Αρχική » 2021 » Δεκέμβριος

Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2021

eTwinning School Label 2020-2021

STEM Learning Lab

eTwiinning

Αρχείο άρθρων

Σκακιστική άσκηση

Η Φυσική με απλά πειράματα στο 3ο Γυμνάσιο!

Τη Δευτέρα 20-12-2021 το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας είχε τη χαρά και τη τιμή να φιλοξενήσει τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ) και Υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Κερκύρας κ. Μουρούζη Παναγιώτη (Φυσικό-Ραδιοηλεκτρολόγο). Ο κ. Μουρούζης Π., πραγματοποίησε εργαστηριακά πειράματα με πολύ απλά υλικά (αλουμίνιο, πλαστικό, ρεσσό κτλ) σχετικά με τη θερμότητα και τη θερμοκρασία στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ τάξης του σχολείου μας.

Ο άνθρωπος όπως και όλα τα ζώα έχει αισθητήρια που ανταποκρίνονται στις θερμοκρασιακές μεταβολές. Αυτά όμως είναι τελείως υποκειμενικά. Το πρώτο πείραμα που παρουσίασε ο κ.Μουρούζης Π., στα παιδιά ήταν ακριβώς σ’ αυτό το θέμα.  Μετά έγινε η παρουσίαση του φαινομένου της διαστολής-συστολής. Πάνω σ’ αυτό το φαινόμενο στηρίχτηκαν οι επιστήμονες για να φτιάξουν τα πρώτα θερμόμετρα. Δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να κατανοήσουν τη λειτουργία ενός απλού θερμομέτρου. Στη συνέχεια οι μαθητές έφτιαξαν ένα διμεταλλικό έλασμα. Έτσι κατάλαβαν πως ελέγχεται η θερμοκρασία σε έναν φούρνο, ένα ψυγείο, ένα σίδερο, ένα πλυντήριο ένα βραστήρα.

Η Φυσική στην πράξη!

Ευχαριστούμε τον Υπεύθυνο του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών κ. Μουρούζη Παναγιώτη για την άμεση ανταπόκρισή του στην εμβόλιμη αυτή δράση του σχολείου μας.

ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

20211220 100736 20211220 100710 20211220 091906 20211220 100730

Χάρτινα αστέρια μεταμορφώθηκαν σε «Αστέρια Ελπίδας»

Δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω.
Είναι φως στο σκοτάδι. Είναι δύναμη. Είναι ελπίδα. Είναι ζωή.
Ας δώσουμε όλοι μαζί δύναμη στην ευχή.
Γιατί είναι ο λόγος να πιστέψει ένα παιδί ότι όλα μπορούν να συμβούν.
Ακόμα και το πιο σπουδαίο. Να γίνει καλά.

Το σχολείο μας ενισχύοντας την προσπάθεια  του «Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος» προσέφερε δύναμη κι ελπίδα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, παιδιά που μάχονται για τη ζωή τους, που νοσούν από μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας με το συμβολικό ποσό των 2€ απόκτησαν τα δικά τους «Αστέρια  Ευχής» συγκεντρώνοντας το ποσό των 450,70 €  και βοήθησαν ένα παιδί που δίνει τη δική του μάχη ζωής.

Έτσι χάρτινα αστέρια “μαγικά” μεταμορφώνονται σε αστέρια ελπίδας φωτίζοντας τη ζωή λιγότερων τυχερών παιδιών που παλεύουν για τη ζωή τους, δημιουργώντας μια μοναδική αλυσίδα αγάπης και δίνοντας δύναμη στην ευχή!

Υπεύθυνη υλοποίησης δράσης: Λέτσιου Ι., (ΠΕ02)

.ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Επισκεπτήριο Αγάπης!

«Αν είναι να μιλήσει κάποιος ας πει για την αγάπη»

| Μιχάλης Γκανάς | Παραλογή (1993) | Ποιήματα 1978-2012 |

Το 3Ο Γυμνάσιο Κέρκυρας γιόρτασε στις 14 Δεκεμβρίου την Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης στέλνοντας  αγάπη σε αυτούς που τη χρειάζονται περισσότερο..στους ασθενείς. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ‘’Win Cancer’’  για ένα  Χριστουγεννιάτικο Επισκεπτήριο Αγάπης !

To Win Cancer είναι  Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που βασικό σκοπό έχει να δώσει αισιοδοξία , να βοηθήσει στην εξωστρέφεια των ασθενών με καρκίνο και των οικείων τους. Αλλά και να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική πολιτεία για θέματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς.( http://wincancer.gr/)

Με κάρτες λοιπόν  που φιλοτέχνησαν τα ίδια  ‘’έφτιαξαν‘’ το δικό τους επισκεπτήριο αγάπης  για όσους νοσηλεύονται σε ογκολογικά νοσοκομεία  και δεν μπορούν να δεχτούν επισκέψεις λόγω της πανδημίας.. Έτσι το μαγικό ταξίδι της προσφοράς και της αγάπης ξεκίνησε από το μάθημα των Εικαστικών, έκανε στάση στο μάθημα της Λογοτεχνίας και της Ιστορίας και θα καταλήξει στον τελικό του προορισμό… στις  κλίνες των νοσοκομείων. Ευχή όλων των παιδιών  είναι ο εθελοντισμός και η αγάπη να κάνουν καλύτερο τον κόσμο μας και  να ζεστάνουν  τις καρδιές των συνανθρώπων  μας που νοσούν.

Υπεύθυνες καθηγήτριες:  Κάπελα  Παναγιώτα (ΠΕ08), Γαρνέλη Ευαγγελία (ΠΕ02), Γιωτίτσα Σπυριδούλα (ΠΕ02)

Agapi.06 Agapi.03 Agapi.02 Agapi.04 1

Agapi.01 1 Agapi.05 1

«Φτιάξε τη δική σου διαφήμιση!»

Κατά την εργασία «Φτιάξε τη δική σου διαφήμιση!» στην Α’ τάξη, στο μάθημα της Μουσικής, οι μαθητές επίλεξαν θέμα (προϊόν ή κοινωνική υπηρεσία), κείμενα, φωτογραφίες ή video και κατάλληλη μουσική που υποστηρίζει το θέμα τους. Απήγγειλαν και τραγούδησαν!

Ενδεικτικά:
Ο μαθητής του Α2 Θάνος Κουρής εκφράζοντας την πρόσφατη επικαιρότητα, δημιούργησε ένα δικό του μήνυμα με θέμα το ρατσισμό, την παιδική εκμετάλλευση, τη διαφορετικότητα και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
(Ακούγεται το τραγούδι «Imagine» του John Lennon)

Υπεύθυνος υλοποίησης της  δράσης «Φτιάξε τη δική σου διαφήμιση!»: κ. Παπαδόπουλος Π. (ΠΕ 79.01)

 

Μαθητικό ραδιόφωνο: Γραμματισμός στα μέσα και στην Πληροφορία

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα του ‘Μαθητικού ραδιοφώνου’ και γνωρίζουν την ιστορία του ραδιοφώνου και ανακαλύπτουν το ραδιόφωνο (ιστοσελίδα, εφαρμογή). Αναλαμβάνουν ρόλους και εμπλέκονται ενεργά στη λειτουργία της ραδιοφωνικής και μουσικής ραδιοφωνικής ομάδας. Δημιουργώντας το δικό τους ραδιοφωνικό στούντιο γίνονται ραδιοφωνικοί παραγωγοί (τεχνολογικά και δημοσιογραφικά) και ταυτόχρονα κριτικοί ακροατές των εκπομπών του Μαθητικού Ραδιοφώνου (European School Radio).

Μεθοδολογία υλοποίησης:

Το πολιτιστικό μας πρόγραμμα υλοποιείται με τη μέθοδο του project και της ομαδοσυνεργατικής μεθοδολογίας ενώ κάνει χρήση των τεχνικών debate, μελέτης πεδίου και της διαδικτυακής συνεργασίας σχολικών μονάδων. Ταυτόχρονα προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης όπως webinars, online courses, ψηφιακές τάξεις και υλοποίησης εκπομπών μέσω εργαλείων τηλεδιάσκεψης.

Συνεργασία με φορείς:

-Στούντιο τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού
-‘Ραδιοφωνικές σελίδες’ – Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας στα ραδιοκύματα του European School Radio
-Συνεργασία με Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
-Συνεργασία με το European School Radio το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο (http://europeanschoolradio.eu/el)

Διάχυση αποτελεσμάτων:

-Διάχυση κυρίως μέσω του διαδικτυακού μαθητικού ραδιοφώνου με τη μετάδοση των παραγόμενων εκπομπών, αλλά και της ανάρτησης και διαμοιρασμό των αρχείων podcasts από το ιστολόγιο του σχολείου (https://blogs.sch.gr/3gymkerk/).
-Διαφήμιση των ραδιοφωνικών εκπομπών και πρόσκληση για ακρόαση μέσω των κοινωνικών δικτύων (fb, twitter).
-Συλλογή στιγμιότυπων της δράσης από όλες τις ηχογραφήσεις της ραδιοφωνικής μας ομάδας και προβολή τους στην τοπική κοινωνία.
-Επίσκεψη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό

Συντονίστρια του πολιτιστικού προγράμματος: κ. Μακρή Ε. (ΠΕ07)
Καθηγήτρια που συμμετέχει στο πρόγραμμα: κ. Μιχαλοπούλου Κ. (ΠΕ 80)

european school radio

 

ERASMUS+ KA1 2021-22

ERASMUS+ KA122

O Ψηφιακός Γραμματισμός του σχολείου μας στην Ευρώπη και στο Διεθνές Περιβάλλον

ERASMUS+ ΚΑ2 2018-21

ERASMUS+ KA1 2019-21

ERASMUS+ KA1 2019-21

Πηδώντας τα εμπόδια, προσεγγίζοντας την Ευρώπη
ERASMUS+ KA1 2019-2021

European School Radio

Ημερολόγιο

Δεκέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Translate

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση