3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


         «Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται». – Margaret Mead

11 Σεπτεμβρίου 2019

Ωρολόγιο Πρόγραμμα για 12/9 και 13/9

Αγαπητοί γονείς και παιδιά,

το ωρολόγιο πρόγραμμα για αύριο Πέμπτη 12/9 και Παρασκευή 13/9 είναι αυτό που ανακοινώνεται παρακάτω:

ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Χτύπησε το ‘πρώτο κουδούνι’ στο 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

Χτύπησε το ‘πρώτο κουδούνι’ στο 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας. Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτ. Σπυρίδων Μάνδυλας. Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά έκλεισα σήμερα την ομιλία μου με τη λιτή δημοσίευση που διάβασα χθες το πρωί στα κοινωνικά δίκτυα του Βουλευτή μας  κ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη:

‘Καλή σχολική χρονιά χωρίς διακρίσεις. Καλή σχολική χρονιά χωρίς εμπόδια για το τσιγγανάκι, το προσφυγόπουλο, το ανάπηρο, το φτωχό, το διαφορετικό. Για όλα τα παιδιά, γιατί όλα είναι δικά μας, σε αυτόν τον αφιλόξενο κόσμο.’ Παιδιά καλώς ήλθατε στο φιλόξενο συγκρότημα του 3ου και 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας!

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχθήκαμε λοιπόν σήμερα στο συγκρότημα του 3ου και 4ου Γυμνασίου εκτός από τα παιδιά μας, του γονείς και τους κηδεμόνες τους, τους κ.κ Βουλευτές Κέρκυρας Αλέξανδρο Αυλωνίτη και Δημήτριο Μπιάγκη. Στην όμορφη τελετή του αγιασμού παρευρέθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Δημήτριος Μεταλληνός, η υπεύθυνη παιδαγωγικής καθοδήγησης των δύο σχολείων κ. Μαριάνθη Αλεξανδροπούλου μαζί με τον για πολλά χρόνια Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών του Παραρτήματος Κέρκυρας και τωρινό Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών ( ΠΑΝΕΚΦΕ) κ. Μουρούζη Παναγιώτη.

Οι καθηγητές του 3ου Γυμνασίου και ο Διευθυντής του εύχονται σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά!

9 Σεπτεμβρίου 2019

«Μια μπάλα για όλους» στο 3ο Γυμνάσιο!

#Μια μπάλα για όλους  #Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Αθλητισμός # Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» #Πιλοτικό πρόγραμμα «Λευκές σημαίες» #GoalBall

Εσείς ξέρετε τι είναι το #GoalBall;

Το εκπαιδευτικό πακέτο υλοποίησης «Μια μπάλα για όλους» για παιδιά με προβλήματα όρασης παρέλαβε σήμερα το #3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας. Το εκπαιδευτικό αυτό πακέτο περιλαμβάνει ειδικές μπάλες για τυφλά παιδιά, κασετίνα με dvd-φυλλάδιο με τον οδηγό 15 ασκήσεων με τη χρήση μπάλας, ειδικές μάσκες ή οπτικά σκίαστρα και φυλλάδιο σε braille (για τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας).

Η ειδική μπάλα που περιλαμβάνεται μέσα στο εκπαιδευτικό πακέτο, έχει δημιουργηθεί από τον πρόεδρο του σωματείου «Όραμα Νέων», Ηλία Μάστορα, δεν είναι εμπορεύσιμο προϊόν, και έχει διανεμηθεί σε 99 χώρες και στις 5 ηπείρους! Η μπάλα αυτή χρησιμοποιείται στα επίσημα παιχνίδια #GoalBall. 

Το Goalball επινοήθηκε το 1946 από τον Αυστριακό Hanz Lorenzen και τον Γερμανό Sepp Reindle, για την αποκατάσταση των βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για ένα ομαδικό άθλημα που συμμετέχουν τυφλοί αθλητές ή αθλητές με περιορισμένη όραση. Ανήκει στα Παραολυμπιακά αθλήματα.Διοικείται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τυφλών (IBSA). Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα της Παραολυμπιάδας και στη χώρα μας καλλιεργείται από το 2001. Περισσότερες πληροφορίες για το παραολυμπιακό αυτό άθλημα εδώ: http://bit.ly/2kzFQkN

To #3o Γυμνάσιο ευχαριστεί το σωματείο «Όραμα Νέων» για τη δωρεά του στο σχολείο μας, και το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με τη συγχρηματοδότηση του οποίου (ευρωπαϊκό πρόγραμμα #Erasmus+ Αθλητισμός) γίνεται δυνατή η διανομή του συγκεκριμένου πακέτου.

Αγιασμός σχολικού έτους 2019-2020

Ο αγιασμός στο σχολικό συγκρότημα του 3ου και 4ου γυμνασίου θα τελεστεί την Τετάρτη 11-09-2019 και ώρα 09.30 π.μ από τον πρωτ. Σπυρίδων Μάνδυλα.

Οι μαθητές της Α’ τάξης του 3ου γυμνασίου θα παραλάβουν τα σχολικά βιβλία τους μέσα σε τσάντες αμέσως μετά την τελετή λήξης του αγιασμού.

ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

14 Ιουνίου 2019

eTwinning δράση STEM 2.0

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι το σχολείο μας είναι ανάμεσα στα 280 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας που επιλέχθηκαν για την υλοποίηση της δράσης STEM 2.0 έργο της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning και θα λάβει εξοπλισμό 70 Microbit.  Η επιλογή του σχολείου, όπως και των υπολοίπων, έγινε με κριτήρια eTwinning. Οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί δεσμεύονται να υλοποιήσουν σχέδιο προσανατολισμένο στο STEM  κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Οριστικός πίνακας ωφελούμενων σχολείων στην eTwinning δράση STEM 2.0: http://www.etwinning.gr/news/stem/940-etwinning-stem2

Επόμενη Σελίδα: »

© 2019 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων