Σκέψεις και λόγια από τους αγαπημένους σας δασκάλους!!!

Αγαπημένα μας παιδιά

Η ζωή στο Σχολείο ήταν βαθιά σαν τον ωκεανό, ανοιχτή σαν τον ορίζοντα και ξαφνικά έγινε επίπεδη και άδεια σαν άγραφο χαρτί!!!

Με τη σκέψη μας είμαστε κοντά σας και η σκέψη αυτή φέρνει λιακάδα στις πιο σκυθρωπές μέρες μας!!!

Σας αγαπάμε πάντα και λαχταρούμε να ανταμώσουμε γρήγορα, να ξανακούσουμε το ιδιαίτερο βουητό από τις γλυκιές φωνούλες σας να αντηχήσει και πάλι στην πρόσχαρη αυλή του αγαπημένου Σχολείου μας!!!

Να ξαναβάλουμε την ομορφιά μέσα στα χέρια σας, να σας ξαναδώσουμε λέξεις, εικόνες, ιδέες και να νιώσετε απόλυτα ασφαλείς!!!

Με τη δύναμη της τρυφερότητας, της υπομονής, και της αφοσίωσής μας να ξαναγίνει το αγαπημένο μας Σχολείο τόπος χαράς για σας!!!

Είμαστε βέβαιοι ότι ακολουθείτε τις χρήσιμες συμβουλές μας!!!

Ευχόμαστε να ξεπεράσουμε γρήγορα όλες τις δυσκολίες, να έχετε υγεία και δύναμη και

ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!

ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑΚΙΑ ΣΑΣ ΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!

ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΑΣ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΑΣ

 

 

  • Α΄ ΤΑΞΗ
    23 – 3 – 2020
    Παιδάκια μου,τι κάνετε;

Εύχομαι να είστε όλοι καλά.Αυτές τις ημέρες διαβάζω πολύ, γιατί μου λείπετε…Εσείς πώς τα περνάτε;

 

 

  • Β’ ΤΑΞΗ
    Ζουζουνάκια μας,
    αν και σχεδιάζαμε να είμαστε όλοι μαζί δυστυχώς ήρθε ο κύριος Κορωνοϊός να μας χωρίσει. Ένας κύριος, λίγο θυμωμένος, που δεν του αρέσει τα παιδάκια να είναι όλα μαζί, μια ομαδούλα να μαθαίνουνε, να παίζουνε και να διασκεδάζουν. Είναι θυμωμένος, λίγο με τα παιδάκια, γι’ αυτό αν τα επισκεφτεί θα αρρωστήσουν λιγάκι, σαν μια απλή ιωσούλα. Είναι όμως περισσότερο θυμωμένος με τους μεγάλους, που αν τους επισκεφτεί ίσως αρρωστήσουν πιο πολύ. Είναι πονηρός και κρύβεται και αν βρεθούμε όλοι μαζί, αόρατος όπως είναι, θα πηδάει από τον ένα στον άλλο. Εμείς όμως είμαστε πιο πονηροί γιατί ξέρουμε πως θα τον διώξουμε μακριά. Πώς δηλαδή; Πλένουμε τα χεράκια, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και βρίσκουμε ευχάριστες δραστηριότητες για να περνάμε την ώρα μας. Βλέποντάς μας να κάνουμε όλα αυτά θα κοκκινίσει, θα πρασινίσει ίσως και να πορτοκαλίσει απ’ το θυμό του αλλά θα φύγει γρήγορα μακριά μας!!!!
    Μπορεί να είμαστε μακριά αλλά είμαστε δίπλα σας ,σας σκεφτόμαστε, σας αγαπάμε και ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε γρήγορα όλοι μαζί!!!

Οι δάσκαλοί σας
Γιώτα Καψάλη
Δημήτρης Κανάβας

 

 

 

  • Γ’ΤΑΞΗ
    Αγαπημένα μας παιδιά, ξαφνικά, πολλά πράγματα έμειναν στη μέση…Να είστε,όμως, σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε μαζί όλα όσα είχαμε σχεδιάσει! Ευχόμαστε να είστε καλά, να έχετε υπομονή και ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά! Ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε από κοντά! Έχουμε τόσα πολλά να διηγηθούμε ο ένας στον άλλο! Μέχρι τότε, όμως, μπορείτε να βρίσκετε κάποιες εργασίες στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για σας και είναι η εξής: toergatikomolibi.blogspot.com.

Η σκέψη μας και η αγάπη μας είναι μαζί σας.

Οι δασκάλες σας,
Μαρία Παπαδάτου
Φένια Λαμπρινίδου

 

 

 

  • Δ΄ΤΑΞΗ
    Αγαπημένα μας παιδιά της τετάρτης τάξης,

Σας φιλούμε με πολλή αγάπη έναν έναν ξεχωριστά. Χωρίσαμε ξαφνικά, ενώ κάναμε πρόβες για τη γιορτή που ετοιμάζαμε γεμάτοι ενθουσιασμό (Τρίτη 10/03/2020). Συγχωρήστε μας, τον κύριο Μιχάλη και εμένα, που δεν επικοινωνήσαμε αμέσως μαζί σας, αλλά όλοι βρισκόμασταν μπροστά σε κάτι άγνωστο, σε μια καινούργια πραγματικότητα.

Κλεισμένοι και προσεκτικοί ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά με τις οικογένειές σας! Θέλουμε, γιατί ξέρουμε πολύ καλά πόσο ξεχωριστά και ευαίσθητα παιδιά είστε, να ακούτε τους γονείς σας, που σας λατρεύουν, και να προσπαθείτε να περνάτε τον χρόνο σας μέσα στο σπίτι ποιοτικά και δημιουργικά!!

Μας λείπετε πολύ..!

Οι δάσκαλοί σας,

Κουκουλέτα Βάσω

Ράδοβιτς Μιχάλης

 

 

 

  • Ε΄ΤΑΞΗ
    Αγαπητά μας παιδιά της Ε’ τάξης

Ευχόμαστε να είσαστε όλες και όλοι καλά και γρήγορα να ανταμώσουμε και πάλι στο αγαπημένο μας σχολείο. Ξέρουμε πως έχετε κουραστεί, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Για να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο, πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών.

Για όσο καιρό θα μένετε ακόμα μέσα στο σπίτι, κάτι που είναι υποχρεωτικό για όλους μας, πέρα από τα μαθήματα, ασχοληθείτε με δημιουργικές δραστηριότητες και όμορφα πράγματα.

Είμαστε σίγουροι, μια που γνωρίζουμε τη φιλομάθειά σας, πως με χαρά θα κάνετε τις επαναληπτικές ασκήσεις και ό,τι άλλο ανεβάσουμε στον ιστότοπο του σχολείου.

Σας αγαπάμε και σας σκεφτόμαστε!

Οι δάσκαλοι της Ε’ τάξης

Αργυρώ Φουντούλη- Δημήτρης Χριστακόπουλος

 

 

 

  • ΣΤ΄ΤΑΞΗ

Αγαπημένα μας παιδιά,

το Πάσχα που έρχεται θα είναι πολύ αλλιώτικο από τα προηγούμενα.. Μένοντας στο σπίτι ας  βρούμε μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι όχι τόσο συνηθισμένο.. .να έρθουμε πιο κοντά με τους ανθρώπους που μας αγαπούν, να επικοινωνήσουμε καλύτερα ( ευτυχώς η εξέλιξη της τεχνολογίας μάς βοηθά πολύ σε αυτό ), να σκεφτούμε για άλλη μια φορά τι πραγματικά αξίζει και μετράει στη ζωή μας κι έτσι να καταφέρουμε να βγούμε διαφορετικοί και ακόμα καλύτεροι άνθρωποι, όταν κοπάσει αυτή η τρικυμία.   Με την ελπίδα να βρεθούμε σύντομα και πάλι μαζί, γεροί και χαμογελαστοί,   ευχόμαστε σ’ εσάς και τις οικογένειές σας, η θυσία της Σταύρωσης του Χριστού και το φως της Ανάστασής Του να καθοδηγούν τις σκέψεις όλων για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα και γύρω μας με αγάπη!

Ο δάσκαλος και η δασκάλα σας

https://eektixwra.blogspot.com/p/blog-page_48.html

 

 

  • ΟΛΟΗΜΕΡΟ
    Γεια σας αγαπημένα μου κι ακριβοθώρητα (προς το παρόν) παιδιά!

Μένω κι εγώ στο σπίτι όπως κι εσείς, και θέλω να σας πω πόσο μου έχετε λείψει! Ελπίζω να είστε καλά, εσείς και οι οικογένειές σας, και να αξιοποιείτε τον χρόνο σας με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό. Θα χρειαστεί να κάνουμε λίγη υπομονή, τηρώντας προσεκτικά όλες τις οδηγίες, ώστε να ξανασυναντηθούμε με υγεία και μεγάλη όρεξη για να μοιραστούμε όλα εκείνα τα ωραία πράγματα που συνοδεύουν την καθημερινότητά μας στο σχολείο. Έχω πεθυμήσει τις απορίες σας, τις ωραίες μας συζητήσεις, τα λογοτεχνικά βιβλία που διαβάζαμε στο ολοήμερο αλλά και σε κάποιες τάξεις του πρωινού σχολείου. Κάποια παιδιά από σας θα θυμούνται το ‘’Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ’’ που διαβάσαμε παρέα πριν από λίγες εβδομάδες. Έχω λοιπόν μια ιδέα: θα θέλατε να γράψετε το δικό σας ημερολόγιο, τώρα που είστε κι εσείς (αλλά βέβαια για τελείως διαφορετικό λόγο) συνέχεια μέσα στο σπίτι; Θα είναι ωραίο να διαβάσουμε τις σκέψεις που κάναμε όλον αυτόν τον καιρό, όταν θα ξαναβρεθούμε με το καλό. Κυρίως για να ξέρουμε πως δεν είμαστε μόνοι μας και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον αυτήν την δύσκολη περίοδο.

Θάλεια Καραμολέγκου

 

 

  • ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (κα Τάνια)
    Να μαι κι εγώ!!! Τι κάνετε γλυκά μου παιδάκια και ζουζουνιάρικά μου σκιουράκια; Άργησα λίγο να κάνω την εμφάνιση μου αλλά μην νομίζετε ότι δεν σας σκεφτόμουν αυτό τον καιρό!! Το αντίθετο μάλιστα! Σας σκέφτομαι συνεχώς και δεν μπορώ παρά να εκφράσω τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ μου προς όλους εσάς
    τους μικρούς μας ήρωες ….που αυτές τις «περίεργες» μέρες που ζούμε στέκεστε τόσο υπομονετικά, υπεύθυνα και ώριμα δίπλα μας!!!!! Γι αυτό και η έμπνευση μου για την πρώτη μας αυτή επαφή- το
    πρώτο μας αυτό ιδιαίτερο μάθημα- είστε εσείς και μόνο εσείς και η ΗΡΩΙΚΗ σας στάση!!!

 

 

  • ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ
    Aς παίξουμε «κρυφτό»!!!

Πριν δυο βδομάδες περίπου, σ΄ένα σχολείο – ονόματα δε λέμε- υπήρχαν διακόσια εξήντα τόσα παιδιά, μικρά και μεγάλα, που έπαιζαν κρυφτό. Είχαν δεκάδες, εκατοντάδες κρυψώνες, όσες μπορεί να φτιάξει αυτή η υπέροχη παιδική φαντασία. Μια τα ξετρύπωνες πίσω απ΄τις βρύσες, άλλοτε κάτω απ΄το πέτρινο παγκάκι, μερικά κολλημένα πάνω στον κορμό ενός δέντρου. Τι να σας πρωτοπώ; Ότι κρύβονταν μέσα στα φύλλα; Κάτω απ΄το θρανίο; Πίσω απ΄την κουρτίνα; Κάτω απ΄την έδρα; Πίσω απ΄ το μπλε τετράδιο; Aμέτρητες κρυψώνες, σας λέω. Πάντα όμως ξετρύπωναν, με φωνές, με γέλια, με απορία ή ντροπή, αλλά… δεν είχαν τίποτε και κανέναν να φοβούνται.

Τώρα; Μένετε σπίτι;… Μένουμε σπίτι… αλλά οι σκέψεις και τα όνειρά σας σκίζουν τον ουρανό, γίνονται συννεφάκια που σας ταξιδεύουν με κάθε τι όμορφο και δημιουργικό που καταπιάνεστε, μικρό ή μεγάλο. Στις ζεστές κρυψώνες και γωνίτσες του σπιτιού σας ξεχάστε «το τρομακτικό», το «δύσκολο», παραγγείλετε λίγη υπομονή και ελπίδα και σχεδιάστε φωτεινά το αύριο.

Ελπίζω να έρθει σύντομα… !! κι εσείς κοντά σε μας πάλι!!!!!

Με πολλή συμπαράσταση κι αγάπη

κα Χρυσούλα απ΄ το Τμήμα ένταξης

 

 

 

  • ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ( κα. Σταθούλα)
    Αγαπημένοι μου μαθητές του 3ου Δ. Σχ. Μοσχάτου.Γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολο σάς είναι να
    παραμένετε σπίτι χωρίς να έχετε τη «δυνατότητα» των σχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων σας.
    Κάνοντας υπομονή και έχοντας αισιοδοξία η θετική σας στάση και συμπεριφορά θα σας ανταμείψει. Κι εσάς κι
    ολόκληρη τη χώρα μας. Τη στιγμή όμως που το χρονικό διάστημα παραμονής μας στο σπίτι διαγράφεται
    αρκετό ακόμα, θα ήθελα, γνωρίζοντας ότι ελαχιστότατοι από εσάς θα ακολουθούσατε ένα κλασικό πρόγραμμα γυμναστικής, να σας προτείνω κάποιες κινητικές δραστηριότητες έτσι ώστε να διατηρήσετε τη φυσική σας κατάσταση, να διοχετεύσετε την ενέργειά σας και να ψυχαγωγηθείτε. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το « παιχνίδι» που τόσο σας έχει λείψει .Επιλέξτε συμπαίκτες…αδέλφια, γονείς , γιατί όχι και παππούδες, γιαγιάδες και παίξτε!!!! Παίξτε σκυταλοδρομίες με μπάλες βαμβάκι( το κλασικό παιχνίδι είναι με αυγό). Στόχος είναι όλες οι μπάλες βαμβάκι να μεταφερθούν από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Ο κάθε παίκτης παίρνει στο στόμα του ένα κουτάλι για να μεταφέρει τις μπάλες.

 

 

  • ΜΟΥΣΙΚΗ
    Γεια σας καλά μου παιδιά,

Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να περνάτε αυτές τις μέρες όσο πιο δημιουργικά μπορείτε. Ξέρω πόσο σας λείπει το σχολείο. Ελπίζω να μην κρατήσει πολύ αυτή η νέα πραγματικότητα …και σύντομα να είμαστε και πάλι παρέα.
Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι “διακοπές” του Πάσχα. Άλλες χρονιές, οι περισσότεροι από εμάς θα φεύγαμε για λίγες μέρες στο χωριό μας και θα ασχολούμαστε με τις δουλειές που απαιτούν τα έθιμα των ημερών. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί, δεν μπορούμε να μετακινηθούμε. Μπορούμε όμως να ταξιδέψουμε με όχημα τη μουσική και να γνωρίσουμε την παράδοση και τα τραγούδια του τόπου μας.
Πάμε λοιπόν και καλή Ανάσταση!
Η Μουσικός
Κική Ποιμενάκη

 

 

  • ΣΧΟΛΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
    Αγαπημένα μου παιδιά εύχομαι να είστε όλοι καλά εσείς και η οικογένειά σας! Αυτές τις μέρες που δεν μπορούμε να τα πούμε από κοντά θα σας στέλνω ηλεκτρονικά κάποιες συμβουλές για να συνεχίσετε να είστε υγιείς και ασφαλείς!! Εύχομαι να γυρίσουμε σύντομα πίσω στο σχολείο μας!

Μαίρη Γιατζίδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *