Μ’ ένα βιβλίο ταξιδεύω!

Η λίστα των πλεονεκτημάτων της ανάγνωσης είναι ανεξάντλητη…

Τα βιβλία μας προσφέρουν απλόχερα γνώση και μας προετοιμάζουν  για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας.

Διαβάζοντας ένα βιβλίο μειώνονται τα επίπεδα του στρες καθώς μας μεταφέρει μακριά από ανησυχίες και άγχη της καθημερινότητας. Με την ανάγνωση βιβλίων επέρχεται ψυχική ηρεμία και ενισχύεται ο δεσμός γονιού και παιδιού. Τα παιδιά που έχουν έρθει σε επαφή από πολύ νωρίς με τον κόσμο του βιβλίου παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις στη σχολική τους ζωή.

Όσο περισσότερο διαβάζει κάποιος, τόσο περισσότερο εξελίσσει την κριτική του ικανότητα και οξύνει το νου του. Η ανάγνωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη της ικανότητας συγκέντρωσης. Εμπλουτίζετε το λεξιλόγιό μας, βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου  κι αναπτύσσεται η φαντασία μας.

Φέτος η φίλη μας η αράχνη του Eric Carle από το πρόγραμμα e-twinning ήρθε να μας βοηθήσει να ετοιμάσουμε την δανειστική μας βιβλιοθήκη. Μας έστειλε κανόνες δανεισμού, κάρτες δανεισμού, σελιδοδείκτες-αράχνες  κι ένα κουβάρι για να της ετοιμάσουμε τον ιστό της ώστε να κάθεται παρέα μαζί μας και να ακούει τις ιστορίες που διαβάζουμε.

Το 2ο τμήμα ετοίμασε κι αυτό τους δικούς του κανόνες και τις κάρτες δανεισμού κι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε…

Διαβάσαμε την “Χαριστική βιβλιοθήκη” και συζητήσαμε για όλα αυτά που κερδίζουμε διαβάζοντας ένα βιβλίο. Τα παιδιά ζωγράφισαν τους φίλους που γνώρισε ο Σοφοκλής μέσα στο βιβλίο.

Όμορφα αναγνωστικά ταξίδια!!!