3o Νηπιαγωγείο Γλυκών Νερών

2022-2023

Εργαστήρια Δεξιοτήτων 2021-2022

3ο Νηπιαγωγείο Γλυκών Νερών – Εργαστήρια Δεξιοτήτων 2021-2022

 

Ταυτότητα σχολείου

Το 3ο Νηπιαγωγείο Γλυκών Νερών συνιστά ένα μαθητοκεντρικό σχολείο, το οποίο χαρακτηρίζεται από και διακρίνεται για  την ανοικτότητα στην κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία εν γένει. Στην εν λόγω σχολική μονάδα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχεδιάζεται να οργανώνονται και  να λαμβάνουν χώρα ποικίλες δραστηριότητες και δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα, όπου τα μέλη της σχολικής κοινότητας θα μετέχουν ποικιλοτρόπως και θα φέρουν σε πέρας δράσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ αυτών, καθώς και με τους κηδεμόνες και τα λοιπά μέλη της τοπικής κοινότητας. Η λειτουργία του 3ου Νηπιαγωγείου Γλυκών Νερών διέπεται από ανθρωπιστικές αρχές και δημοκρατικές αξίες που συνάδουν με τη φιλοσοφία ενός σύγχρονου σχολείου στην ψηφιακή εποχή.

Σχέδιο δράσης σχολικής μονάδας

Κεντρικός άξονας υλοποίησης των δράσεων του σχολείου αποτελεί η φιλοσοφία αυτού για ενεργή συμμετοχή σε καινοτόμες δράσεις και η διάχυση στην κοινότητα και την κοινωνία.

Προγραμματισμός σχεδίου δράσης

1ος θεματικός κύκλος «Ζω καλύτερα – Ευ Ζην»: Ψυχική υγεία, γνωριμία με τα συναισθήματα, ενσυναίσθηση, «Μπαίνω στα παπούτσια του άλλου»

  • Γενικός στόχος: Καλλιέργια κοινωνικοσυναισθηματικής νοημοσύνης.
  • Διάρκεια: Οκτώβριος – Νοέμβριος

 

2ος θεματικός κύκλος «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ – κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη»

  • Γενικός στόχος: Αποδοχή διαφορετικότητας, δικαιώματα των παιδιών.
  • Διάρκεια: Δεκέμβριος – Ιανουάριος.

 

3ος θεματικός κύκλος «Φροντίζω το περιβάλλον»

  • Γενικός στόχος: Αγάπη για το περιβάλλον, οικολογική συνείδηση.
  • Διάρκεια: Μάρτιος – Απρίλιος.

 

4ος θεματικός κύκλος «Δημιουργώ και Καινοτομώ».

  • Γενικός στόχος: Δεξιότητες τεχνολογίας.
  • Διάρκεια: Μάιος – Ιούνιος.

 

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Από τη φετινή χρονιά 2021-2022 εντάσσονται στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα Εργαστήρα Δεξιοτήτων τα οποία βρίσκονται υπό την παιδαγωγική οργάνωση και καθοδήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Το σχολείο μας θα οργανώσει τον μήνα Οκτώβριο το Πρώτο Εργαστήριο από τα τέσσερα (4) συνολικά της χρονιάς, που εντάσσεται στον Πρώτο Θεματικό Κύκλο και ονομάζεται ΕΥ-ΖΗΝ. Αφορά ειδικότερα στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Το πρόγραμμα που θα δουλέψουμε με τα παιδιά έχει αντληθεί από την πλατφόρμα του ΙΕΠ και πραγματεύεται τα 5 βασικά συναισθήματα (χαρά-αγάπη-λύπη-φόβος-θυμός) όπως και την ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ. Όταν γνωρίζω τα συναισθήματα αυτόματα μπορώ να κατανοήσω τις αντιδράσεις των άλλων, να τροποποιήσω την συμπεριφορά μου. Όταν μπαίνω ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ των άλλων μπορώ να να γίνω φίλος, μέρος του συνόλου, να γίνω αποδεκτός και να αποδεκτώ τους άλλους.

Σήμερα, το σχολείο μας επισκέφτηκε η θεατρική ομάδα «Ονειρόδραμα» και μας παρουσίασε το βιωματικό εργαστήριο – παράταση με τίτλο «Μπες στα παπούτσια μου». Τα παιδιά συμμετείχαν πολύ ενεργά και είμαστε ιδιαίτερα περήφανες για αυτά. Στο τέλος, συμπλήρωσαν ένα φύλλο αξιολόγησης της παράστασης, είπαν τη γνώμη τους για τα θέματα που πραγματεύτηκε η θεατρική ομάδα και εργάστηκαν ομαδικά για να κατασκευάσουν το δέντρο των συναισθημάτων.

Δείτε τις φωτογραφίες μας παρακάτω:

 

 

 

 

 

1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΕΥ-ΖΗΝ-ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ-ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ

 

 

 

2 οΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΗΤΩΝ 2 οΤΜΗΜΑ

 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΙ ΕΝΕΡΓΩ -ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ -ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ -ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ  -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ-ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΙΔΑΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ  ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΜΑΣ  .  ΜΑΘΑΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΧΙ .ΠΑΙΞΑΜΕ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΜΕ ,ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΑΦΙΣΑ.ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΜΕ!!!!!!

ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΕΓΡΑΨΕ  ΛΕΞΕΙΣ  ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΕΚΑΝΕ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ,ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ .Η ΚΑ ΕΥΔΟΚΙΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ  ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ.!!!

3ο Εργαστήρι Δεξιοτήτων Αγαπώ το Περιβάλλον Γνωρίζω το Δάσος γινόμαστε μικροί φυσιολάτρες!!!

 

 

Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων