Καλοσωρίσαμε το Τριώδιο με το παραμύθι ” Έχασα τη μύτη μου και ψάχνω να τη Βρω”. Αφού διαβάσαμε το παραμύθι παίξαμε παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού με την χαμένη μύτη του Κλόουν , η οποία είχε κρυφτεί σε διάφορα σημεία της τάξης μας.
Αναδιηγηθήκαμε την ιστορία και τοποθετήσαμε στην σειρά τις εικόνες με τα σημεία που έψαχνε να βρει ο Κλόουν τη μύτη του. Αντιστοιχίσαμε εικόνες με λέξεις.
Έπειτα τα παιδιά ζωγράφισαν τους δικούς τους κλόουν.
Φτιάξαμε μύτες Κλόουν
Ομαδική εργασία κλόουν!!
Ο κλόουν δεν έχασε μόνο τη μύτη του , αλλά και το καπέλο του. Ψάξαμε ανάμεσα στα σχήματα να βρούμε το καπέλο του κλόουν (σχήμα τρίγωνο).
Γινόμαστε Ντεντέκτιβ των σχημάτων.
Με αφορμή το παραμύθι του Τίτο που έχασε τη μύτη του ασχολούμαστε με τα σχήματα.
Περισσότερη ενασχόληση με τα σχήματα. Ο πίνακας του Paul Klee: “Το κάστρο και ο ήλιος”.
Σχεδιάσαμε διάφορα τρίγωνα καπέλα και φτιάξαμε τον δικό μας Κλόουν Μάρτη που πότε κλαίει και πότε γελάει.
Μάθαμε το Κ, κ του Κλόουν
Ταϊσαμε τον Κλόουν μόνο φαγητά που αρχίζουν από το γράμμα Κ,κ. Του έκαναν παρέα ζωάκια από το γράμμα Κ,κ και στο τέλος του δείξαμε την αγάπη μας δίνοντάς του καρδούλες που είχαν το γράμμα Κ,κ.
Φτιάξαμε το γράμμα Κ κλόουν
Ακούσαμε το τραγούδι του κλόουν και το εικονογραφήσαμε
https://www.youtube.com/watch?v=cmZtCE7Yzno&ab_channel=SotiriaKitsiou
Φτιάξαμε μάσκες Κλόουν
Παίξαμε παιχνίδια μνήμης και με το ζάρι , ποιος θα χρωματίσει πρώτος τις βούλες του Κλόουν
Επίσης τα παιδιά ζωγράφισαν, έκοψαν και ένωσαν τα κομμάτια του Κλόουν
Αντιστοιχίζω τον κλόουν με την σκιά του.
Στεφανάκια κλόουν.
Ο Κλόουν Ρίκο, Πίκο, Φίκο, Σρίκο, Λευτέριος και πολλά ακόμα ονόματα που έδωσαν τα παιδιά, τους αφηγήθηκε μία ξεκαρδιστική του περιπέτεια και παρότρυνε τα παιδιά κλοόυν να μιλήσουν για δικές τους αστείες ιστορίες.
Η αποκριάτικη στολή μου: Ταρατατάμ!!!
Διαβάζουμε την ιστορία του Αρλεκίνου και δημιουργούμε τον δικό μας καταπληκτικό Αρλεκίνο!!!
Στολές Αρλεκίνου!!
Ατομική εργασία Αρλεκίνοι.
Ο ακροβάτης και ο νεαρός αρλεκίνος του Πικάσο.
Αποκριάτικο έθιμο: Το Γαϊτανάκι.