Επίσκεψη του κ. Αντώνη Λαζαρή στο σχολείο μας.

Σήμερα υποδεχτήκαμε με χαρά τον κύριο Αντώνη Λαζαρή, Βιολόγο στο 1ο ΓΕΛ Ραφήνας, προκειμένου να γνωρίσουμε τους υδάτινους τόπους της περιοχής μας και τους οργανισμούς που φιλοξενούνται σε αυτούς. Τη δράση παρακολούθησαν και οι μαθητές των Πρωινών Τμημάτων του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Πικερμίου μιας και αποτελεί κουλτούρα του σχολείου μας ότι η γνώση και καλές πρακτικές πρέπει να μοιράζονται για να πολλαπλασιάζονται.

Η περιοχή του Πικερμίου περιβάλλεται από εξαιρετικής περιβαλλοντικής σημασίας σημεία τα οποία παραμένουν για πολλούς από εμάς ακόμα ανεξερεύνητα (Μεγάλο Ρέμα, Πετρέζα, Βαλανάρης).  Ο κύριος Λαζαρής με την εξαιρετική παρουσίαση και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του κράτησε τους μαθητές μας ενεργοποιημένους και ανέδειξε τους μικρούς περιβαλλοντικούς θησαυρούς της γειτονιάς μας. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τη βιοποικιλότητα που κρύβεται μέσα στα μικρά ποτάμια, παραποτάμους και ρέματα της περιοχής και μπόρεσαν να συνδέσουν πληροφορίες που διαπραγματεύτηκαν σε όλη τη διάρκεια του περιβαλλοντικού μας προγράμματος “Το νερό γύρω μας”. Φυσικά, το σημείο που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ήταν όταν ο κος Λαζαρής μας έδειξε εικόνες από απολιθώματα ζώων που ζούσαν στην περιοχή του Πικερμίου. Έτσι, μπορέσαμε να καταλάβουμε πως το νερό αποτελούσε από πάντα πυρήνα της ζωής.received 312732601773458 received 2960459534096832

received 1174203177025383

IMG 1b89c2fc3dd489293b5cf42632bc94bb V
IMG 20240529 090832

 

Ο κος Λαζαρής, απλόχερα μας διέθεσε την παρουσίασή του ώστε να την παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας.

Βιωματικές δράσεις 2ο Νηπιαγωγείο Πικερμίου (1)

Ευχαριστούμε εξαιρετικά τον Καθηγητή Αντώνη Λαζαρή για την ευκαιρία που μας έδωσε! Μακάρι οι μαθητές μας να τον ξανασυναντήσουν στην εκπαιδευτική τους πορεία!

Στο σημείο αυτό αξίζει να ενημερώσουμε ότι στο Πικέρμι λειτουργεί Παλαιοντολογικό Μουσείο το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε με τα παιδιά σας.

Σύντομα θα σας αποσταλεί μια μικρή περιβαλλοντική αποστολή για να γνωρίσετε από κοντά τους τόπους που είδαμε στο φωτογραφικό υλικό της παρουσίασης.

Επιμέλεια Άρθρου: Σοφία Πανταζίδου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση