Εκπαιδευτική επίσκεψη στο αθλητικό πάρκο Αλίμου

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015, οι μαθητές του σχολείου μας θα επισκεφθούν το αθλητικό κέντρο «ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑ» στον Άλιμο, το οποίο προσφέρει αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

sch2

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα παρακολουθήσουν είναι:

Α΄τάξη           «Από το σιτάρι στο ψωμί»

Β΄- Γ΄ τάξη    «Από το σταφύλι στο κρασί»

Δ΄ τάξη           «Τέχνη από πηλό» και

Ε΄- ΣΤ΄ τάξη  «Μαθαίνω για τις πρώτες βοήθειες»

Η απασχολήση και η επίβλεψη θα γίνει από καθηγητές Φυσικής Αγωγής της ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Επιστροφή 14:00

Κανονισμός Λειτουργίας

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

       Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Η επιστολή αυτή έχει ως σκοπό την ενημέρωσή σας για τους κανόνες λειτουργίας του σχολείου μας.

Είναι γνωστό ότι το σχολείο και η οικογένεια έχουν ως σημείο τομής κι ως κοινό ενδιαφέρον τους το παιδί. Επομένως η καλή σχέση εκπαιδευτικού και οικογενειακού περιβάλλοντος είναι σημαντικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μέλημα δικό μας είναι να περιοριστεί η αγωνίας σας και να αυξηθεί η εμπιστοσύνη σας σε θέματα ασφάλειας των παιδιών στο χώρο του σχολείου.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

  • Η πρωινή προσέλευση των μαθητών θα γίνεται μεταξύ 7:55 και 8:10. Μετά τη λήξη της πρωινής προσευχής, η πόρτα θα κλείνει από τους εφημερεύοντες.
  • Σε περίπτωση καθυστερημένης προσέλευσης το παιδί θα μπαίνει στο σχολείομεταξύ 9:40 ως 10.00  (πρώτο διάλειμμα). Σε περίπτωση που έχετε κανονίσει ιατρική επίσκεψη για το παιδί σας και ξέρετε ότι θα αργήσετε, πάλι να το φέρνετε στο σχολείο στο πρώτο διάλειμμα και όχι νωρίτερα.
  • Σε περίπτωση καθυστερημένης προσέλευσης ΜΗΝ χτυπάτε το κουδούνι του σχολείου γιατί θα είναι απενεργοποιημένο ως τις 8:45 κάθε μέρα.
  • Τις πρωινές ώρες παρακαλούμε να αφήνετε τα παιδιά στην είσοδο του σχολείου και στη συνέχεια να αποχωρείτε, χωρίς να τα συνοδεύετε στο προαύλιο.
  • Αν θέλετε να διευθετήσετε θέματα που αφορούν το κυλικείο τότε να έρχεστε νωρίτερα στο σχολείο.
  • Αν επιθυμείτε άμεση επικοινωνία με το δάσκαλο της τάξης, ενημερώνετε τον εφημερεύοντα εκπαιδευτικό στην είσοδο του σχολείου.
  • Η επικοινωνία με τη Διεύθυνση του σχολείου παρακαλούμε να γίνεται μετά τη λήξη της πρωινής προσευχής
  • ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η παραμονή γονέων στο σχολείο χωρίς λόγο και η περιφορά τους στο προαύλιο ή έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας.
  • Σε περίπτωση ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών και κυρίως βροχής τότε οι γονείς θα εισέρχονται στο προαύλιο του σχολείου και θα περιμένουν έξω από την κεντρική είσοδο να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τους δασκάλους τους.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ 

  • Η αποχώρηση των μαθητών μόνο της Α΄τάξης θα γίνεται  από τις πόρτες της οδού Θερμοπυλών, ως και τις 14:05  με υπεύθυνο τον δάσκαλο του μαθήματος που θα έχουν την τελευταία ώρα. Στη συνέχεια οι πόρτες αυτές θα κλείνουν και οι εναπομείναντες μαθητές θα παραδίνονται στον εφημερεύοντα δάσκαλο που θα βρίσκεται στην είσοδο της οδού Πίνδου. Παρακαλούμε να ΜΗΝ εισέρχεστε στο σχολείο προτού ολοκληρωθεί με ομαλό τρόπο η αποχώρηση των μαθητών και να μη στέκεστε μπροστά στην έξοδο, γιατί δεν διευκολύνετε τη μαζική αποχώρηση και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος (εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες).
  • Όλοι οι υπόλοιποι μαθητές θα αποχωρούν από την πόρτα της οδού Πίνδου με την επίβλεψη των εφημερευόντων δασκάλων. Παρακαλούμε και εδώ να ΜΗΝ εισέρχεστε στο σχολείο προτού ολοκληρωθεί με ομαλό τρόπο η αποχώρηση των μαθητών και να μη στέκεστε μπροστά στην έξοδο, γιατί δεν διευκολύνετε τη μαζική αποχώρηση και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.
  • Από την ίδια πόρτα θα αποχωρούν και οι μαθητές του ολοήμερο ανάλογα με την ώρα που έχουν επιλέξει να αποχωρούν. ( 15:30 ή 16:15 )     — (όταν αυτό λειτουργήσει γιατί ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί δάσκαλος)

* ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ώρες που αναγράφονται για αποχώρηση των παιδιών αφορούν το ωράριο του σχολείου όταν και όποτε τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί. Την παρούσα χρονική περίοδο η αποχώρηση θα γίνεται 13:15 (ως τις 13:20) .

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Η ενημέρωση γονέων για θέματα προόδου και συμπεριφοράς του παιδιού θα γίνεται ως εξής :

ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ

Τετάρτη   7/10/2015

(Απόγευμα)

Α΄τρίμηνο
Τετάρτη 16/12/2015

Β΄τρίμηνο
Τετάρτη 16/03/2016

Γ΄τρίμηνο -λήξη έτους
Τετάρτη 15/06/2016

Κάθε εκπαιδευτικός θα ορίσει και θα σας γνωστοποιήσει συγκεκριμένες ώρες και ημέρες κατά τις οποίες θα επικοινωνείτε μαζί του/της.

Τυχόν αλλαγές στις προγραμματισμένες ημερομηνίες ενημέρωσης και η ακριβής ώρα θα γίνονται γνωστές με έγκαιρες, έντυπες ανακοινώσεις

ΔΙΑΦΟΡΑ

  • Είναι σκόπιμο να ελέγχετε αν το παιδί σας βάζει στην τσάντα του αυτά που χρειάζεται κι αν φέρνει από το σχολείο ανακοινώσεις που σας αφορούν.
  • Απαραίτητο στο μάθημα της γυμναστικής οι μαθητές να φορούν φόρμα και παπούτσια αθλητικά, αποφεύγοντας κοσμήματα ή άλλα αντικείμενα επικίνδυνα για την ασφάλειά τους.
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα κινητά τηλέφωνα.
  • Δεν επιτρέπονται παιχνίδια ή μικροαντικείμενα (τάπες, κούκλες κ.ά. ) τα οποία αποτελούν αφορμή σύγκρουσης με άλλα παιδιά.
  • Επίσης δεν επιτρέπονται οι δερμάτινες μπάλες.
  • Το σχολείο δεν είναι μόνο μαθήματα. Η συμμετοχή των παιδιών στις εθνικές γιορτές και άλλες σχολικές εκδηλώσεις είναι αναγκαία και σκόπιμη.
  • Παρακαλούμε να φέρνετε έγκαιρα τις δηλώσεις για τις σχολικές επισκέψεις κι εκδρομές.
  • Να υπενθυμίζετε στα παιδιά να πλένουν καλά τα χέρια τους μετά τη χρήση της τουαλέτας και να μην πετάνε χαρτιά στη λεκάνη. Η τουαλέτα δεν είναι χώρος παιχνιδιού.
  • Μπορείτε να ενημερώνεστε από το blog του σχολείου μας :
    https://blogs.sch.gr/3dimmosch

Αγαπητοί Γονείς,

Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μαζί σας υπηρετεί την ανάπτυξη της προσωπικότητας και την πρόοδο των παιδιών. Αξιοποιήστε, λοιπόν, την ευκαιρία και αναπτύξτε την καλύτερη, αποτελεσματικότερη και ουσιαστικότερη επικοινωνία με το Σχολείο μας προς όφελος των παιδιών.

                                                                                                              Με εκτίμηση

 Ο Διευθυντής κι ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Αναστολή λειτουργίας τμημάτων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω των έργων αναβάθμισης που πραγµατοποιούνται στα πλαίσια του έργου « Πρότυπα Επιδεικτικά Έργα αξιοποίησης ανανεώσιµων πηγών ενέργειας & δράσεις εξοικονόµησης ενέργειας στο 3ο ∆ηµοτικό Σχολείο Μοσχάτου του ∆ήµου Μοσχάτου Ταύρου», ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κος Ανδρέας Ευθυμίου, αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των τμημάτων Ε1, Ε2, ΣΤ1, ΣΤ2 για την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015. Οι υπόλοιπες τάξεις θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 

Αγιασμός

Σας προσκαλούμε  στην τελετή Αγιασμού, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2015-2016, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 9:00 π.μ. στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ1

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ο Διεθυντής

Γερασιμόπουλος Γεώργιος