Αρχική » 2021 » Νοέμβριος

Αρχείο μηνός Νοέμβριος 2021

eTwinning School Label 2020-2021

STEM Learning Lab

eTwiinning

Αρχείο άρθρων

Σκακιστική άσκηση

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων (νέα συνάντηση) Τετάρτη 24/11

Την Τετάρτη 24/11 και ώρα 17:00  στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα επαναληφθεί η Γενική Συνέλευση Γονέων/Κηδεμόνων με θέμα τις υποψηφιότητες και εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. Αναγκαία η συμμετοχή και η υποστήριξη όλων σας για τη λειτουργία του Συλλόγου.

Αγαπητοί Γονείς και κηδεμόνες,
την Τετάρτη 24/11 και ώρα 17:00  στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας θα επαναληφθεί η Γενική Συνέλευση με θέμα τις υποψηφιόητες και τις εκλογές μας για την ανάδειξη του Δ.Σ μας. Παρακαλούνται όλοι οι γονείς/κηδεμόνες  να παραστούν και όσοι επιθυμούν να θέσουν την υποψηφιότητα τους για να μπορέσει να συσταθεί το νέο ΔΣ του συλλόγου γονέων/κηδεμόνων. Σας υπενθυμίζουμε και πάλι ότι από πέρσι, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία στη χώρα μας, το Δ.Σ του συλλόγου μας λειτουργεί με προσωρινό προεδρείο.

Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη σύστασης νέας εκπροσώπησης του συλλόγου στο σχολείο μας για την επίλυση θεμάτων που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας του εκπαιδευτικού χώρου μέσα στον οποίο βρίσκονται τα παιδιά μας, και της επίλυσης προβλημάτων τα οποία χρειάζονται και τη δική μας φωνή προς τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική λειτουργία. Πρέπει όλοι μαζί, Σύλλογος Καθηγητών, γονείς και μαθητές να δώσουμε τη μάχη για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο.

ΚΑΤΩΜΕΡΗ Β.
Πρόεδρος Γονέων/Κηδεμόνων

 

Όταν τα παιδιά, μας εκπλήσσουν ευχάριστα…

Ο μαθητής Παπαθανασίου Δημήτρης, του τμήματος Α3 του 3 ου Γυμνασίου Κερκύρας, με αφορμή το απόσπασμα της Μαρούλας Κλιάφα « ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς» στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, στέλνει το δικό του μήνυμα για τη διαφορετικότητα.

‘Ο άνθρωπος που έχει από σένα άλλο χρώμα
Είναι κι αυτός φτιαγμένος από νερό και χώμα…
Σαν εσένα αγαπάει, πεινάει, γκρινιάζει,
το χρώμα του δεν μας πειράζει.
Ο όμορφος ο άνθρωπος με το άλλο χρώμα’

Τι όμορφοι στίχοι! Τι όμορφη αφίσα!!!

.jpg

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Πέμπτη 18/11

Την Πέμπτη 18/11 και ώρα 17:00  στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση Γονέων/Κηδεμόνων με θέμα τις υποψηφιότητες και εκλογές. Αναγκαία η συμμετοχή και η υποστήριξη όλων σας για τη λειτουργία του Συλλόγου.

Αγαπητοί Γονείς και κηδεμόνες,
την Πέμπτη και ώρα 17.00 στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση με θέμα τις υποψηφιόητες και τις εκλογές μας. Παρακαλούνται όλοι οι γονείς/κηδεμόνες  να παραστούν και όσοι επιθυμούν να θέσουν την υποψηφιότητα τους για να μπορέσει να συσταθεί το νέο ΔΣ του συλλόγου γονέων/κηδεμόνων. Σας υπενθυμίζουμε ότι από πέρσι, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία στη χώρα μας, το Δ.Σ του συλλόγου μας λειτουργεί με προσωρινό προεδρείο.

Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη σύστασης νέας εκπροσώπησης του συλλόγου στο σχολείο μας για την επίλυση θεμάτων που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας του εκπαιδευτικού χώρου μέσα στον οποίο βρίσκονται τα παιδιά μας, και της επίλυσης προβλημάτων τα οποία χρειάζονται και τη δική μας φωνή προς τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική λειτουργία. Πρέπει όλοι μαζί, Σύλλογος Καθηγητών, γονείς και μαθητές να δώσουμε τη μάχη για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο, για ένα σχολείο που όπως είπε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ‘αποτελεί την καλύτερη επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας που αποφέρει τον μεγαλύτερο τόκο’!

Της Γενικής Συνέλευσης θα προηγηθεί σύντομη ενημέρωση του Διευθυντή του σχολείου κ.Μελισσά Μ., για τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου και τα θέματα που το απασχολούν.

ΚΑΤΩΜΕΡΗ Β.
Πρόεδρος Γονέων/Κηδεμόνων

‘Λίμερικ’, μετά τον Σεφέρη!

Οι μαθήτριες του Α3 και Α4 του 3ου Γυμνασίου Κέρκυρας, στα πλαίσια της δημιουργικής γραφής, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας , πειραματίζονται με…Λίμερικ ( πεντάστιχα ποιήματα που διηγούνται μια σύντομη ιστορία, με ομοιοκαταληξία και επανάληψη του πρώτου στίχου. Στην Ελλάδα ο πρώτος που αποπειράθηκε να γράψει λίμερικ είναι ο Γιώργος Σεφέρης.

Ήταν μια μικρή τουρκάλα
που έκανε συχνά τραμπάλα,
όμως ήταν σε ένα λαγκαδάκι
και της φεύγει το παπουτσάκι
αχ, η καημένη η τουρκάλα!  ( Αναστασία  Ραϋμόνδη )

Ήταν ένα παπάκι
που του έφυγε το ματάκι
όμως τι να δει
και άλλο μάτι παρα κει
αχ τι χαζό παπάκι!  (  Έντζη Πεστανάκου )

Ήταν κάποτε μια φώκια
που της άρεσαν πολύ τα κόλπα
όμως μια μέρα την έκοψε η λόρδα
και έτρωγε πάρα πολλά χόρτα
Έτσι έκανε η φώκια!  ( Αθηνά Οικονομίδου )

Ήταν ένα παιδί
που έφτιαχνε ψωμί,
όμως ο φούρνος σπάει
και το ψωμί πάει,
αχ το καημένο παιδί  ( Σόνια Περγαντή )

Ήταν κάποτε ένα παιδί
που ήταν αδύνατο πολύ
όμως το κοροϊδεύουν οι άλλοι
και στεναχωρήθηκε πολύ
το καημένο το παιδί  ( Αναστασία Πάλη )

Μέσα στης θάλασσας το νερό
κολυμπά το μικρό ψάρι ο Ντο
και στο αγκίστρι του ψαρά
βρίσκεται ξαφνικά
Το μικρό ψάρι ο Ντο  ( Τζωρτζίνα Ρίγγα )

Ήταν ένα περιστέρι
που το πήρε το αγέρι
όμως πέθανε το περιστέρι
και έγινε ψηλά αστέρι
Αχ το καημένο το περιστέρι  ( Βάσια Ξουρίδα )

Ήταν ένα μικρό παπάκι
που του άρεσε πολύ να παίζει σκάκι
μα μια μέρα ξαφνικά
του το κλέψαν στα κρυφά
κλάφτο τώρα το παπάκι  (Όλγα Σιούλα)

Υπεύθυνη καθηγήτρια υλοποίησης δράσης: Μπούζη Αθηνά (ΠΕ02)

Seferis

Το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας «Κάνει-Μια-Ευχή» στέλνοντας πολλά «Αστέρια Ευχής»!

Το Make–A-Wish ( Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) μας καλεί και φέτος να ενισχύσουμε την προσπάθεια εκπλήρωσης νέων ευχών προσφέροντας δύναμη κι ελπίδα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, παιδιά που μάχονται για τη ζωή τους, που νοσούν από μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας παίρνει μέρος στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» και όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας έχουν τη δυνατότητα με το συμβολικό ποσό των 2€ να αποκτήσουν το δικό τους Αστέρι της Ευχής και να βοηθήσουν ένα παιδί που δίνει τη δική του μάχη ζωής.

Έτσι ένα χάρτινο αστέρι “μαγικά” μεταμορφώνεται σε αστέρι ελπίδας φωτίζοντας τη ζωή ενός λιγότερο τυχερού παιδιού που παλεύει για τη ζωή του, δημιουργώντας μια μοναδική αλυσίδα αγάπης και δίνοντας δύναμη στην ευχή!

«Δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω.
Είναι φως στο σκοτάδι. Είναι δύναμη. Είναι ελπίδα. Είναι ζωή.
Ας δώσουμε όλοι μαζί δύναμη στην ευχή.
Γιατί είναι ο λόγος να πιστέψει ένα παιδί ότι όλα μπορούν να συμβούν.
Ακόμα και το πιο σπουδαίο. Να γίνει καλά.»

Όλοι μαζί και φέτος, γονείς, eκπαιδευτικοί, μαθητές και εθελοντές του οργανισμού θα καταφέρουμε να στείλουμε το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα, αυτό της ζωής.

Υπεύθυνη υλοποίησης: Λέτσιου Ι., (ΠΕ02)

 

make a wish 1

ERASMUS+ KA1 2021-22

ERASMUS+ KA122

O Ψηφιακός Γραμματισμός του σχολείου μας στην Ευρώπη και στο Διεθνές Περιβάλλον

ERASMUS+ ΚΑ2 2018-21

ERASMUS+ KA1 2019-21

ERASMUS+ KA1 2019-21

Πηδώντας τα εμπόδια, προσεγγίζοντας την Ευρώπη
ERASMUS+ KA1 2019-2021

European School Radio

Ημερολόγιο

Νοέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Translate

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση