Επιλογή ταξιδιωτικού γραφείου για επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Οι μαθητές της  Γ΄ τάξης του σχολείου μας θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη  στη Θεσσαλονίκη από Τετάρτη 7/12 έως και Κυριακή 11/12/2022 στο πλαίσιο πολιτιστικού  προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων. Μετά από την κατάθεση των προσφορών από τα ταξιδιωτικά γραφεία επιλέχθηκε η προσφορά  του ταξιδιωτικού γραφείου atHolidays με τιμή ανά μαθητή 248€ σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφο.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η επιλογή έγινε σύμφωνα με την προκήρυξη από την αντίστοιχη επιτροπή, που προβλέπεται από την νομοθεσία, την Παρασκευή 25/11/2022 στα γραφεία του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης. Το εν λόγω Πρακτικό, εφόσον ζητηθεί, κοινοποιείται από τον Διευθυντή του σχολείου σε κάθε συμμετέχοντα ή/και έχοντα νόμιμο δικαίωμα να ενημερωθεί, ο οποίος μπορεί να υποβάλει ένσταση κατά της επιλογής εντός δύο (2) ημερών από τη σύνταξη του Πρακτικού επιλογής.

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικά Προγράμματα | Σχολιάστε

Προκήρυξη εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης προτίθεται να πραγματοποιήσει πενθήμερη μαθητική εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη από Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου έως και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022.

Γι’ αυτό το λόγο η Διεύθυνση του 3ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης προκηρύσσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς κάθε ενδιαφερόμενο ταξιδιωτικό γραφείο, προκειμένου να του αναθέσει, λαμβάνοντας υπόψη ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της προσφοράς, την ανάληψη της πενθήμερης μαθητικής εκδρομής.

Ως καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των κλειστών προσφορών ορίζουμε την 25 Νοεμβρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 μ.μ. μέσω ταχυδρομικής υπηρεσίας ή ιδιοχείρως προς το σχολείο μας. Το άνοιγμα των προσφορών θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στη 13:00 μ.μ.

 

Δείτε την πλήρη προκήρυξη΄: Προκήρυξη-3ο-ΓΕΛ-ΣΠΑΡΤΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικές επισκέψεις | Σχολιάστε

Γνωστοποίηση δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης που αφορά συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεωνΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Erasmus+ KA229 – Δελτίο Τύπου κινητικότητας 3ης ροής

erasmusplus logo all en 300dpi

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα Erasmus+ KA229: “ClimAct Now!”

(«Δράση Ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή»)

3η ροή κινητικότητας στη Σπάρτη

Την εβδομάδα 17-21  Οκτωβρίου 2022 το σχολείο μας υλοποίησε δραστηριότητες εκπαίδευσης, διδασκαλίας και κατάρτισης, που εντάσσονται στην 3η ροή κινητικότητας του Σχεδίου Erasmus+ KA229  με τίτλο  “ClimAct Now!”. Στις εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που συντόνισε και προγραμμάτισε το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης συμμετείχαν εκτός από αντιπροσωπεία Ελλήνων μαθητών και καθηγητών μια ομάδα 32 μαθητών και εκπαιδευτικών από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας, που επισκέφτηκαν τη Σπάρτη κατά τη διάρκεια της 3ης ροής κινητικότητας .

Το θέμα των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν είναιWaste not, Want not («Προσέχουμε για να έχουμε»)  και ο στόχος τους είναι η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και η βιώσιμη διαχείριση  προϊόντων και απορριμμάτων. Μέσα από στοχευμένες δράσεις οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν ότι η τροφή που καταναλώνουμε έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή και ότι είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε μια αλλαγή του τρόπου ζωής και διατροφής προς χάριν της βιωσιμότητας και της αειφορίας του πλανήτη.

Για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις, έρευνα στο πεδίο, βιωματικά εργαστήρια και επιστημονική ενημέρωση από αρμόδιους φορείς εντός και εκτός του σχολείου ενώ  παράλληλα ενισχύθηκε ο αντίκτυπος των αποτελεσμάτων του Σχεδίου με την συμμετοχή και συνεργασία του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και την ανεκτίμητη συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Αυτή η διαδικασία ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να αποδείξει το σχολείο πως είναι ανοιχτό προς την τοπική κοινωνία και να επιβεβαιώσει ότι η εξωστρέφεια και η συνεργασία αποτελούν αναμφισβήτητο παράγοντα αποτελεσματικότητας και επιτυχίας.

Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν και επισκέψεις – ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους ή σε τόπους πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως είναι η αρχαία Σπάρτη, το Σπίτι της Ευρώπης, το Άγαλμα του Λεωνίδα, το Κενοτάφιο, η καστροπολιτεία του Μυστρά, το κάστρο της Μονεμβασίας και το γραφικό λιμάνι του Γυθείου μέσα στο πλαίσιο καλλιέργειας της διαπολιτισμικής συνείδησης και της γνωριμίας με τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του σχολείου υποδοχής.

Η προσφορά από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Σπάρτης 4 χαρουπιών και η συμβολική τους δεντροφύτευση έξω από τον προαύλιο χώρο του σχολείου υπήρξε μια κίνηση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και μια συμβολική πράξη για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποιεί το σχολείο μας σε συνεργασία με τα τρία σχολεία του εξωτερικού.

Η παιδαγωγική ομάδα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων του 3ου Γ.Ε.Λ. Σπάρτης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων, τον μαθητικό πληθυσμό, αλλά και το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις απαιτήσεις υποδοχής, εκπαίδευσης και φιλοξενίας των  Ευρωπαίων εταίρων που συμμετέχουν στο Σχέδιο, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα εξαιρετικά σχόλια και τις απαντήσεις στα ερωτηματολόγια αξιολόγησης που διατέθηκαν κατά τη λήξη των εκδηλώσεων. Οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες ωφελήθηκαν με πολλαπλό τρόπο από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες και έλαβαν τα πιστοποιητικά συμμετοχής κατά την τελετή λήξης των εκδηλώσεων.

Σύσσωμη η σχολική κοινότητα βρίσκεται σε αναμονή της υλοποίησης της 4ης ροής του Σχεδίου στο Βελιγράδι της Σερβίας για να ολοκληρωθεί το Πρόγραμμα και να αποτιμηθεί ο συνολικός του αντίκτυπος στο πλαίσιο του σχολείου αλλά και την ευρύτερη κοινωνία.

Η Διευθύντρια του 3ου ΓΕ.Λ. Σπάρτης                                                Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Βασιλική Σκούφη                                                                                    Αικατερίνη Εξωμανίδη                                                                                                                            Αιμιλία Μπουρίκου

erasmus+ farewell ceremony

Δημοσιεύθηκε στη Erasmus+ KA229 "ClimActNow!" | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Erasmus+ KA229 – Δελτίο Τύπου κινητικότητας 3ης ροής

Πρόγραμμα Ενημέρωσης Γονέων-Κηδεμόνων για το Σχολικό Έτος 2022-2023

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

H ενημέρωση και συζήτηση για την πρόοδο των μαθητών μας μπορεί να γίνεται στο χώρο του σχολείου σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα :Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόγραμμα Ενημέρωσης Γονέων-Κηδεμόνων για το Σχολικό Έτος 2022-2023

Erasmus+KA229 – Υποδοχή Συνεργαζόμενων Σχολείων

Δελτίο Τύπου

 Πρόγραμμα Erasmus+ KA229: “ClimActNow!”

(«Δράση Ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή»)

Διεθνική συνάντηση

Υποδοχή Σχολείων – Εταίρων από το 3ο ΓΕ.Λ. Σπάρτης

 

Το 3ο ΓΕ.Λ. Σπάρτης ως εμπνευστής και συντονιστής του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ KA229 «ClimActNow!” υποδέχεται τους Ευρωπαίους Εταίρους του από τη Ρουμανία, την Πορτογαλία και τη Σερβία κατά την εβδομάδα 17 ως 21 Οκτωβρίου 2022.

Πρόκειται για την τρίτη από τις τέσσερις ροές κινητικότητας που προβλέπει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και το θέμα αυτής της ροής είναι “Waste not, Want not” («Προσέχουμε για να έχουμε»). Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία.

Μέσα από δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν εντός και εκτός σχολείου, βιωματικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις κι ενημέρωση από αρμόδιους φορείς, οι μαθητές θα ενθαρρυνθούν  να  καταναλώνουν τοπικά προϊόντα και να παράγουν λιγότερα  απορρίμματα, θα παρακινηθούν να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων, θα γνωρίσουν από κοντά ορθές πρακτικές για τις βιώσιμες καλλιέργειες και τη σωστή διαχείριση παραγωγής, τυποποίησης και διακίνησης τροφίμων.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων επιφυλάσσει ένα θερμό καλωσόρισμα και δραστηριότητες γνωριμίας με τον ελληνικό πολιτισμό και ξεναγήσεις σε αξιοθέατα ιστορικού, πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος κατά την παραμονή των εταίρων στη Σπάρτη.

Δημοσιεύθηκε στη Erasmus+, Erasmus+ KA229 "ClimActNow!", Ανακοινώσεις, Δράσεις, Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Σχολική ζωή | Ετικέτες: , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Erasmus+KA229 – Υποδοχή Συνεργαζόμενων Σχολείων

Εγκύκλιος με οδηγίες για την οργάνωση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων (Ε.Δ.Ε.Μ.), για το σχολικό έτος 2022-2023Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εγκύκλιος με οδηγίες για την οργάνωση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων (Ε.Δ.Ε.Μ.), για το σχολικό έτος 2022-2023

Αγιασμός Σχολικού Έτους 2022-2023

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 3ο ΓΕ.Λ. Σπάρτης θα τελεστεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 από τον Αιδεσιμότατο Πατέρα Γεώργιο Μπλάθρα, παρουσία  του Κου Μιχαλάκου ως εκπροσώπου της δημοτικής αρχής.

Παρακαλούμε τους μαθητές να συγκεντρωθούν στον προαύλιο χώρο του σχολείου στις 09.00 π.μ.

Επισημαίνουμε  την προαιρετική χρήση μάσκας προστασίας ως μέσου κατά της διασποράς του υιού covid-19.

Στη συνέχεια οι μαθητές θα ενημερωθούν για το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα, θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν στις 11.00 π.μ. περίπου.

Ευχόμαστε Καλή σχολική χρονιά, με υγεία, πρόοδο και ομόνοια!

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγιασμός Σχολικού Έτους 2022-2023

Επίδειξη γραπτών δοκιμίων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Σχολική ζωή | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίδειξη γραπτών δοκιμίων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022

Υποβολή μηχανογραφικού δελτίου (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα ΔΙΕΚ, έτους 2022

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2022 ξεκινούν από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 και λήγουν την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022.

Από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή αποκτούν αυτές τις μέρες, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr/

και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/ και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Α. Όσον αφορά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ) για εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ) και στη συνέχεια να κλειδώσουν το τελικό τους Μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ) το αργότερο έως και την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 και ώρα 24:00. Κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων τους είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης όπου απαιτείται και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών (αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ).

Μετά την υποβολή του Μ.Δ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οποιαδήποτε τροποποίηση από τους υποψηφίους είναι δυνατή, εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας υποβολής του Μ.Δ και μόνο με τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν password, μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους, είτε τις προγραμματισμένες μέρες εφημερίας είτε στις 2 επιπλέον μέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου. Όσοι υποψήφιοι δεν θυμούνται το password που ήδη είχαν αποκτήσει στο σχολείο τους, μπορούν είτε να απευθύνονται στο Λύκειό τους τις προγραμματισμένες μέρες εφημερίας ή τις 2 επιπλέον μέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου, είτε εναλλακτικά και εφόσον είχαν δηλώσει προσωπικό mail (κατά την απόκτηση του password), να ορίσουν νέο password μέσα από την εφαρμογή του ΜΔ με την επιλογή «Υπενθύμιση κωδικού ασφαλείας», χωρίς να μεταβούν στη σχολική μονάδα.

Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να υποβάλουν:

– Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2022, και εφόσον ήδη κατέχουν ή απέκτησαν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

– Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2020 ή 2021, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Για τους υποψηφίους του 10% έτους 2020 δεν εφαρμόζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), ενώ για τους υποψηφίους του 10% έτους 2021 ισχύει η ΕΒΕ, όπως διαμορφώθηκε το 2021.

Β. Όσον αφορά το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για εισαγωγή στα ΔΙΕΚ, οι υποψήφιοι στην ίδια αποκλειστική προθεσμία από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 ως και την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 και ώρα 24:00, με τον ίδιο προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), μπορούν να υποβάλουν το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν ή δεν θυμούνται το password, θα πρέπει να απευθύνονται στο Λύκειό τους, είτε τις προγραμματισμένες μέρες εφημερίας είτε στις 2 επιπλέον μέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου.

Εντός της ίδιας προθεσμίας, αν κάποιος υποψήφιος οριστικοποιήσει το παράλληλο μηχανογραφικό του και θελήσει να κάνει οποιαδήποτε τροποποίηση, τότε απλά μπορεί να κάνει Αναίρεση Οριστικοποίησης μέσα από την ίδια την εφαρμογή, χωρίς να προσέλθει στο σχολείο του. Όμως, θα πρέπει να το οριστικοποιήσει ξανά ΕΝΤΟΣ της προθεσμίας.

Δικαιούχοι υποβολής του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ είναι:

– Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2022. Για την υποβολή του εν λόγω Π.Μ.Δ. θα χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που έχουν ήδη δημιουργήσει.

– Οι τελειόφοιτοι των ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2022. Η δημιουργία του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, γίνεται στο ΓΕΛ/ΕΠΑΛ που φοιτούσαν.

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υποβολή μηχανογραφικού δελτίου (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα ΔΙΕΚ, έτους 2022