ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Αγαπητοί γονείς και παιδιά, σάς ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία.

Στην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για την ασφαλή επιστροφή μας στο σχολείο, ενημερωνόμαστε για την τήρηση βασικών μέτρων υγιεινής, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού στο σχολικό περιβάλλον.

Από τον ΕΟΔΥ, συστήνεται στα σχολεία η τήρηση βασικών μέτρων από εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό:

  1. Τακτικό πλύσιμο των χεριών
    – Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό)

– Πριν και μετά: ▪Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος ▪ Το γεύμα ▪ Τη χρήση της τουαλέτας

– Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
– Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

  1. Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας. Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού.
  2. Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ)
  3. Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων
  4. Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό
  5. Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο:

– Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.

  1. Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) συστήνεται να παραμένει στο σπίτι. Η παραμονή στο σπίτι, συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων).
  2. Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.

Αν το παιδί διαγνωστεί με SARS-CoV-2, δεν προσμετρώνται οι απουσίες του για 5 ημέρες, αν προσκομίσετε στο σχολείο βεβαίωση θετικού rapid test.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με τις υπ’ αριθμό 7 και 8 συστάσεις. Δεν στέλνουμε παιδί στο σχολείο αν δεν έχει αναρρώσει από οποιαδήποτε ίωση, ή λοίμωξη σεβόμενοι τόσο το ίδιο το παιδί , όσο και τα υπόλοιπα.

 

Καλή αρχή με υγεία

Η Προϊσταμένη

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.