Μια πολύ πεινασμένη κάμπια…

Μου διαβάζει κάποιος μεγάλος και εγώ παρατηρώ με μεγάλη προσοχή το παρακάτω παραμύθι:

Θυμήσου: τι έφαγε η κάμπια την Δευτέρα; τι την Τρίτη; τι την Τετάρτη; τι την Πέμπτη; τι την Παρασκευή;  τι το Σάββατο; και τι την Κυριακή;

Πόσα μήλα έφαγε η κάμπια; πόσα αχλάδια; πόσα δαμάσκηνα; πόσες φράουλες; πόσα πορτοκάλια;

Πόσες εβδομάδες έμεινε στο κουκούλι της;

Όταν βγήκε από το κουκούλι της τι έγινε;

Φτιάξε τώρα το εβδομαδιαίο διατροφικό πρόγραμμα της κάμπιας. Σε ένα χαρτόνι βάλε τις ημέρες της εβδομάδας με την σωστή σειρά,κάπως έτσι δηλαδή: και στη συνέχεια σχεδίασε , ζωγράφισε και κόψε φρούτα και φαγώσιμα και τοποθέτησέ τα στη σωστή θέση σύμφωνα με το παραμύθι.και τώρα δημιούργησε. Σου δίνουμε κάποιες ιδέες:

Ο Σπύρος συνεχίζει να δημιουργεί…

  • Το δώρο του Σπύρου για την μανούλα του που γιόρταζε την Κυριακή!

Τι υπέροχα λουλούδια!

  • Ο Σπύρος επίσης αφού μελέτησε τα έντομα, μας αναφέρει αυτά που γνωρίζει  : μυρμήγκι, πεταλούδα, μέλισσα, πασχαλίτσα,σφήκα, κουνούπι,μύγα . Έλυσε τους γρίφους και μετά ζωγράφισε τα μυρμηγκάκια του
Μπράβο Σπύρο! δεν ξέχασες τις εντομές (τα μέρη του εντόμου), έβαλες πολύ ωραία τις κεραίες τους και φυσικά 6 ποδαράκια.
  • Τέλος ο Σπύρος δούλεψε με το γράμμα Εε, βρήκε λέξεις που αρχίζουν απ’ αυτό: Ερμής, Ελένη, ελέφαντας, έλα, ελάφι, ελιά. Και φυσικά έφτιαξε την δική του υπέροχη ιστορία:
    “Μια φορά ένα παιδάκι που τον έλεγαν Ερμή πήγε μαζί με τη μεγαλύτερη αδερφή του την Ελένη να κόψει ελιές. Ήρθε τότε ο Ερμής ο θεός και τους είπε: ελάτε μην κόβετε τις ελιές είναι άγουρες ακόμα, θα σας πάω μια βόλτα στον Όλυμπο. Από εκεί ψηλά είδαν έναν ελέφαντα και το ελάφι της θεάς Άρτεμης.”