ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΕΛ.ΤΑ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Photo Collage Maker 2022 12 01 06 10 44

Τα πρωτάκια μας, με τη συνοδεία της δασκάλας τους κ. Αγαπαναγιώτου Μαρία, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου επισκέφτηκαν το ταχυδρομείο. Οι μικροί μαθητές μας πληροφορήθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του.

Τους δώρισαν κάρτες τις οποίες θα αποστείλουν σε μελλοντική επίσκεψή τους.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τους υπαλλήλους των ΕΛ. ΤΑ Αλεξανδρούπολης για τις χρήσιμες πληροφορίες που μετέφεραν στους μαθητές μας.

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Photo Collage Maker 2022 11 26 05 30 31

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου οι μαθητές/τριες των τμημάτων Δ2 και Ε επισκέφτηκαν τον εκθεσιακό χώρο Αrt gallery με τη συνοδεία των κ. Κιτμερίδη Νίκου, Τσέκου Τριαντάφυλλου και Καμπορούδη Αναστάσιου. Στο πλαίσιο εφαρμογής της καινοτόμου δράσης, “Μαθαίνω στο Μουσείο”, περιηγήθηκαν  στον χώρο, ενημερώθηκαν από τον ίδιο τον  κ. Κιτμερίδη για τα έργα του που εκτίθενται και τέλος, πραγματοποίησαν μαζί του το μάθημα των εικαστικών τους, για ένα δίωρο.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία!

Δράση στο μάθημα των Γερμανικών

Tο έθιμο της γιορτής του Αγίου Μαρτίνου στις 11 Νοεμβρίου και της πομπής με τα φαναράκια είναι ένα γερμανικό έθιμο που έχει ως σκοπό να μάθει στα παιδιά τη σημασία του να μοιράζεσαι και να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα.
Για τα παιδιά είναι μια ξεχωριστή μέρα, η λεγόμενη Martinstag, μέρα γιορτής, κατά την οποία πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι κρατώντας χάρτινα φαναράκια και τραγουδώντας παιδικά τραγούδια.
Στην ώρα του μαθήματος των Γερμανικών, η εκπαιδευτικός κα. Καπουκρανίδου Μαρία  έκανε αναφορά στη γιορτή, οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν ανάλογη ταινία στα γερμανικά  και τέλος, κατασκεύασαν τα δικά τους  φαναράκια και τραγούδησαν όλοι μαζί, όπως ορίζει το έθιμο.

IMG 20221108 130226132 IMG 20221114 105250987

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Μια από τις καινοτόμες δράσεις που θα εφαρμόσει το σχολείο μας για το σχολικό έτος 2022-2023 είναι η πραγματοποίηση ορισμένων διδακτικών ενοτήτων των γνωστικών αντικειμένων της Γλώσσας Ε  τάξης, των Θρησκευτικών Δ τάξης, των Μαθηματικών της Γ  τάξης και των Εικαστικών Γ, Δ, Ε και ΣΤ  τάξεων, εκτός της σχολικής αίθουσας, ώστε οι μαθητές μας να έρθουν σε άμεση επαφή με το αντικείμενο του μαθήματος.

Ποιος θα ήταν καλύτερος χώρος για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών από το Εκκλησιαστικό Μουσείο της πόλης μας;

Έτσι οι μαθητές του Δ2 με τη συνοδεία του εκπαιδευτικού της τάξης, κ. Τσέκο Τριανατάφυλλο μέσα σε 3 ωριαίες επισκέψεις/διδασκαλία  διδάχτηκαν την ενότητα ” Η Παναγία μητέρα του Χριστού”.

Κατά την πρώτη επίσκεψη έγινε η διδασκαλία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου,

ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2 

ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 1
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 

στη δεύτερη η διδασκαλία για την  Κοίμιση της Θεοτόκου

και τέλος, στην τρίτη δόθηκαν τα προσωνύμια της Παναγίας.

 

 

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

Viber 2022 11 23 11 08 13 719

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, συνεχίζοντας τις επιμορφώσεις τους προς όφελος του σχολείου απευθυνθήκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης με σκοπό την αποστολή κλιμακίου για την επίδειξη και ενημέρωση σε βασικές δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι εκπαιδευτικοί σε ώρα ανάγκης. Την Πέμπτη 17/11 μετά το τέλος της επετειακής εορτής του Πολυτεχνείου συνεχίσαμε με πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Περιστέρη για τον ζήλο και τους προβληματισμούς που μας έθεσε.

                                                      Viber 2022 11 23 11 08 13 528

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

Viber 2022 11 16 07 00 56 778

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσων στο σχολείο μας ήρθε προσκεκλημένη η μεταπτυχιακή Γαλλίδα φοιτήτρια Audrey Hoarau από το Πανεπιστήμιο Paul Valery του Montpellier. Η Γαλλίδα φοιτήτρια, στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνογαλλικής φιλίας Association “La Maison d’Antoinette” -«Το Σπίτι της Αντουανέττας» παρουσίασε στους μαθητές το νησί από το οποίο κατάγεται ( la Réunion), την μορφολογία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του.

Οι μικροί μαθητές ήρθαν σε επαφή με άλλους πολιτισμούς , κατανόησαν την έννοια της γαλλοφωνίας και αγάπησαν περισσότερο την γαλλική γλώσσα .

Merci beaucoup Audrey !

Viber 2022 11 16 13 02 52 777

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος των γερμανικών από την κα. Καπουκρανίδου Μαρίας οι μαθητές μπόρεσαν να αποτυπώσουν τους ήχους των ζώων σε ευρωπαϊκές γλώσσες.