Κατηγορίες Μουσικών Οργάνων, Αξιολόγηση Γνώσης τους, Κίνηση & Ρυθμός και Δημιουργία.
Σε αυτές τις συναντήσεις μιλήσαμε περαιτέρω για τα μουσικά όργανα…
τα κατηγοριοποιήσαμε σε πνευστά, κρουστά και έγχορδα.
Και για να ξεπιαστούμε λίγο, πραγματοποιήσαμε μια ρυθμό-κινητική δράση.
Στην συνέχεια, παίξαμε ένα παιχνίδι αναγνώρισης όλων των μουσικών οργάνων που είδαμε. Ανά δύο τριγυρνούσαμε γύρω από τα στεφάνια με τα μουσικά όργανα και όταν ακούγαμε το όνομα του μουσικού οργάνου, έπρεπε μέσα σε 10 δευτερόλεπτα να το βρούμε και να μπούμε μέσα σε αυτό.
Όπως βλέπετε τα καταφέραμε όλοι πάρα πολύ καλά, γι΄αυτό το λόγο και το παιχνίδι δυσκόλεψε. Κινούμασταν όλοι στο χώρο, χορεύαμε ακούγοντας μουσική και προσέχαμε να μην πατήσουμε σε κάποιο από τα στεφάνια, διότι θα χάναμε έναν γύρο παιχνιδιού. Όταν η μουσική σταματούσε έπρεπε να ακούσουμε προσεκτικά ποιο μουσικό όργανο θα ονοματιζόταν και με τι ένταση, ώστε ανάλογα να πάμε να το βρούμε. Το παιδί που πήγαινε πρώτο στο σωστό στεφάνι και με τη σωστή ένταση πχ. άκουγε την εκπαιδευτικό να λέει χαμηλόφωνα τη λέξη “κιθάρα”, και πήγαινε με μικρά βήματα εκεί νικούσε και κέρδιζε την εικόνα του μουσικού οργάνου.
Μάλιστα, φτιάξαμε και το δικό μας ντέφι βήμα, βήμα:
Αρχικά, βάψαμε κάτι πιάτα…
Στην συνέχεια, περάσαμε μια κορδέλα μέσα από τις τρύπες του πιάτου μας, καθώς και τα κουδουνάκια μέσα από τη κορδέλα, εξασκώντας και την λεπτή μας κινητικότητα …
και τέλος, παίξαμε μουσική με το Ντέφι που φτιάξαμε!