“Διαβάζουμε μαζί”

1782393788506

                                                                                                                                                         Το φτερωτό βαγονάκι (Μαρία Μηνιάδου)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το σχολείο μας συμμετέχει με χαρά στη δράση φιλαναγνωσίας «Διαβάζουμε Μαζί!», η οποία διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Κυψέλη.

Πρόκειται για μια όμορφη και δημιουργική γιορτή αφιερωμένη στη φιλαναγνωσία, τη φαντασία και την αγάπη για το παιδικό βιβλίο. Μέσα από την ανάγνωση ενός παραμυθιού, τα παιδιά καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά, να συνεργαστούν και να δώσουν ζωή στις ιδέες και τα συναισθήματά τους μέσα από ποικίλες μορφές τέχνης και έκφρασης.

Οι μικροί μας μαθητές εμπνέονται από τις ιστορίες που διαβάζουν και δημιουργούν κολάζ, αφίσες, ζωγραφιές, τραγούδια, ηχογραφήσεις, βίντεο, εικονογραφημένες ιστορίες, ποιήματα, κόμικς και άλλες πρωτότυπες δημιουργίες. Παράλληλα, η δράση ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ παιδιών, τάξεων και σχολείων, προάγοντας την ομαδικότητα και την ανταλλαγή ιδεών.

Όλες οι δημιουργίες των μαθητών και των εκπαιδευτικών θα συγκεντρωθούν σε ένα συνεργατικό Padlet της Κυψέλης, δημιουργώντας μια μεγάλη ψηφιακή βιβλιοθήκη έμπνευσης και δημιουργικότητας. Μέσα από αυτή τη συλλογική προσπάθεια αναδεικνύεται η δύναμη του βιβλίου να ενώνει, να εμπνέει και να καλλιεργεί τη φαντασία των παιδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *