Από την Τρίτη 17 Απριλίου έως και την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νόησις το 10ο  Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας,. Στο συνέδριο έλαβε μέρος και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου με την παρουσίαση τεσσάρων εργασιών από ισάριθμες ομάδες μαθητών των ΣΤ1 και ΣΤ2 τάξεων του σχολείου μας. Συγκεκριμένα:

  • Οι μαθητές, Μελάς Κωνσταντίνος, Πανταζίδης Κωνσταντίνος, Μούσα Άλντι και Σάλλα Τσόρντι παρουσίασαν στην Κεντρική Αίθουσα του συνεδρίου την εργασία με θέμα: “Μαθαίνουμε προγραμματισμό δημιουργώντας το δικό μας παιχνίδι: Ποδοσφαιρομανία”.
  • Οι μαθητές, Γαλάνης Γιώργος και Κωνσταντινίδου Κατερίνα παρουσίασαν στο χώρο E-Poster Show την εργασία τους με θέμα: “Μαθαίνουμε προγραμματισμό δημιουργώντας το δικό μας παιχνίδι: Mrs Mary”
  • Οι μαθητές Δούρας Γιώργος, Καλπακίδου Έλενα, Μανωλάκης Μανώλης και Συντρίδης Γιώργος παρουσίασαν στο χώρο E-Poster Show την εργασία τους με θέμα: “Μαθαίνουμε προγραμματισμό δημιουργώντας το δικό μας παιχνίδι: Η κατάκτηση του διαστήματος”.
  • Οι μαθητές Δόγρανλη Ελένη, Καλογιαννίδου Γεωργία, Καραμπούτης Μάριος, Μανωλακίδης Νικόλαος, Μαρκίδου Έλενα και Τυπάκης Διαμαντής παρουσίασαν την εργασία τους με τίτλο: “Μαθαίνουμε προγραμματισμό δημιουργώντας το δικό μας παιχνίδι: Ο Θησαυρός των γνώσεων”.

Τα βίντεο με τις παρουσιάσεις των μαθητών μας, όπως μεταδόθηκαν από τα διαδικτυακά κανάλια των διοργανωτών μπορείτε να τα παρακολουθήσετε παρακάτω:

  • Η πρώτη ομάδα, ανάμεσα σε άλλες, στην κεντρική σκηνή

  • Οι υπόλοιπες ομάδες στο χώρο E-Poster Show.

Οι εργασίες αναπτύχθηκαν στα πλαίσια της λειτουργίας των Ομάδων Προγραμματισμού που για πρώτη χρονιά δημιουργήθηκαν στο σχολείο μας υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού πληροφορικής. Η μετακίνηση και οι εμφανίσεις (μπλουζάκια και καπελάκια) των μαθητών ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.