Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Νιτσοπούλου Ευδοξία και Γκήρμπα Άννα του τμήματος Β’ 1 , επισκέφτηκαν έναν παραγωγό κρασιού στη περιοχή του Αμυνταίου, με σκοπό να παρακολουθήσουν μέρος της διαδικασίας του τρύγου και της παραγωγής κρασιού. Ο παραγωγός τους παρουσίασε εικόνες από το αμπέλι του και από το τρακτέρ που χρησιμοποιεί στη συγκομιδή των σταφυλιών. Στη συνέχεια έγινε αναφορά για την ποικιλία του ξινόμαυρου σταφυλιού που κυριαρχεί στην περιοχή του Αμυνταίου. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τη διαδικασία για το πως λειτουργεί το πατητήρι και το μηχάνημα διαχωρισμού των σταφυλιών από το τσαμπί τους. Άκουσαν τον ήχο που κάνει το μηχάνημα τη στιγμή που πιέζει τα σταφύλια, μύρισαν τον μούστο, δοκίμασαν σταφύλια και απόλαυσαν νόστιμα φρέσκα μουστοκούλουρα.
Η εμπειρία αυτή θα τους μείνει αξέχαστη!!!
Ο Διευθυντής του σχολείου
Μαντρατζής Νικόλαος