9-2-16: Επίσκεψη της Ε΄ τάξης στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές των τριών τμημάτων της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ενότητα “Βιβλία-Βιβλιοθήκες”, την οποία διαπραγματεύτηκαν οι μαθητές στην τάξη, στο πλαίσιο του μαθήματος της “Γλώσσας”.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μια βιβλιοθήκη με χιλιάδες τίτλους βιβλίων, να περιηγηθούν στους χώρους της, να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας της, τους κανονισμούς της κλπ.

Στο τμήμα του παιδικού βιβλίου έμαθαν για τον τρόπο ταξινόμησης των βιβλίων, ξεφύλλισαν κάποια από αυτά και κράτησαν σημειώσεις για περαιτέρω επεξεργασία στην τάξη, στις επόμενες μέρες. Μέσα από όλη τη διαδικασία αναδείχτηκε η αξία του βιβλίου και οι μαθητές έφυγαν από το χώρο της Βιβλιοθήκης ενθουσιασμένοι με όλα όσα καινούρια είδαν και έμαθαν. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε γι’ αυτούς το δώρο που τους χάρισαν οι υπεύθυνοι της Βιβλιοθήκης – έναν μαγνητικό σελιδοδείκτη- συνοδευόμενο από ευχές για “καλές αναγνώσεις”.

Την επίσκεψη διοργάνωσαν οι δασκάλες των τμημάτων Ε1, Ε2 και Ε3.

Σχετικά με tas-elefther

Εκπαιδευτικός Πληροφορικής


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *