Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026, το σχολείο μας με τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, τις εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή είχε τη χαρά να επισκεφτεί την παιδική σκηνή του Θεάτρου Βασιλάκου στην Αθήνα και να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση, το «Δώρο της Παπλωματούς» που σκηνοθέτησε και διασκεύασε η Μαριάννα Τόλη και μάγεψε χιλιάδες μικρούς και μεγάλους θεατές.
Το βραβευμένο παραμύθι των Τζεφ Μπριμπό και Γκέιλ ντε Μάρκεν που επέστρεψε δυναμικά στη σκηνή του Θεάτρου Κ. Βασιλάκου – Μαριάννα Τόλη με ένα έργο που σημάδεψε το παιδικό θέατρο μέσα από τη μοναδική ματιά της αξέχαστης Μαριάννας Τόλη, δίνει φέτος την ευκαιρία στις νεότερες γενιές να το γνωρίσουν και στις παλαιότερες να το ξαναθυμηθούν.
Το έργο : Η παπλωματού με τα μαγικά της δάχτυλα χαρίζει στους φτωχούς παπλώματα γεμάτα ζεστασιά και ελπίδα, ώσπου έρχεται αντιμέτωπη με έναν άπληστο βασιλιά. Εκείνος κατέχει όλους τους θησαυρούς του κόσμου, αλλά δεν έχει γνωρίσει ποτέ τη χαρά. Θα καταφέρει η καλοσύνη να λιώσει τον πάγο στην καρδιά του;
Η συγκινητική ιστορία της γενναίας Παπλωματούς ζωντανεύει επί σκηνής με χιούμορ, ευαισθησία και φαντασία. Ένα μουσικοθεατρικό έργο υψηλής αισθητικής, με υπέροχα σκηνικά, χορευτικά και τραγούδια, που μιλά κατευθείαν στις καρδιές μικρών και μεγάλων.
Ήταν μια όμορφη εκπαιδευτική εμπειρία για όλους !!!












