Σύναξη των Αρχαγγέλων- Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας

Στις 8 Νοεμβρίου γιορτάζουμε τη Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων.
Γιορτάζει και η Πολεμική Αεροπορία τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ.
Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ παρουσιάζονται με σπαθί ή σκήπτρο στο ένα χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός. Στο αριστερό χέρι κρατούν μια σφαίρα, η οποία συμβολίζει τον κόσμο.
images 1
Κάναμε εικονική περιήγηση  στη Μονή του Ταξιάρχη του Μανταμάδου στη Λέσβο.
Παρακολουθήσαμε  ένα βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας κι ετοιμάσαμε την κάρτα μας.
Αν ρωτήσουμε τα παιδιά τι είναι οι άγγελοι, θα μας πουν ότι έχουν φτερά, βρίσκονται στον ουρανό αλλά δεν τους βλέπουμε.
Και πραγματικά στην Αγία Γραφή εμφανίζονται ως ουράνιοι αγγελιοφόροι, με μορφή ανθρώπου, φορώντας αστραφτερά ενδύματα. Παίρνουν αυτή τη μορφή για να επικοινωνούν με τους ανθρώπους και να φέρνουν τα θεϊκά μηνύματα.

Εξηγήσαμε ότι ο άνθρωπος αποκτά το φύλακα άγγελό του με το Άγιο Βάπτισμα, αλλά ο Θεός μας στέλνει και άλλους αγγέλους για να μας βοηθήσουν με αόρατο τρόπο από τους πειρασμούς, να μας κατευθύνουν στη μετάνοια και την προσευχή, να μας παρηγορήσουν στις στενοχώριες της ζωής.

Ζωγραφίσαμε τον δικό μας άγγελο και γράψαμε τι θα θέλαμε να του πούμε.

DSCN7160

Με την Mrs Mary έπαιξαν με την πλαστελίνη.

DSCN7149