Πρόγραμμα “πρόληψης ατυχημάτων και πρώτων βοηθειών” στο σχολείο μας

Την Πέμπτη 18 Μάιου 2023 κατά τη διάρκεια του πρωινού ωρολογίου προγράμματος πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο πρόγραμμα – παρουσίαση σε ένα καίριο και ουσιαστικό θέμα “ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ – ΑΙΤΙΑ – ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ” για τους μαθητές και τις μαθήτριες των  Γ΄ έως ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας. Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο ιατρός κ. Κρόκος Αντώνιος, ορθοπεδικός χειρούργος, τραυματολόγος.

“Τα παιδικά ατυχήματα αποτελούν την συχνότερη πάθηση αλλά και την κύρια αιτία θανάτου τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας των παιδιών στη χώρα μας. Το πολυτιμότερο αγαθό στον άνθρωπο είναι η Zωή. Είναι σημαντικό τα παιδιά μας από μικρή ηλικία να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους και να μην τον θέτουν σε κίνδυνο” είπε ο ιατρός κατά τη διάρκεια του προγράμματος λύνοντας πολλές απορίες των παιδιών.

Α ΒΟΗΘΕΙΕΣ 1

Α ΒΟΗΘΕΙΕΣ 3

Α ΒΟΗΘΕΙΕΣ 4

Α ΒΟΗΘΕΙΕΣ 5

Α ΒΟΗΘΕΙΕΣ 6

Α ΒΟΗΘΕΙΕΣ 8

Α ΒΟΗΘΕΙΕΣ 7

Ευχαριστούμε τον ιατρό για την ενημέρωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά και για την ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας !!