photo mAgIc – from old photos to AI
Το 3ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης ολοκλήρωσε με επιτυχία το συνεργατικό έργο e-Twinning με τίτλο «photo mAgIc – from old photos to AI», μέσα από μια δυναμική συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ρουμανία και Πορτογαλία). Μέσα από καινοτόμες δραστηριότητες, αναδείχθηκε η αξία της επικοινωνίας, της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης. Η ενεργή συμμετοχή των μαθητών ενίσχυσε την καλλιέργεια των διαπολιτισμικών αξιών και τον σεβασμό προς την πολιτισμική ετερότητα. Η ομαδική εργασία και η ανταλλαγή ιδεών αποτέλεσαν βασικούς πυλώνες στην επιτυχία του έργου, αναδεικνύοντας το σχολείο ως ζωντανό κύτταρο ευρωπαϊκής συνεργασίας και εκπαιδευτικής καινοτομίας.
Το πρόγραμμα επικεντρώθηκε στην παιδαγωγική αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και την ενσωμάτωσή της σε υπάρχοντα μαθησιακά περιβάλλοντα και πλατφόρμες. Οι ραγδαίες αλλαγές και προκλήσεις στο σύγχρονο κοινωνικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον έχουν διαμορφώσει ένα νέο τοπίο όσον αφορά την εισαγωγή των ψηφιακών τεχνολογιών στον τρόπο που τα παιδιά παίζουν, επικοινωνούν και μαθαίνουν. Η ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών στο νηπιαγωγείο αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη διαμόρφωση της μαθησιακής διαδικασίας και χρησιμεύει ως βασικό εργαλείο για την επαγγελματική ανάπτυξη των νηπιαγωγών.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ξεφυλλίσετε το ψηφιακό βιβλίο και να δείτε τις δραστηριότητες που πραγματοποιήσαμε με τα παιδιά καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
https://read.bookcreator.com/CQSf9YWueZW5DWw4ipCeRL7b10L2/W2_MT8RYQMCU4mc7biEAiQ

