Το 3ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης στον … ραδιοφωνικό αέρα!!!

Την Παρασκευή 27/10/2023 βγήκαμε στον αέρα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης με αφορμή την εθνική μας επέτειο του ’40 αλλά και τα δυσάρεστα πολεμικά γεγονότα της επικαιρότητας, για να τιμήσουμε το ΟΧΙ αλλά και να στείλουμε τη φωνή των παιδιών όσο πιο μακριά γίνεται για να ακουστεί η ευχή τους για ΕΙΡΗΝΗ! Ντυθήκαμε «παιδιά της Ειρήνης» και φωνάξαμε να ακουστούν παντού, μαζί με την κραυγή του ΟΧΙ, τα αντιπολεμικά μας μηνύματα!

Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.drt915.gr/to-3o-nipiagogio-tripolis-sto-stountio-tis-dimotikis-radiofonias-tripolis-ichos/

Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στο στούντιο της Ραδιοφωνίας μας και ακούσαμε με μεγάλη έκπληξη πώς φτάνει η φωνή μας από το ραδιόφωνο στα σπίτια μας!

collage1collage2collage3

Ευχαριστούμε θερμά την Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης που έδωσε το βήμα στα παιδιά μας και ιδιαίτερα τον κο. Μανιατάκο, τον κο. Αρτόπουλο και τον κο. Καρδαρά, που μας υποδέχθηκαν με χαρά και που είναι πάντα τόσο φιλόξενοι και ανοιχτοί για συνεργασία!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!

BRAVO SCHOOLS 2023

Για δεύτερη χρονιά συμμετείχαμε στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό του BRAVO SCHOOLS με ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την Ανακύκλωση και συνεχίζουμε με χαρά να είμαστε Πρεσβευτές για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδάκια που συμμετείχαν.

 



Λήψη αρχείου

 



Λήψη αρχείου

 

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023, γιορτάσαμε την Ημέρα αυτή τιμώντας την Τρίτη Ηλικία με μία μικρή εκδηλωσούλα. Ευχηθήκαμε με τον δικό μας τρόπο στους παππούδες και τις γιαγιάδες  “ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ”,  αλλά και στα παιδάκια μας ” να ζήσουν μέχρι τα βαθιά γεράματα.τρίτη ηλικία16968812107251696881030557IMG 20231002 130148IMG 20231002 130204

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Σε όλη την Ευρώπη, 700 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκπροσωπούνται από τα 46 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενθαρρύνονται να μάθουν όλο και περισσότερες ξένες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, εντός ή εκτός σχολείου. Το γεγονός αυτό πηγάζει από την πεποίθηση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας.

Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το 2001 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών μάς υπενθυμίζει ότι η εκμάθηση μιας γλώσσας είναι ένα βήμα προς τους άλλους και σεβασμός στην κουλτούρα τους.»  Δήλωση της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης, Marija Pejčinović Burić.

(πηγή:     European Centre for Modern Languages  )

Την  ημέρα αυτή  μια σειρά από εκδηλώσεις οργανώνονται ανά την Ευρώπη. Έτσι και το νηπιαγωγείο μας έκανε τη δική του εκδηλωσούλα.

Τα παιδάκια μας φόρεσαν το μεσημέρι  το “λουλούδι της πολυγλωσσίας” που έφτιαξαν, παρουσίασαν στους γονείς τους  τα πρώτα Αγγλικά που έχουν μάθει στο σχολείο και μας αποχαιρέτησαν με ένα γλυκό «Αντίο» σε διάφορες γλώσσες!

γλώσσεςIMG 20230926 125949