Την Πέμπτη 15 Μαΐου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας είχαν τη χαρά να πραγματοποιήσουν μια εκπαιδευτική επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους του Διμηνίου και του Σέσκλου, δύο από τους σημαντικότερους νεολιθικούς οικισμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Η εμπειρία ήταν μοναδική! Τα παιδιά περπάτησαν ανάμεσα στα ερείπια σπιτιών που χρονολογούνται πριν από περίπου 7.000 χρόνια, είδαν από κοντά τα θεμέλια των κατοικιών, τις αυλές, τους αποθηκευτικούς χώρους, ακόμα και το σύστημα οχύρωσης που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της εποχής.
Με τη βοήθεια των δασκάλων, τα παιδιά ταξίδεψαν νοερά στο παρελθόν, ανακαλύπτοντας πώς ζούσαν οι άνθρωποι της Νεολιθικής εποχής, πώς έκτιζαν τα σπίτια τους, τι εργαλεία χρησιμοποιούσαν, τι καλλιεργούσαν και πώς οργανώνονταν σε κοινότητες.



