Χριστουγεννιάτικη Γιορτή: Μια Ζεστή Αγκαλιά από τις Τάξεις Β΄ και Δ΄

 

Με χαμόγελα και πολλή μουσική, το σχολείο μας γιόρτασε τον ερχομό των Χριστουγέννων! Οι μαθητές της Β΄ και της Δ΄ τάξης ένωσαν τις φωνές τους και μας παρουσίασαν μια υπέροχη γιορτή.

Οι μαθητές  γέμισαν χαρά με τα τραγούδια και τα χορευτικά τους, ενώ παρουσίασαν ένα όμορφο θεατρικό για το νόημα της αγάπης και της προσφοράς. Ξεχωρίσαμε τις υπέροχες στολές και τα χριστουγεννιάτικα σκηνικά. Εξαιρετικά ήταν τα παραδοσιακά κάλαντα που τραγούδησαν όλα τα παιδιά μαζί. .Η προσπάθεια τους ανταμείφθηκε με το δυνατό χειροκρότημα από γονείς και δασκάλους.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για την προσπάθειά τους! Σας εύχομαστε καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές με υγεία!

 

Μαγικός Δεκέμβριος στην Α΄ Δημοτικού!

Τον φετινό Δεκέμβριο, η Α΄ τάξη του σχολείου μας άνοιξε τις πόρτες της σε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι γεμάτο φως, αγάπη και δημιουργία. Η σχολική τάξη μεταμορφώθηκε σε έναν ζεστό χώρο μάθησης, όπου οι μαθητές βίωσαν το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων: τη γέννηση της αγάπης, το μήνυμα του Χριστιανισμού και τον σεβασμό στα δικαιώματα κάθε παιδιού.
🎄 «Χριστούγεννα για όλα τα παιδιά»
Μέσα από συζητήσεις και βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά γνώρισαν τα Χριστούγεννα ως γιορτή αγάπης, ελπίδας και φροντίδας για όλους. Ανακάλυψαν πως κάθε παιδί έχει δικαίωμα στη χαρά, στην ασφάλεια και στην ειρήνη, και πως η αγάπη μεγαλώνει όταν μοιράζεται.
💌 Κάρτες αγάπης – Ένα επισκεπτήριο ελπίδας
Με χρώματα, ζωγραφιές και παιδικές ευχές, οι μικροί μαθητές δημιούργησαν χριστουγεννιάτικες κάρτες για τη δράση Win Cancer, στέλνοντας ένα επισκεπτήριο αγάπης και αισιοδοξίας προς τα νοσοκομεία της χώρας μας. Μέσα από αυτή την πράξη προσφοράς, έμαθαν ότι η αλληλεγγύη και η συμπερίληψη δεν έχει απόσταση.

🌍 Χριστούγεννα στον κόσμο
Οι μαθητές ταξίδεψαν νοερά σε διαφορετικές χώρες του κόσμου και ανακάλυψαν πώς γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά της Γης. Παρά τις διαφορές στα έθιμα, εντόπισαν κοινές αξίες: ειρήνη, αλληλεγγύη, αγάπη. Όλες αυτές οι αξίες αποτυπώθηκαν σε έναν μοναδικό «Χριστουγεννιάτικο Χάρτη Αξιών», που στόλισε την τάξη και τις καρδιές μας.
🎁 Ανταλλαγή ευχών & δώρων στην τάξη
Η ανταλλαγή δώρων έγινε μια γιορτή συναισθημάτων. Μικρά δώρα, ζεστές ευχές και φωτεινά χαμόγελα δίδαξαν στα παιδιά πως το πιο πολύτιμο δώρο είναι η φιλία και η χαρά της προσφοράς.
🍪 Στο ζαχαροπλαστείο του Γλυκόσαυρου
Μάθαμε το γράμμα Ζ και το γράμμα Υ μέσα από τη μαγική λέξη ζύμη. Έπειτα, φτιάξαμε ζύμη στο χριστουγεννιάτικο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν μπισκοτόσπιτα με γλάσο και έπλασαν σοκολατένιες μπαλίτσες με τρούφα, μαθαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας, της υπομονής και της δημιουργίας μέσα από το παιχνίδι. 
📚 Εβδομάδα Φιλαναγνωσίας – Χριστουγεννιάτικα παραμύθια
Η τάξη γέμισε ιστορίες και όνειρα μέσα από μια ξεχωριστή Εβδομάδα Φιλαναγνωσίας. Τα παιδιά ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο των χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, άκουσαν, διάβασαν και δραματοποίησαν ιστορίες γεμάτες μηνύματα αγάπης, καλοσύνης και ελπίδας. Μέσα από τα βιβλία, έμαθαν πως κάθε παραμύθι κρύβει μια αλήθεια και κάθε σελίδα ανοίγει έναν νέο κόσμο. Τέλος, οι μαθητές δημιούργησαν τα δικά τους γούρια για το 2026, γεμάτα ευχές για υγεία, αγάπη και έναν κόσμο πιο φωτεινό για όλα τα παιδιά.
Ο Δεκέμβριος στην Α΄ Δημοτικού μας απέδειξε πως όταν η μάθηση συναντά τη φαντασία και η γνώση αγκαλιάζεται από την αγάπη, τότε τα Χριστούγεννα γίνονται εμπειρία ζωής.
Γιατί τα πιο όμορφα παραμύθια… γράφονται μέσα στις σχολικές τάξεις.

Γιατί στην Α΄ Δημοτικού, τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο γιορτή… είναι μάθημα καρδιάς.
Καλές γιορτές σε όλους!
Η δασκάλα της Α΄ Τάξης
Παπατζέλου Αναστασία

«Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες στην Τάξη: Τα Κάλαντα του Γ2»

Οι μαθητές του Γ2 γέμισαν την τάξη τους με χαρούμενες μελωδίες και χριστουγεννιάτικο κλίμα, ενώνοντας τις φωνές τους για να πουν τα κάλαντα μαζί με τη δασκάλα της Μουσικής. Με ενθουσιασμό και χαμόγελα, τα παιδιά τραγούδησαν γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ακολουθώντας τον ρυθμό και τις οδηγίες της εκπαιδευτικού.

Η δράση αυτή προσέφερε στιγμές χαράς και δημιουργίας, ενισχύοντας τη συνεργασία και την ομαδικότητα μέσα στην τάξη. Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν μουσικά και να βιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα από το τραγούδι. Η τάξη πλημμύρισε από ζεστασιά και γιορτινή διάθεση, αφήνοντας σε όλους όμορφες αναμνήσεις.

Καλά Χριστούγεννα με Υγεία και Αγάπη

 

«Χριστουγεννιάτικες Ευχές χωρίς Σύνορα: Διαδικτυακή Συνάντηση eTwinning των 5ου–36ου Δημοτικών Σχολείων»

Η διαδικτυακή συνάντηση των δύο συστεγαζόμενων σχολείων 5ου–36ου Σχολείων Λάρισας  με τις χώρες που συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning  Journey to the Land of Art  αποτέλεσε μια ξεχωριστή και ζεστή εμπειρία για όλους.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συνδέθηκαν διαδικτυακά με τους εταίρους μας από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό την ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων ευχών και τη γιορτινή επικοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα παιδιά παρουσίασαν τραγούδια, ζωγραφιές και μηνύματα αγάπης και ειρήνης, ενώ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ευχές σε διαφορετικές γλώσσες και να γνωρίσουν χριστουγεννιάτικα έθιμα άλλων χωρών. Η δράση αυτή ενίσχυσε το πνεύμα συνεργασίας, φιλίας και αλληλοσεβασμού, αναδεικνύοντας τις αξίες της ευρωπαϊκής συνύπαρξης.

Η συνάντηση έκλεισε με χαμόγελα και την υπόσχεση για νέες κοινές δράσεις, γεμάτες δημιουργικότητα και συνεργασία.

 

 

 

The world through the eyes of the artists – Etwinning Task

Στο πλαίσιο της ενότητας “The world through the eyes of the artists”  του Ευρωπαϊκού Έργου “Journey to the Land of Art”, οι μαθητές και οι μαθήτριες του  Γ2  γνώρισαν τη ζωή και το έργο του Πολωνού  ζωγράφου Ταντέους Μακόφσκι .

Ο Ταντέους Μακόφσκι ζωγράφιζε συχνά παιδιά, μουσικούς και χαρούμενες σκηνές. Οι πίνακές τους είχαν απλά σχήματα και απαλά χρώματα . Τα έργα του μοιάζουν σαν παραμύθι.

Οι μικροί μας μαθητές προσπάθησαν να εμπνευστούν  από τα έργα του και να τα αποτυπώσουν στο χαρτί όπως μπορούσαν.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια και το εξαιρετικό αποτέλεσμα!

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός:
Αθηνά Καλλιάρη

1  2  3

«Όταν οι Λύρες Ξυπνούν: Τα Παιδιά Συναντούν τη Μουσική της Αρχαιότητας»

Μια ξεχωριστή βιωματική δράση πραγματοποιήθηκε στο 36ο Δημοτικό Σχολείο, με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού Μουσικής κ.Μαντζιαφού Ελένης, προσφέροντας στους μαθητές την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον μαγευτικό κόσμο των αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές γνώρισαν βασικά όργανα της αρχαιότητας – όπως τη λύρα, τον αυλό και την πανδούρα – μέσα από προβολές, ηχητικά παραδείγματα και διαδραστικές δραστηριότητες. Οι μουσικοί παρότρυναν τα παιδιά να παρατηρήσουν την κατασκευή τους, να εντοπίσουν ομοιότητες με σύγχρονα όργανα και να κατανοήσουν τον ρόλο της μουσικής στην καθημερινή και τελετουργική ζωή της αρχαίας Ελλάδας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η βιωματική προσέγγιση, καθώς οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε παιχνίδια ρυθμού και μελωδίας, αναπαριστώντας μουσικές στιγμές της αρχαιότητας. Η δράση ολοκληρώθηκε με μια σύντομη ομαδική παρουσίαση, όπου τα παιδιά μοιράστηκαν όσα έμαθαν και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους.

Η εμπειρία αυτή όχι μόνο ενίσχυσε τη μουσική τους παιδεία αλλά και καλλιέργησε την ιστορική τους συνείδηση, φέρνοντάς τα πιο κοντά στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

IMG 6b954c902eabec2accc1c4146c5345f3 VIMG 9dd6fd95cde76e608956523d17b1a2a7 V IMG 9803c5ad078aac7a3152e6bf9bad8f7a V IMG 8ced355aa6a11876a3b0d129619c81eb VIMG 8ced355aa6a11876a3b0d129619c81eb V 1

Στολισμός του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο 36ο Δημοτικό Σχολείο

Με χαρά και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε φέτος ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο 36ο Δημοτικό Σχολείο. Την όμορφη αυτή δράση ανέλαβαν οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να δημιουργήσουν μια ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα για ολόκληρη τη σχολική κοινότητα.

Με προσεκτικά επιλεγμένα στολίδια, χειροτεχνίες που οι ίδιες είχαν ετοιμάσει και πολλή δημιουργικότητα, οι μαθήτριες μετέτρεψαν το δέντρο σε ένα πραγματικό σύμβολο γιορτής και προσμονής. Ο χώρος γέμισε γέλια, μουσικές και τη χαρά της συνεργασίας, υπενθυμίζοντας σε όλους την αξία της ομαδικότητας και της σχολικής προσφοράς.

Ο στολισμός ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, αφήνοντας το σχολείο στολισμένο και έτοιμο να υποδεχτεί το πνεύμα των Χριστουγέννων.

 

1000008695 1000008699

Δράσεις του 36ου Δημοτικού Σχολείου για την Ημέρα των ΑμεΑ

IMG a468bbc2a91470343a2c5885e61bfebb VIMG 7925 1IMG ff66413e5c5d08355627a546d2a773ab V  IMG e7accdded88dd8e5bf724872738fdb72 V

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το 36ο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποίησε μια σειρά από βιωματικές και δημιουργικές δράσεις που στόχο είχαν την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την καλλιέργεια σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Οι μικρότερες τάξεις συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια, όπως το «χαλασμένο τηλέφωνο» με γράμματα και το παιχνίδι «βρες τον φίλο σου», ασκήσεις που βοήθησαν τα παιδιά να αντιληφθούν τη σημασία της επικοινωνίας και της συνεργασίας. Παράλληλα, οι ομάδες Α, Β, Γ και Δ δοκίμασαν ζωγραφική με δεμένα χέρια, μια δραστηριότητα που τους έδωσε την ευκαιρία να σκεφτούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας με κινητικές αναπηρίες, αλλά και τη δύναμη της επιμονής και της δημιουργικότητας.

Η ημέρα εμπλουτίστηκε με προβολή βίντεο και τραγούδια για τη διαφορετικότητα, προσφέροντας στα παιδιά εικόνες και μηνύματα που ενισχύουν την αποδοχή, την ενσυναίσθηση και τον σεβασμό.

Οι μεγαλύτερες τάξεις, Ε΄ και ΣΤ΄, έλαβαν μέρος σε αγώνες μπάσκετ με μπάλα με κουδουνάκι, όπως χρησιμοποιείται από άτομα με προβλήματα όρασης. Μέσα από το παιχνίδι, οι μαθητές αντιλήφθηκαν στην πράξη πως η προσαρμογή και η συνεργασία μπορούν να κάνουν τον αθλητισμό προσβάσιμο σε όλους.

Με δράσεις βιωματικές, παιγνιώδεις και εκπαιδευτικές, το σχολείο έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα: κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και αξίζει ίσες ευκαιρίες, σεβασμό και αποδοχή.

20251204 105208 20251204 102557 20251204 104529 IMG 7940 IMG 7966 IMG 7925 IMG 797920251204 104529 1