Δημιουργία ηλεκτρονικού παιχνιδιού σε συνεργασία με ρομποτική πλατφόρμα από τους μαθητές της ΣΤ2 τάξης του σχολείου μας.

Στα πλαίσια του μαθήματος των ΤΠΕ οι μαθητές του ΣΤ2 τμήματος του σχολείου μας, ανέπτυξαν ηλεκτρονικό παιχνίδι στον υπολογιστή, το οποίο αλληλεπιδρά με την πλατφόρμα Arduino. Πρόκειται για παραλλαγή του γνωστού παιχνιδιού Pong, στο οποίο ένας παίχτης με μια ρακέτα προσπαθεί να κρατήσει ένα μπαλάκι μακριά από μία κόκκινη γραμμή. Την ρακέτα αυτή χειρίζεται ένας παίχτης με το πληκτρολόγιο Οι μαθητές μας πρόσθεσαν και δεύτερη ρακέτα στο παιχνίδι, την οποία χειρίζεται δεύτερος παίχτης με ένα Joystick, το οποίο είναι συνδεδεμένο σε μια πλακέτα Arduino Uno. Ο προγραμματισμός του παιχνιδιού υλοποιήθηκε με την εφαρμογή mBlock.

eikona Agoriwn Καλύτερα όμως να αφήσουμε τους μαθητές να παρουσιάσουν την δουλειά τους μέσα από ένα σχετικό βίντεο που ετοίμασαν:

https://youtu.be/u4p1934O1s4

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση