Επιτραπέζιο παιχνίδι

Οι μαργαρίτες  διοργανώνουν χορό στο λιβάδι τους και δεν ξέχασαν να καλέσουν τις φίλες τους τις παπαρούνες! Οι παπαρούνες όμως έχουν να αντιμετωπίσουν εμπόδια όπως οι μελίγκρες στον δρόμο τους. Εκεί βέβαια είναι και οι φίλες τους οι πασχαλίτσες για να καθαρίσουν τον δρόμο τους από τις μελίγκρες. Θα τα καταφέρουν άραγε οι παπαρούνες να φτάσουν στο χορό; Ποια θα φτάσει πρώτη; Ποια δεύτερη; Ποια δεν θα τα καταφέρει καθόλου; Αν θέλεις μπορείς με απλά υλικά να φτιάξεις ένα επιτραπέζιο παιχνίδι σαν αυτό που σου προτείνουμε και να διασκεδάσεις στο χαρούμενο λιβάδι! Θα χρειαστείς και ένα ζάρι! Καλή διασκέδαση!!

Το Χαρούμενο λιβάδι…

 

Ακούω ένα υπέροχο παραμύθι από την ίδια την συγγραφέα, τη Φιλιώ Νικολούδη  που το έγραψε. Γνωρίζω και την εικονογράφο του βιβλίου. Προβληματίζομαι … και κουβεντιάζω με τους γονείς μου για την ιστορία που είδα και άκουσα. Ζωγραφίζω αν θέλω ό, τι μου έκανε εντύπωση και το στέλνω!!!

Ο Λευτέρης μας ζωγραφίζει και εύχεται…

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά !! μας εύχεται ο φίλος μας ο Λευτέρης και μας στέλνει τρεις εξαιρετικές ζωγραφιές. Μπράβο Λευτέρη!

( δύο αυτοκίνητα που το ένα πέφτει πάνω στο άλλο και το γυρίζει ανάποδα,πολλά σπίτια και ο λευτέρης με την αδερφή του παίζουν και κάνουν ζαβολιές και φυσικά ένα μεγάλο σπίτι, που μάλλον εκεί μέσα κρυώνουν πολύ οι άνθρωποι που ζούνε και ανάψανε το τζάκι , φαίνεται εξάλλου από την καμινάδα που βγάζει καπνό)!

Ο Στράτος και οι δημιουργίες του κατά τις ημέρες του Πάσχα…

Ο Στράτος μας στέλνει τις ευχές του: “Χριστός Ανέστη. Χρόνια Πολλά σε όλους με Υγεία!” και φωτογραφίζει τις πασχαλινές του κατασκευές. Μπράβο Στράτο! 

Ο Πέτρος εύχεται…

“Χρόνια Πολλά , Χριστός Ανέστη , Υγεία και ό,τι άλλο επιθυμείτε!” μας εύχεται ο Πέτρος και μας δείχνει πώς περνάει το χρόνο του αυτόν τον καιρό. Φτιάχνει παζλ με τα αδέρφια του, ζωγραφίζει, και φυσικά φυτεύει λουλούδια και μαζεύει μοσχομυρωδάτες πασχαλιές στους περιπάτους του. Μας στέλνει αυτές τις φωτογραφίες μαζί με την αγάπη του!

      

Ώρα για δημιουργία…

Το Πάσχα πέρασε, μας άφησε όμως το έντομο που μας το έφερε και τόσο όμορφα ζωγράφισε ο φίλος μας ο Σπύρος σε προηγούμενη ανάρτηση, την πασχαλίτσα! Τι κάνει όμως η πασχαλίτσα επάνω στα φύλλα; Αν θες να μάθεις, δες το παρακάτω βίντεο: 

Και τώρα ήρθε η ώρα να σκεφτείς διαφορετικούς τρόπους, για να φτιάξεις και να  μας παρουσιάσεις μικρά κόκκινα έντομα- πασχαλίτσες!!! Παρακάτω μπορείς να βρεις μερικές ιδέες Περιμένουμε με ανυπομονησία τις δημιουργίες σου!

 

  

Ο Σπύρος ζωγραφίζει…

“Καλημέρα σε όλους και πολλά φιλιά! ανυπομονώ να βρεθούμε.” μας λέει ο φίλος μας ο Σπύρος, που συνεχίζει να δημιουργεί σπουδαία έργα τέχνης! Σήμερα ζωγράφισε ζουζούνια και πασχαλίτσες στα φύλλα. Μπράβο Σπύρο!

Ο Βασίλης δεν αδιαφορεί…

Ο Βασίλης επαναχρησιμοποιεί τα υλικά. Φτιάχνει σπιτάκια για τα πουλιά με  άδεια κουτιά από γάλα! Μας στέλνει την κατασκευή του μαζί με τα Χρόνια Πολλά και φυσικά πολλά πολλά φιλιά! Μπράβο Βασίλη!Σκέφτομαι και εγώ: τι άλλο διαφορετικό θα μπορούσα να κάνω  με άχρηστα υλικά που έχω στο σπίτι μου; Ενεργοποιώ την φαντασία μου και με βοηθό έναν μεγάλο στέλνω τις δημιουργίες μου!!