Η γιορτή της Μητέρας θεωρείται ένας καλός λόγος για την έκφραση της εκτίμησης, του σεβασμού και κυρίως της αγάπης που τρέφουμε προς το πρόσωπο της μητέρας που μας έφερε στον κόσμο.
Στην Ελλάδα και τους Ορθόδοξους Χριστιανούς η γιορτή της μητέρας συνδέεται με την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στις 2 Φεβρουαρίου. Είναι η εορτή με την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την ημέρα που η Παναγία, η μητέρα του Χριστού και όλων των Χριστιανών, πηγαίνει τον 40ήμερο Ιησού Χρηστό στον Ναό για ευλογία, για να «σαραντίσει» όπως συνηθίζουμε να λέμε. Μια κίνηση που ακόμα και στις μέρες μας συνηθίζουν να κάνουν οι μητέρες που ασπάζονται τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.
Αυτήν την ημέρα, οι μαθητές της Β΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας με ποιήματα, τραγούδια, χορούς, σκετς, όμορφα δώρα, κατασκευές των παιδιών, είπαν ένα μεγάλο «Ευχαριστώ!» και «Χρόνια πολλά!» σε όλες τις μανούλες του κόσμου και τις δικές τους.
Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς!