ΗΜΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

    Το 2018 έχει χαρακτηριστεί ως έτος των Μαθηματικών. Η 27η   Απριλίου ορίστηκε για το σχολείο μας, από το Σύλλογο Διδασκόντων, ημέρα υλοποίησης δράσεων σχετικά με τα Μαθηματικά.

    Οι μαθητές των μικρών τάξεων, Α΄, Β΄και Γ΄παρουσίασαν τα μαθηματικά μέσα από το παιχνίδι, τη μουσική και την κίνηση. Οι μαθητές της Δ΄τάξης παρουσίασαν τη ζωή και το έργο του Θρακιώτη μαθηματικού, διεθνώς αναγνωρισμένου, Κων/νου Καραθεοδωρή. Μάλιστα του έγραψαν κι ένα ποίημα. Τέλος, οι μαθητές της Ε΄και Στ΄ τάξης διαπίστωσαν τη χρήση των τεχνολογιών στα μαθηματικά μέσα από την παρουσίαση του Δρ. Χατζηφιλιππίδη Βασίλη.

Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή

Λαμπρό μυαλό ελληνικό
από τη Βύσσα το χωριό.
Το πρώτο βραβείο μαθηματικών
κέρδισε μόλις 16 χρονών.

Ξεκίνησε μηχανικός
μα την αγάπη του δεν ξέχασε.
Κατέληξε μαθηματικός
και τον κόσμο ενέπνευσε.

Στη Σμύρνη πριν καταστραφεί
Πανεπιστήμιο πέτυχε να οργανώσει.
Και στα προβλήματα του Αϊνστάιν
τη λύση κατόρθωσε να δώσει.

 

 

 

 

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄ ΤΑΞΗ 2018-2019

Α. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2018-19 θα πραγματοποιηθούν από 2 έως και 18 Μαΐου 2018.Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2018-2019 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012.

Β. ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  3ου  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Καραϊσκάκη – Ιωακείμ Καβύρη – Φυλής – Μαζαράκη (μη συμπεριλαμβανομένης) – Βιζβίζη (μη συμπεριλαμβανομένης) – Μαυρομιχάλη (μη συμπεριλαμβανομένης) – Αίνου – Διον. Σολωμού – Σαράντα Εκκλησιών – Λεωφ. Δημοκρατίας – Προέκταση Σπάρτακου – Καραολή Δημητρίου – Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου.

 

Γ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ  Α΄ ΤΑΞΗ 2018-2019

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ), το οποίο παραλαμβάνεται από το σχολείο

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

ε. Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου. Το Πιστοποιητικό Φοίτησης εκδίδεται στις 15 Ιουνίου 2018 . Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό.

Σε περιπτώσεις μη φοίτησης σε Νηπιαγωγείο, ο γονέας/κηδεμόνας του νηπίου υποβάλλει σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.), στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει ή όχι την εγγραφή του μαθητή.

Επίσκεψη στο στρατόπεδο “Πατσούκα”

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου, μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, οι μαθητές της  Δ΄ τάξης παρευρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Στρατόπεδο “Πατσούκα”. (περισσότερα…)

Πάσχα

Την τελευταία μέρα, πριν τη λήξη των μαθημάτων για τις διακοπές του Πάσχα, γέμισε το σχολείο με χρώματα, αρώματα και πασχαλινούς ήχους.

     Οι μαθητές της Α΄ τάξης μαζί με τους νονούς τους, δηλαδή τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών γέμισαν τα καλαθάκια τους με αυγά.

 

  Οι μαθητές της Δ΄τάξης ευχήθηκαν σε όλους Καλό Πάσχα τραγουδώντας τα “Λαζαράκια” και προσφέροντας τα ομώνυμα χειροποίητα κουλουράκια.

Καλό Πάσχα

σε όλους και το Φως της Ανάστασης να φωτίζει τις ψυχές μας ενώ η αγάπη να φωλιάζει στις καρδιές μας.