“Καλές και Κακές Τροφές ή… Καλές και Κακές Επιλογές;”
Αυτό ήταν το δίλημμα που τέθηκε σήμερα, 15 Νοεμβρίου, στους/ στις μαθητές/τριες του Δ1΄ και Δ2΄, που παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την “Υγιεινή Μεσογειακή Διατροφή”, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό και διατροφολόγο/ διαιτολόγο, κ. Μαρία Βλαχάβα.
Το πρόγραμμα το οποίο εντάσσεται στα πλαίσια του μαθήματος “Εργαστήρια Δεξιοτήτων” και ειδικότερα στη θεματική “Ζω καλύτερα- Ευ ζην/ Διατροφή”, περιελάμβανε την παρουσίαση διαφανειών από τη διατροφολόγο, συζήτηση για την υγιεινή μεσογειακή διατροφή και τη θρεπτική αξία των τροφίμων, αλλά και ανταλλαγή ιδεών για την παρασκευή ενός υγιεινού πρωινού γεύματος.
Το ενδιαφέρον προσέλκυσε η επίδειξη προπλασμάτων διατροφής τα οποία οι μαθητές/ τριες ομαδοποίησαν με τη βοήθεια της ειδικού.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη συμπλήρωση φύλλων εργασίας από τα παιδιά. Οι δραστηριότητες αφορούσαν στις ανθυγιεινές επιλογές ενός πρωινού γεύματος, στις ανάλογες υγιεινές συνήθειες και τη σύνθεση ενός πρωινού γεύματος, μέσα από μια λίστα τροφίμων, ανάλογα με τις “καλές” διατροφικές προτιμήσεις του κάθε παιδιού.
Ευχαριστούμε την κ. Βλαχάβα που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και μοιράστηκε με τα παιδιά της Δ΄ τάξης τις επιστημονικές της γνώσεις, ενώ τα ενημέρωσε για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής.