Ο κος και η κα Δικαιωματάκη μας αποχαιρετούν!

Ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι στη χώρα των Δικαιωμάτων ολοκληρώθηκε με οδηγούς τον κο και την κα Δικαιωματάκη αλλά και τους βοηθούς τους! Το πρόγραμμα επιμελήθηκε η “Πυξίδα” και υλοποιήθηκε από πολλά Νηπιαγωγεία ένα από τα οποία ήταν και το δικό μας. Τα παιδιά γνώρισαν τα δικαιώματά τους , την αξία στη ζωή τους  και την ανάγκη να τα προστατεύουμε! Δέκα αποστολές με μηνύματα κατέφθαναν στο σχολείο μας με ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές δράσεις. Ανατρέξτε στην παρακάτω παρουσίαση όπου θα δείτε και τις δέκα αποστολές- δικαιώματα που μας ταξίδεψαν οι ήρωες της Πυξίδας. Στο τέλος , στη δέκατη Αποστολή, τα παιδιά χόρεψαν, τραγούδησαν για τα δικαιώματα, έκαναν μια αναδρομή στο ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος, ζωγράφισαν τον ήρωα που τους εντυπωσίασε αλλά και την πιο αγαπημένη τους Αποστολή και το δικαίωμα στο οποίο αναφερόταν.

25η Μαρτίου 1821- Όμορφη διπλή γιορτή!

εικόνα Viber 2024 03 21 22 01 51 213
εικόνα Viber 2024 03 21 22 01 51 213

εικόνα Viber 2024 03 21 22 00 09 312

Γιατί έχουν χαρά τα βουνά και οι κάμποι περηφάνια; Την απάντηση την παίρνουμε από το παρακάτω δημοτικό παραδοσιακό τραγούδι!

Mωρέ, χαρά που τo ’χουν χαρά που το ’χουν τα βουνά,
χαρά που το ’χουν τα βουνά κι οι κάμποι περηφάνεια.
Γιατί γιορτάζει η Παναγιά, γιορτάζει κι η πατρίδα.
Σαν βλέπουν διάκους με σπαθιά, παπάδες με ντουφέκια,
σαν βλέπουν και το Γερμανό, της Πάτρας το Δεσπότη,
για να βλογάει τ’ άρματα, να φχιέται τους λεβέντες.

Το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται…ξεκινάμε από τον τελευταίο αυτοκράτορα, τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και την ημερομηνία 29 Μαϊου 1453. Και αρχίζει η πιο πικρή και βάναυση σκλαβιά που κρατά τετρακόσια ολόκληρα χρόνια. Οι αβάσταχτοι φόροι, το παιδομάζωμα, οι εξευτελισμοί  δεν έσβησαν τη φλόγα της ελπίδας και της ελευθερίας! Οι Έλληνες έγιναν κλέφτες και αρματωλοί, κράτησαν το πνεύμα του ελληνισμού με το κρυφό σχολειό και στις 25 Μαρτίου 1821  κήρυξαν την επανάσταση στη Μονή της Αγίας Λαύρας. Εκεί οι Έλληνες αγωνιστές ορκίστηκαν «Ελευθερία ή θάνατο». Πολέμησαν ηρωικά στη θάλασσα και στη στεριά. Θα χρειαζόταν σελίδες ολόκληρες για να περιγράψεις τον αγώνα των Ελλήνων! Εμείς προσπαθήσαμε μέσα από εικονογραφημένες ιστορίες, βίντεο, τραγούδια, πίνακες ζωγραφικής να βοηθήσουμε τα παιδιά να κατανοήσουν τα γεγονότα γύρω από το ηρωικό και αθάνατο 1821! Στον παρακάτω πίνακα υπάρχουν πέντε στήλες όπου η κάθε μία έχει αρχεία σημαντικά για την κατανόηση της γιορτής του 1821. Μπορείτε να ανεβοκατεβάζετε την μπάρα που υπάρχει δεξιά σε κάθε στήλη για να δείτε το περιεχόμενο. Καλή περιήγηση! (Μην ξεχάσετε να επιλέξετε επάνω δεξιά το μικρό τετράγωνο με το βελάκι για να έχετε πλήρη προβολή)

Μετάβαση στο padlet.com

εικόνα Viber 2024 03 21 22 00 26 956

 

Ελλάδα Σημαία Κύμα - Δωρεάν GIF στο Pixabay - Pixabay

ΑΠΟΚΡΙΑ 2024!

Παίζω, Κίτρινος, Χαρταετός, Πετώ, Δράκων

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου το πρόγραμμα ήταν εορταστικό! Μαζί με τα παιδιά προγραμματίσαμε τις δραστηριότητές μας από την προηγούμενη μέρα και ακολουθήσαμε το πρόγραμμα κατά γράμμα! Διασκεδάσαμε, παίξαμε, χορέψαμε και φάγαμε υγιεινά σνακ!

Όταν η κυρά Σαρακοστή συνάντησε την κυρία Διατροφή!

Ελάτε να φτιάξουμε την κυρά Σαρακοστή με εύκολη ζύμη αλατιού!

Ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Νηπιαγωγείου Πεύκων σας εύχεται καλή Σαρακοστή!

100 Καθαρή Δευτέρα ιδέες σε 2024 | κάρτες για σταυροβελονιά, κέντημα και κεντήματα, σχολείο τις κυριακές

Χαρταετός Άνεμος Πορτοκάλι - Δωρεάν GIF στο Pixabay - Pixabay

Χαρταετοί και Σαρακοστή!

Οι χαρταετοί μας είναι ήδη έτοιμοι και στολίζουν την τάξη. Οι πίνακες γέμισαν με πολύχρωμες ουρές και αμυγδαλιές! Για να τους φτιάξουμε, πρώτα βάψαμε το φόντο, ύστερα το κλαδί της αμυγδαλιάς και την άλλη μέρα, όταν στέγνωσε το κλαδί, αναμίξαμε άσπρο και λίγο κόκκινο χρώμα για να φτιάξουμε ροζ για τα άνθη της αμυγδαλιάς. Το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε απόλυτα!

εικόνα Viber 2024 03 14 23 56 46 574

εικόνα Viber 2024 03 14 23 57 11 528

Ένας πίνακας  επίκαιρος μας περιμένει να τον εξερευνήσουμε, όλο και θα βρούμε λίγο ελεύθερο χρόνο…

Μετάβαση στο padlet.com

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 15 Μαρτίου έχει συζητηθεί με τα παιδιά και περιλαμβάνει παραδοσιακά παιχνίδια, αλευρομούρηδες, γαϊτανάκι, παραδοσιακούς χορούς και άλλα διασκεδαστικά παιχνίδια με σκοινί- το Limbo , το φιδάκι- και το σπάσιμο των μπαλονιών με τον ποπό μας!Στα παιχνίδια θα συμμετέχει και ο φίλος μας ο Peter!

Ένας μπουφές θα μας περιμένει επίσης με υγιεινά σνακ, τα παιδιά πρότειναν φρούτα εποχής, όπως φράουλες, μπισκότα βρώμης… Μείνετε συντονισμένοι! Ένα καινούργιο βιντεάκι με στιγμιότυπα από τη μέρα σίγουρα θα μας περιμένει!

 

APOKRIES - Δωρεάν κινούμενο GIF - PicMix

Εργαστήριο Κεραμικής!

εικόνα Viber 2024 03 14 23 39 19 949
εικόνα Viber 2024 03 14 23 39 19 949

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου η κεραμίστρια Στέλλα Νέδογλου επισκέφτηκε το σχολείο μας και μας μύησε στην τέχνη του πηλού. Όλοι μαζί ακούσαμε την ιστορία του Χουμ και της Νταν και πώς ανακαλύφθηκε τυχαία ο πηλός από τους προϊστορικούς ανθρώπους.

Στη συνέχεια μάθαμε την τέχνη της κεραμικής και μυστικά της τέχνης! Φτιάξαμε γλαστράκια τα οποία θα επιστραφούν αφού ψηθούν σε ειδικούς φούρνους. 

Αναζητήσαμε κι άλλους τρόπους κατασκευής πήλινων αντικειμένων στο διαδίκτυο και εντοπίσαμε στην αναζήτηση τον τροχό, ένα εργαλείο πολύ χρήσιμο για τους κεραμιστές.

Κατά την αναζήτηση στο διαδίκτυο αποκαλύφθηκε μπροστά μας ένα καινούριο παραμύθι “Μια αγάπη από χώμα και νερό” για την τέχνη της κεραμικής. Δεν προλάβαμε να το δούμε στην τάξη, αλλά είμαστε σίγουρες ότι θα βρείτε λίγο χρόνο- από τον ελεύθερο σας χρόνο-για να το δείτε και να το απολαύσετε, αξίζει!

https://www.youtube.com/watch?v=sFkaZxeGqEo&ab_channel=%CE%A4%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%82%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1-%CE%A1%CE%AE%CE%BD%CE%B7%CF%82

Διάκριση μαθητή μας!

skaki
skaki

Σκάκι Παιχνίδι Σκακιέρα - Δωρεάν GIF στο Pixabay - Pixabay

εικόνα Viber 2024 03 06 22 25 49 565

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη διάκριση μαθητή μας  στο 22ο Ατομικό  Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών Δυτικής Θεσσαλονίκης την Κυριακή 3/3/2024. Ο Χρήστος μας απέσπασε το 3ο Βραβείο και μας έκανε περήφανους για τη νίκη του! Ο ίδιος μας μίλησε για το άθλημα αυτό, γιατί του αρέσει, τις τεχνικές του, τις χαρακτηριστικές κινήσεις και τον στόχο του παιχνιδιού. Μας έφερε το μετάλλιο του, το σκάκι του, τα πιόνια του παιχνιδιού και μετά από ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας, οργανώσαμε γωνιά σκάκι με υπεύθυνο τον Χρήστο να διδάξει το παιχνίδι! Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο. Συγχαρητήρια Χρήστο για τη νίκη σου και ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισες και μας χαρίζεις! 

εικόνα Viber 2024 03 06 22 26 32 413

εικόνα Viber 2024 03 06 22 27 00 745

 

Gyalog Surichinmoi utódok chass mat gif Pénzt keres Bűnbánat sekély

Φύσηξε ανοιξιάτικο αεράκι!

Φύσηξε ανοιξιάτικο αεράκι

Butterfly GIF - Butterfly Fly - Discover & Share GIFs | Butterfly gif, Bird gif, Fly gifΦύσηξε ανοιξιάτικο αεράκιΝηπιαγωγείο εν όψ-e: Χελιδόνια

και γέμισαν τα δέντρα πεταλούδες.

Φύσηξε ανοιξιάτικο αεράκι

και γιόμισαν λουλούδια τα φορέματα.

Φύσηξε ανοιξιάτικο αεράκι

κι η φύση μοσχοβόλησε αρώματα.

Φύσηξε ανοιξιάτικο αεράκι

και γέμισαν οι αυλές φωνές και γέλια, τιτιβίσματα.

Φύσηξε ανοιξιάτικο αεράκι

Sun Gif - IceGifκι ο ουρανός καθάρισε απ’τα μαύρα σύννεφα.Λουλούδι, Χλωρίδα, Φυτό, Πέταλα

Φύσηξε ανοιξιάτικο αεράκι

κι ο ήλιος έλαμψε!

Φύσηξε ανοιξιάτικο αεράκι

και τα χελιδόνια γύρισαν πίσω στις φωλιές τους!

Φύσηξε ανοιξιάτικο αεράκι

κι η φύση γιόρτασε

με μυρωδιές, μουσικές και χρώματα!

                                                                                                                                                                                     Κ.Δ.

Αλλαγή εποχής και ξεκινήσαμε την εξερεύνηση! Τραγούδια, κάλαντα, παραμύθια, παροιμίες , αινίγματα, παιχνίδια, μουσικά ακούσματα…όλα σε έναν πίνακα, έναν ανοιξιάτικο πίνακα με μυρωδιές, μουσικές και χρώματα!

Μετάβαση στο padlet.com