης.

Την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024, επισκεπτόμαστε ένα από τα Πολυκέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου στην πόλη μας με τη συνοδεία μαμάδων.

Ακούμε για την αξία της Ανακύκλωσης και την κάνουμε πράξη αδειάζοντας τα υλικά μας. Μαθαίνουμε πώς το μηχάνημα ανεβάζει τα υλικά που ρίχνουμε σε ειδικό χώρο, πώς τα ξεχωρίζει ανάλογα με το υλικό, πώς συμπιέζει τα πλαστικά και τα μεταλλικά και θρυμματίζει τα γυάλινα για να μειωθεί ο όγκος τους και πώς τα αποθηκεύει σε ξεχωριστούς κάδους μέχρι να φύγουν για το εργοστάσιο ανακύκλωσης. Τέλος μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τους καινούριους μωβ κάδους ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στην πόλη μας.

ΦΟΔΣΑ1

ΦΟΔΣΑ3

ΦΟΔΣΑ4

ΦΟΔΣΑ2

Με το κουπόνι της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης αγοράσαμε 2 βιβλία για τη Δανειστική μας Βιβλιοθήκη.

βιβλία

Exif_JPEG_420