Δελτίο Τύπου για το νέο Πρόγραμμα Mαθησιακής Kινητικότητας Eκπαιδευτικών Erasmus+ KA1 με τίτλο: “Make ICT your ally in the classroom” («Κάνε τις Νέες Τεχνολογίες Σύμμαχό σου στην Τάξη»).

                                                                                                                             

 erasmusplus logo all en 300dpi 3o  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Αλκμάνος, Πλατανιστά, Σπάρτη, 23100,

Τηλ. 2731081046, 2731025362(fax), 3lykspar@sch.gr

 

Δελτίο Τύπου

 

   Σπάρτη,  18-04-2022

 

Πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας εκπαιδευτικών του 3ου ΓΕ.Λ. ΣΠΑΡΤΗΣ στo Δουβλίνο της Ιρλανδίας με τίτλο: «Κάνε τις Νέες Τεχνολογίες σύμμαχό σου στην τάξη» (“Make ICT your ally in the classroom”).

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, που χρηματοδοτεί η ευρωπαϊκή επιτροπή και επιβλέπει το Κρατικό Ίδρυμα Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), θα υλοποιήσει πρόγραμμα κινητικότητας τριών εκπαιδευτικών στo Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Πρόκειται για την πρώτη ροή επιμόρφωσης στον τομέα των νέων τεχνολογιών που εγκαινιάζει τη δράση κινητικότητας KA1  Erasmus+ για το τρέχον σχολικό έτος.

Το σεμινάριο επιμόρφωσης  με τίτλο “The Best Social Media and Web Solutions for your Classroom” υλοποιείται από τον φορέα “Europass Teacher Academy (Ireland)”. Θα έχει διάρκεια έξι (6) ημερών και θα διεξαχθεί από τις 02-05-2022  έως τις 07-05-2022.

Σκοπός της επιμόρφωσης είναι η ενίσχυση της καθημερινής διδακτικής πρακτικής με αποτελεσματικότητα και ελκυστικότητα. Μεταξύ των κυρίων στόχων αναφέρουμε την εξοικείωση/εμπλουτισμό γνώσεων με:

  • τις δημοφιλέστερες εκπαιδευτικές πλατφόρμες και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης,
  • τους κανονισμούς ιδιωτικότητας, ηθικής δεοντολογίας και ασφαλούς χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης,
  • τον διαχωρισμό των ρόλων εκπαιδευτικού και μαθητή,
  • τη διαχείριση της ψηφιακής τάξης και
  • την εμπειρία συνεργασίας σε ομάδες με ευρωπαίους συναδέλφους και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα συνεχιστεί και μετά την επιστροφή των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα. Ως το τέλος του παρόντος σχεδίου δράσης (τον Ιανουάριο 2023), οι εκπαιδευτικοί θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές αρχικά για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των υπολοίπων εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας και στη συνέχεια άλλων σχολείων της Λακωνίας σχετικά με το περιεχόμενο, της μεθοδολογικές προσεγγίσεις, τα εργαλεία επιμόρφωσης και την ανταλλαγή καλών πρακτικών που βίωσαν κατά την περίοδο της κινητικότητας.

Το σχέδιο δράσης θα ολοκληρωθεί με τη διοργάνωση της ημερίδας ενημέρωσης για τη διάδοση των αποτελεσμάτων και την αξιολόγηση-ανατροφοδότηση του σχεδίου δράσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το προσεχές φθινόπωρο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου, τη σελίδα του προγράμματος https://www.facebook.com/ErasmusKA1-Project-Make-ICT-your-ally-in-the-classroom-107441051178517/

και τις εκπαιδευτικούς:

  1. Σκούφη Βασιλική – Δ/ντρια 3ου ΓΕ.Λ. Σπάρτης, τλφ. 2731081046 email: 3lykspart@sch.gr
  2. Μπουρίκου Αιμιλία τλφ. 2731081046, email: aemilia_bourikou@yahoo.gr
  3. Εξωμανίδη Κατερίνα τλφ. 2731081046 email: katerinaexomanidi@hotmail.com

 

 

 

 

 

 

 

Κατηγορίες: Erasmus+, Ανακοινώσεις, Δράσεις, Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.