Επιλογή ταξιδιωτικού γραφείου – Εκδρομή Α΄ τάξης στο Βόλο

Αποτέλεσμα εικόνας για βολοσ

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας θα πραγματοποιήσουν εκδρομή στο Βόλο από Σάββατο 6/4 έως και  Τρίτη 9/4/2019. Μετά από την κατάθεση των προσφορών από τα ταξιδιωτικά γραφεία επιλέχθηκε η προσφορά  του ταξιδιωτικού γραφείου atHolidays με τιμή ανά μαθητή 163€ σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφο.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Εκδρομή μαθητών Α΄ τάξης στο Βόλο

Αποτέλεσμα εικόνας για βολοσ

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας πρόκειται να πραγματοποιήσουν εκδρομή στο Βόλο από Σάββατο 6/4 έως και  Τρίτη 9/4/2019. Μετά από την κατάθεση των προσφορών από τα ταξιδιωτικά γραφεία δεν επιλέχθηκε καμία  προσφορά, διότι κρίθηκαν οικονομικά ασύμφορες και αποφασίστηκε επαναπροκήρυξη της εκδρομής σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφο.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΛΟΣ

Επιλογή ταξιδιωτικού γραφείου – Εκδρομή στη Κρήτη

Αποτέλεσμα εικόνας για xaniaΟι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας θα πραγματοποιήσουν εκδρομή στην Κρήτη (Χανιά) από Παρασκευή 29/3 έως και  Τρίτη 2/4/2019. Μετά από την κατάθεση των προσφορών από τα ταξιδιωτικά γραφεία επιλέχθηκε η  προσφορά του γραφείου at@holidays με τιμή ανά μαθητή 220€ σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφο.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

 

Δικαιολόγηση απουσιών μαθητών λόγω εποχικής γρίπης

Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε σε όλα τα σχολεία εγκύκλιο με θέμα : «Απουσίες μαθητών/τριών λόγω της εποχικής γρίπης», το οποίο αναφέρει : 

«Σας ενημερώνουμε ότι οι απουσίες των μαθητών/τριών της Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης, που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, δεν θα ληφθούν υπόψη για
τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον οι κηδεμόνες τους ή οι ίδιοι, εάν είναι
ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στη σχολική μονάδα πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση δημοσίου ή
ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία να αναγράφεται ο λόγος και η
επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας από το σχολείο.
Η παρούσα εγκύκλιος έχει ισχύ για το τρέχον σχολικό έτος.»Λήψη αρχείου

Μονοήμερη εκδρομή του σχολείου στην Αθήνα

Οι μαθητές του σχολείου πραγματοποιούν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα την Πέμπτη 21/2/2019 όπου :

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΣ

Οι μαθητές της Α΄ τάξης θα περιηγηθούν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Οι μαθητές της Β΄ τάξης θα επισκεφθούν και θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα στο μουσείο Ηρακλειδών. Περισσότερες πληροφορίες για το μουσείο  https://herakleidon-art.gr

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης θα επισκεφθούν και θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα στο μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Περισσότερες πληροφορίες για το μουσείο http://kotsanas.com

 

Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Αποτέλεσμα εικόνας για χριστουγεννιατικο bazaar

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο bazaar το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στη κεντρική πλατεία Σπάρτης κατά τις ώρες 10:00-14:00. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και να αγοράσετε Δώρα “μαγικά”, δημιουργημένα από όλα τα μέλη της κοινότητας του σχολείου.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για εκθεση da vinci γκαζι αθηναOι μαθητές της Γ΄ Λυκείου πρόκειται να επισκεφθούν την Έκθεση Λεονάρντο ντα Βίντσι στο Γκάζι (Αθήνα) την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018. Στην επίσκεψη θα συμμετάσχουν 54 μαθητές και 4 συνοδοί – καθηγητές.

Τρεις εκθέσεις ενώνονται στην πιο ολοκληρωμένη έκθεση για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι που έγινε ποτέ στον κόσμο, δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να θαυμάσουν:

 • Τις μηχανικές εφευρέσεις του Λεονάρντο : 75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης.
 • Da Vinci Alive – The Experience :  Μία καθηλωτική οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη.
 • Τα Μυστικά της Μόνα Λίζα :  Τα μυστικά του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά από τον Pascal Cotte και το Lumiere Technology Institute. Μία λεπτομερής επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του αινιγματικού αυτού πίνακα.

Συνοδοί καθηγητές : Γιαννάκου Διαμάντω, Παπαδάκος Κυριάκος, Σταμάτης Κωνσταντίνος, Ψυχράμη Γεωργία.

Σημείωση : Όσα ταξιδιωτικά γραφεία επιθυμούν, μπορούν να καταθέσουν τις προσφορές τους στο Διευθυντή του σχολείου έως και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 1:00μ.μ.

 (Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Μανεσιώτη Διαμαντή στο τηλέφωνο 27310-25362, 81046)

Ενημέρωση κηδεμόνων

Αποτέλεσμα εικόνας για σχολικη ζωη λυκειο

 

Μετά την κατάρτιση ολοκληρωμένου ωρολογίου προγράμματος η Διεύθυνση του 3ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης ανακοινώνει στο συνημμένο αρχείο τις ημέρες και τις ώρες που μπορούν οι κηδεμόνες των μαθητών να ενημερώνονται από τους εκπαιδευτικούς του  σχολείου για την πρόοδο των μαθητών. Πληροφορίες : Ενημέρωση κηδεμόνων

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή

Βουλή των ΕλλήνωνOι μαθητές της B΄ Λυκείου πρόκειται να επισκεφθούν την Βουλή των Ελλήνων (Αθήνα) την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018. Στην επίσκεψη θα συμμετάσχουν 36 μαθητές και 3 συνοδοί – καθηγητές.

 

Οι μαθητές πρόκειται να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά βίντεο σε ειδική αίθουσα, με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση της αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου και επίσκεψη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Αν η επίσκεψη των μαθητών συμπίπτει με τις ώρες λειτουργίας του Κοινοβουλίου, οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση.

Συνοδοί καθηγητές : Ασπιώτη Βαρβάρα, Διακουμάκου Ελένη, Φουντάς Δημήτριος.

Σημείωση : Όσα ταξιδιωτικά γραφεία επιθυμούν, μπορούν να καταθέσουν τις προσφορές τους στο Διευθυντή του σχολείου έως και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11:00π.μ.
 (Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Μανεσιώτη Διαμαντή στο τηλέφωνο 27310-25362, 81046)

Εγγραφές μαθητών

Οι εγγραφές μαθητών για το νέο σχολικό έτος ξεκίνησαν από την Τετάρτη  20/6/2018.

Για την εγγραφή στην Α΄ τάξη απαιτούνται :

 • Αίτηση εγγραφής (συμπληρώνεται στο Σχολείο)
 • Υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα (συμπληρώνεται στο Σχολείο)
 • Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του μαθητή
 • Οριστική ηλεκτρονική εγγραφή (εκδίδεται από το e-eggrafes)

Για την εγγραφή στην Β΄ και Γ΄ τάξη απαιτούνται :

 • Αίτηση ανανέωσης εγγραφής (συμπληρώνεται στο Σχολείο)
 • Υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα (συμπληρώνεται στο Σχολείο)
 • Οριστική ηλεκτρονική εγγραφή (εκδίδεται από το e-eggrafes)