Κυκλοφοριακή αγωγή “Μ’ αρέσει να οδηγώ, μα πιο πολύ να ζω” Άνοιξη 2015

Στα πλάισια του Προγάμματος Αγωγής Υγείας,  ” Μ΄αρέσει να οδηγώ, μα πιο πολύ να ζω” ασχοληθήκαμε με την κυκλοφοριακή αγωγή. Ασχοληθήκαμε πολύπλευρα με το θέμα, σύμφωνα με τους πέντε τομείς του Δ.Ε.Π.Π.Σ.

Αναφερθήκαμε στις τρεις κατηγορίες μέσων μεταφοράς, του αέρα, της στεριάς και της θάλασσας, τα παρατηρήσαμε, τα ομαδοποιήσαμε, παίξαμε με τις λέξεις, ψηφίσαμε τα αγαπημένα μας  και φυσικά τα κατασκευάσαμε…..

Φανάρια και αυτοκίνητα Αερόστατα

ΑεροπλάναΚαι φυσικά δραματοποιήσαμε και ιστορίες όπως “Το τρενάκι ”

Δραματοποίηση Δραματοποίηση

Ασχοληθήκαμε με τα σήματα κυκλοφορίας. Τα παρατηρήσαμε, τα ομαδοποιήσαμε, τα αντιστοιχήσαμε. Παίξαμε κινητικά παιχνίδια περπατώντας σε μια διαδρομή σύμφωνα με τα σήματα που υπήρχαν, διαβάσαμε βιβλία για να τα καταλάβουμε καλύτερα όπως και παρακολουθήσαμε  ένα βίντεο και παίξαμε παιχνίδια στον υπολογιστή απο το λογισμικό “Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια”….

Αναφερθήκαμε σε κανόνες οδικής ασφάλειας ως πεζοί και ως επιβάτες και διαπιστώσαμε πόσο ενημερωμένα είναι και πόσο υπεύθυνα, αν και μικρά παιδιά!!! Πολλές φορές εκπλαγήκαμε όταν ακούγαμε να μας διηγούνται ιστορίες, όπου εκείνα κάναν παρατήρηση στο γονέα τους για κάποια παραβίαση κόκκινου φαναριού ή υπενθύμιζαν εκείνα για τη ζώνη!! Ακούστε τα παιδιά…. ξέρουν πολλά!!!!!!!

Μέσα μεταφοράςΜέσα μεταφοράςΜέσα μεταφοράςΜέσα μεταφοράς

Τα παιδιά ξετρελάθηκαν με το θέμα και ασχοληθήκαμε και πήγαμε σε ένα Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν απο κοντά σήματα κυκλοφορίας, να οδηγήσουν όχημα σύμφωνα με αυτά και να περάσουν καταπληκτικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πάρκο ΠάρκοΠάρκο Πάρκο Πάρκο