Το σχολείο μας συμμετείχε στη φετινή εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα- Codeweek. Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.Το θέμα ήταν ελεύθερο και σκεφτήκαμε να προσαρμόσουμε τις δραστηριότητες κώδικα στη θεματική προσέγγιση σχετικά με τα φθινοπωρινά φρούτα. Έτσι, δημιουργήσαμε ποικίλες δραστηριότητες κώδικα με θέμα τα φρούτα. Αρχικά, ¨σπάσαμε¨ τον κώδικα των φρούτων μέσα από φύλλα εργασίας.
Στη συνέχεια αξιοποιήσαμε την beebot και την προγραμμάτισε στο πλέγμα ο κάθε μαθητής, ώστε να φτάσει στο αγαπημένο του φρούτο.
Έπειτα δημιουργήσαμε το δικό μας ρυθμικό κομμάτι με διάφορες κινήσεις με το σώμα μας, ώστε να γίνει επαναλαμβανόμενη ηχοεικόνα, π.χ.: μήλο=παλαμάκια, αχλάδι=χτύπημα γόνατα, λωτός=χτύπημα δαχτυλάκια. Οι μαθητές στο άκουσμα της φράσης ¨Μήλο, αχλάδι, λωτός¨ επαναλαμβάνουν τις κινήσεις με τα παραπάνω χτυπήματα. Τέλος, δοκιμάσαμε να φτιάξουμε νόστιμα φρουτοσουβλάκια με το ακόλουθο μοτίβο από φθινοπωρινά φρούτα: μήλο, αχλάδι, σταφύλι και φυσικά όταν γέμισε το σουβλάκι μας τα απολαύσαμε!
Για τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα βραβεύτηκε το σχολείο μας, αλλά και ο κάθε μαθητής ξεχωριστά!





