Άρθρα ανά μήνα: Φεβρουάριος 2026
Π… όπως παιχνίδι!
Στο νηπιαγωγείο μας η γνωριμία με τα γράμματα γίνεται μέσα από το παιχνίδι και τη χαρά της ανακάλυψης !
Κάθε νέο γραμματάκι το προσεγγίζουμε βιωματικά. Το ανακαλύπτουμε μέσα από παιχνίδια, κίνηση, εικόνες, αντικείμενα και λέξεις που ξεκινούν από αυτό. Το ψάχνουμε μέσα στην τάξη, το σχηματίζουμε με το σώμα μας, το φτιάχνουμε με χαρτί και το ζωντανεύουμε μέσα από ιστορίες.
Αφού το γνωρίσουμε καλά και παίξουμε μαζί του , προχωράμε στη γραφή του, με τρόπο δημιουργικό και ευχάριστο.
Η μάθηση γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι γίνεται γνώση! Κάθε γράμμα είναι μια νέα περιπέτεια που μας οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά στον κόσμο της γραφής και της ανάγνωσης.
Γιορτάσαμε τις Απόκριες με κέφι και φαντασία!
Οι Απόκριες στο νηπιαγωγείο μας συνεχίστηκαν με ακόμη περισσότερη δημιουργία, γέλια και παιχνίδι!
Τα παιδιά κατασκεύασαν πολύχρωμα αποκριάτικα καπέλα, εντυπωσιακές στολές και χαρούμενους κλόουν, χρησιμοποιώντας χαρτόνια, κορδέλες και πολλά ζωηρά χρώματα. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές εξασκήσαμε τη λεπτή κινητικότητα, τη φαντασία και τη συνεργασία μας, ενώ κάθε παιδί είχε την ευκαιρία να εκφραστεί ελεύθερα και δημιουργικά.
Η αποκριάτική μας γιορτή ολοκληρώθηκε με το πάρτι μας και το κουκλοθέατρο “Το καρναβάλι του Πετρολίνο”, που μας χάρισε όμορφα μηνύματα και πολύ γέλιο. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενθουσιασμό την παράσταση και συμμετείχαν ενεργά, ζώντας τη μαγεία του θεάτρου.
Οι τάξεις μας γέμισαν χρώματα, μουσική και χαμόγελα! Οι Απόκριες είναι μια γιορτή χαράς και δημιουργικότητας – κι εμείς τις απολαύσαμε στο έπακρο!
Καλή Σαρακοστή σε όλους!
Παίζουμε και δημιουργούμε με τον Αρλεκίνο.
Απόκριες στο νηπιαγωγείο, σημαίνει ταξίδι στον πολύχρωμο κόσμο του βιβλίου ¨Ο Αρλεκίνος” της Ζωρζ Σαρή. Μέσα από την όμορφη ιστορία του , γνωρίσαμε τον Αρλεκίνο με τη στολή του γεμάτη σχήματα και χρώματα και μιλήσαμε για τη χαρά , τη φιλία και τη διαφορετικότητα. Αφού διαβάσαμε το βιβλίο και παρατηρήσαμε προσεκτικά την εντυπωσιακή φορεσιά του ήρωα εμπνευστήκαμε και δημιουργήσαμε τις δικές μας αποκριάτικες κατασκευές!
Ζωντανέψαμε την ιστορία του Αρλεκίνου σε ένα παραμυθοκούτι φτιαγμένο από τα παιδιά!
Η τάξη μας γέμισε χρώματα, χαμόγελα και φαντασία!
ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗ
Στο σχολείο μας είχαμε την μεγάλη χαρά να έχουμε την αμεσότατη ανταπόκριση από τοΊδρυμα Αγγελικούση στο αίτημά μας για δωρεά προτεινόμενων από εμάς βιβλίων.Τα βιβλία που μας χορηγήθηκαν στις αρχές του Φεβρουαρίου κοσμούν την βιβλιοθήκη του σχολείου μας και θα αποτελέσουν μια ακόμα ευκαιρία για τα παιδιά μας να ταξιδέψουν στον απίθανο κόσμο των βιβλίων.
Τα μικρά μας θέλοντας να ευχαριστήσουν το Ίδρυμα για αυτή την προσφορά ζωγράφισαν,με το δικό τους τρόπο το καθένα,κάτι πολύ όμορφο γι’ αυτά συνθέτοντας έτσι μια ομαδική εργασία που στείλαμε στο Ίδρυμα μαζί με τις ευχαριστίες μας.
Σίγουρα είναι πολύ ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο να γίνονται τέτοιες ενέργειες προς όφελος των παιδιών μας.
Η μαγεία στο διάστημα…
Πετάμε με το φανταστικό μας διαστημόπλοιο ανάμεσα σε αστέρια, πλανήτες και κομήτες! Στο νηπιαγωγείο μας το διάστημα γίνεται αφορμή για παιχνίδι, ανακαλύψεις και μικρές «αστρονομικές» περιπέτειες. Τα παιδιά μαθαίνουν για την εναλλαγή μέρας- νύχτας, τον ήλιο, τη σελήνη, τους πλανήτες και τα αστέρια μέσα από ζωγραφιές, κατασκευές, θεατρικά παιχνίδια, google earth κ.α. Μετράμε, ταξινομούμε και φανταζόμαστε πώς θα ήταν ένα ταξίδι στον Άρη ή στη Σελήνη.
Χειμώνας, χειμερία νάρκη, πολικά ζώα
Ο χειμώνας φτάνει με χιόνια, κρύο και… μικρά μυστικά της φύσης! Στο νηπιαγωγείο μας τα παιδιά ανακαλύπτουν την εποχή αυτή μέσα από παιχνίδια, ιστορίες και πειράματα. Μιλάμε για τα πολικά ζώα, όπως οι αρκούδες και οι πιγκουίνοι, και πώς προσαρμόζονται στο κρύο. Μαθαίνουμε για τη χειμερία νάρκη, όταν κάποια ζώα κοιμούνται για να προστατευτούν από το κρύο και να ξυπνήσουν την άνοιξη. Με δραστηριότητες ζωγραφικής, κατασκευές και μικρές θεατρικές παραστάσεις, τα παιδιά βιώνουν τον χειμώνα με διασκεδαστικό τρόπο.
Ταξίδι στα γράμματα
Α, Β, Γ… και η περιπέτεια της ανάγνωσης ξεκινάει! Στο νηπιαγωγείο μας τα παιδιά ανακαλύπτουν τα γράμματα μέσα από παιχνίδι, τραγούδια, ιστορίες και δημιουργικές δραστηριότητες. Μαθαίνουμε να τα αναγνωρίζουμε, να τα γράφουμε και να τα συνδέουμε με ήχους και λέξεις. Παίζουμε με καρτέλες, φτιάχνουμε αλφαβητάρια και δραματοποιούμε μικρές ιστορίες, ανακαλύπτοντας τη μαγεία που κρύβει κάθε γράμμα.
Θαυμαστά Χριστούγεννα
Τα Χριστούγεννα φτάνουν και η τάξη μας γεμίζει φως, χρώματα και χαμόγελα! Στο νηπιαγωγείο μας, η περίοδος των γιορτών γίνεται αφορμή για παιχνίδι, δημιουργία και μάθηση με χαρούμενο τρόπο.
Ζωγραφίζουμε στολίδια, φτιάχνουμε κάρτες, τραγουδάμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μαθαίνουμε για τα έθιμα και τις παραδόσεις της εποχής. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες καλλιεργούμε συνεργασία, φαντασία και τη χαρά του να δίνουμε και να μοιραζόμαστε.
Εποχές, μήνες, μέρες
Η χρονιά μοιάζει με ένα μεγάλο, πολύχρωμο βιβλίο! Στο νηπιαγωγείο μας τα παιδιά ανακαλύπτουν τις εποχές, τους μήνες και τις μέρες της εβδομάδας μέσα από παιχνίδι, ιστορίες και δημιουργικές δραστηριότητες. Μαθαίνουμε πώς αλλάζει η φύση σε κάθε εποχή, ποιοι μήνες κρύβουν γιορτές και φρούτα και πώς οργανώνεται η εβδομάδα με διασκεδαστικό τρόπο. Μετράμε, παρατηρούμε, ζωγραφίζουμε και δραματοποιούμε, φτιάχνοντας ημερολόγια και τους μήνες αθλητές!













































