Ενημέρωση για τη συμπεριφορά μαθητών στην Εξ Αποστάσεως διδασκαλία.

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι περιέπεσε στην αντίληψή μας πως κάποιοι από τους μαθητές του σχολείου μας βιντεοσκοπούν ή και φωτογραφίζουν μέρος των διαδικτυακών μαθημάτων και διαδίδουν βίντεο ή φωτογραφίες μέσω των κοινωνικών δικτύων ή των κινητών τους. Υπενθυμίζεται ότι η πράξη αυτή είναι παράνομη. Η εγκύκλιος του υπουργείου αναφέρει τα ακόλουθα: «……. υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.» (Υ. Α. 120126 / ΓΔ4 ΦΕΚ 3882 /12-09-2020 και την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. 151977/ΓΔ4/7-11-2020). Σας ενημερώνουμε ότι εάν υπάρξει οποιαδήποτε καταγγελία η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι σε θέση να παρακολουθήσει τα ηλεκτρονικά ίχνη και να βρει την πηγή. Το σχολείο επιφυλάσσεται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών και να πράξει τα δέοντα, εάν παραστεί ανάγκη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Από τη Διεύθυνση

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Εβδομάδας. Εξ Αποστάσεως Διδασκαλία.

! Ενημέρωση Γονέων – Προβλήματα Σύνδεσης:

*  H επικοινωνία των γονέων σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν στην τηλεκπαίδευση με το Webex, παρακλούμε να γίνεται μέσω του e-mail του σχολείου (mail@3lyk-n-irakl.att.sch.gr).

Πατήστε στο σύνδεσμο για να δείτε το:  Ωρολόγιο Πρόγραμμα από 18/01/2021 και το Πρόγραμμα κάθε Τμήματος από 18/01/2021.

! Διευκρινίσεις:

* Μέχρι την επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων, οι μαθητές/τριες του σχολείου θα παρακολουθούν υποχρεωτικά Εξ Αποστάσεως τα μαθήματά τους, σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα και όπως προβλέπεται από τις σχετικές αποφάσεις του Υπ. Παιδείας. Δείτε λεπτομέρειες (για τον τρόπο και τη διάρκεια της διδασκαλίας) ΕΔΩ.

*  Οι διδακτικές ώρες των μαθημάτων θα γίνονται ως εξής:

1η: 08:00 – 08:40 | 2η: 08:50 – 09:30 | 3η: 09:40 – 10:20 | 4η: 10:30 – 11:10| 5η: 11:20 – 12:00 | 6η: 12:10 – 12:50 | 7η: 13:00 – 13:40.

Διάθεση Tablet :

Οι γονείς  των μαθητών/τριών που επιθυμούν να λάβουν ένα από τα tablet που διαθέτει το σχολείο για την παρακολούθηση των εξ αποστάσεως μαθημάτων, παρακαλούνται να υποβάλουν: 1. Αίτηση προς τη διεύθυνση του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής με: το ονοματεπώνυμο γονέα, το ονοματεπώνυμο του μαθητή/τριας, τη διεύθυνση κατοικίας, το τηλέφωνο του γονέα και συνημμένα 2. πρόσφατο εκκαθαριστικό της εφορίας.

Κατάθεση Δελτίου Απογραφής στρατευσίμων κλάσης 2024 (γεννηθέντες 2003).

Βάσει της Φ12α-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΣΧΕΤΙΚΑ-ΜΕ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ-2021 του Υπουργείου Παιδείας:

Οι άρρενες στρατεύσιμοι κλάσεως 2024 (γεννηθέντες το έτος 2003) δύνανται να καταθέσουν ηλεκτρονικά Δελτίο Απογραφής από 02-01-2021 έως 31-03-2021 μέσω του διαδικτυακού τόπου www.stratologia.gr, με χρήση προσωπικών κωδικών Taxisnet, μεταβαίνοντας στον σύνδεσμο https://www.stratologia.gr/el/katauesh_da_idioti.

 

Καλές Γιορτές !

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου μας, σας εύχονται ολόψυχα Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος. Υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα σε όλους

Ψυχολόγος στο σχολείο μας.

Η Διεύθυνση του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Αττικής σας  ενημερώνει ότι ορίστηκε από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παρευρίσκεται στο σχολείο μας Ψυχολόγος κάθε Τρίτη και για πέντε (5) ώρες. Στις αρμοδιότητες της Ψυχολόγου είναι η πραγματοποίηση ατομικών συνεδριών ψυχολογικής υποστήριξης – συμβουλευτικής στους μαθητές με σκοπό, τόσο την  ενδυνάμωση τους, την ενίσχυση των θετικών χαρακτηριστικών τους, τη  διαχείριση κρίσεων και έκτακτων αναγκών, όσο και την αποτελεσματική  αντιμετώπιση διαφόρων συναισθηματικών, συμπεριφορικών και κοινωνικών  δυσκολιών.
Επίσης, θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων, την υποστήριξη  των μαθητών και την εποικοδομητική συνεργασία της οικογένειας και του  σχολείου. Όσοι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να απευθυνθούν  στην Ψυχολόγο κα Χαριτωνίδου Αφροδίτη θα χρειαστεί να υποβάλουν  αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου για να προγραμματιστεί  η συνάντηση τους.

Λειτουργία σχολείου κατά τη διάρκεια του «lockdown». Αιτήσεις γονέων.

Η προσέλευση στο χώρο του σχολείου για διεκπεραίωση εργασίας ή αιτήματος που απαιτεί διά ζώσης παρουσία, κατά τις ημέρες του «lockdown», μπορεί να γίνεται καθημερινά από τις 10.00 – 12.00 π.μ και εφόσον προηγουμένως έχει υπάρξει συνεννόηση με τη διεύθυνση (τηλ. 2102810832).

Υπενθυμίζουμε πως, όταν κάποιος γονέας – κηδεμόνας χρειάζεται οποιοδήποτε έγγραφο από το σχολείο, είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί εκ μέρους του μια αίτηση όπου θα αναγράφονται τα ακόλουθα:

1. Στην αριστερή πλευρά του εγγράφου της αίτησης: Επώνυμο, Όνομα, Διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας

2. Στη δεξιά πλευρά, τον λόγο για τον οποίο αιτείται.

3. Από κάτω ημερομηνία κ υπογραφή.

Σας παραθέτουμε και τον σχετικό σύνδεσμο για όλους τους τύπους αιτήσεων ΕΔΩ.

Από τη διεύθυνση

Αίτηση – Δήλωση για τις Πανελλαδικές 2021.

Οι μαθητές/τριες της Γ λυκείου που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την Αίτησή τους στο mail του σχολείου mail@3lyk-n-irakl.att.sch.gr, από 25/11/2020 μέχρι και 30/11/2020. Για να δείτε την Αίτηση και τις Οδηγίες συνδεθείτε ΕΔΩ.

Οι Ήρωες του ΄40 και της Αντίστασης εμπνέουν το παρόν μας !

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1940 και το έπος της Αντίστασης 1941 – 1944. Χρόνια Πολλά !

Θυμόμαστε και Ευγνωμονούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του έθνους και του ανθρώπου…

 

Επίδοση βραβείων και αριστείων στους αποφοίτους 2020.

Οι μαθητές και μαθήτριες που αποφοίτησαν το 2019 – 2020 και επέτυχαν άριστη επίδοση στη Γ λυκείου, μπορούν να παραλάβουν τα βραβεία και τα αριστεία τους την Τρίτη 27/10/2020 από τις 12.45 μέχρι και τις 14.10.

Από τη διεύθυνση

Μένουμε Ασφαλείς. Τηρούμε τα μέτρα προστασίας από τον Κοροναϊό.

Στο σχολείο μας προστατεύουμε την υγεία των άλλων και τη δική μας. Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών για τον περιορισμό της πανδημίας.

1. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ εδώ.

2. Οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της νέας χρονιάς εδώ.

3. Τα 11 Μέτρα Προστασίας εδώ.

4. Οδηγίες ΕΟΔΥ σε περίπτωση κρούσματος στη σχολική μονάδα εδώ.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων