Ψιθυριστά, σιγανά, δυνατά ή πολύ δυνατά;

Κι αυτή η εβδομάδα πέρασε με πολλές δράσεις γνωριμίας με τον χώρο του σχολείου, τις γωνιές της τάξης, τους κανόνες των παιχνιδιών και  τους συμμαθητές μας! Πώς συμπεριφερόμαστε μέσα στην τάξη, έξω στην αυλή; Σταθήκαμε περισσότερο στη διαχείριση της έντασης της φωνής μας! Πότε μιλάμε ψιθυριστά, πότε σιγανά, πότε τραγουδιστά-δυνατά και πότε πολύ δυνατά! Τέσσερις μεγάλοι, χρωματιστοί κύκλοι κι ένα μανταλάκι μας βοήθησαν σ’αυτό! Όταν το μανταλάκι είναι στον μπλε κύκλο, ψιθυρίζουμε, όταν είναι στον πράσινο, μιλάμε σιγανά, στον κίτρινο τραγουδάμε και στον κόκκινο φωνάζουμε πολύ δυνατά, τσιρίζουμε! Ποιον κύκλο δεν επιλέγουμε ποτέ μέσα στην τάξη; Ποιον επιλέγουμε στην παρεούλα, ποιον κύκλο όταν τρώμε ή παίζουμε στα κέντρα ενδιαφέροντος, ποιον επιλέγουμε στην αυλή; Το μανταλάκι πάει κι έρχεται στους τέσσερις κύκλους και τα παιδιά έχουν τον νου τους να διαχειρίζονται την ένταση της φωνής τους! Ο Ντεσιμπέλ, ένα μικρό αγόρι, αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη διαχείριση της φωνής του, αλλά βρήκε τη λύση !

Απαντήσαμε στις ερωτήσεις…

 

Ψάξαμε να βρούμε ζώα και σε ποιον κύκλο θα τα αντιστοιχίσουμε ανάλογα με τη φωνή τους!

Παίξαμε παντομίμα με τα χρώματα, στο μπλε ψιθυρίζαμε και λέγαμε μυστικά, στο πράσινο μιλούσαμε κανονικά, στο κίτρινο τραγουδούσαμε και στο κόκκινο…αφήστε καλύτερα!

Με την ευκαιρία μάθαμε να κινούμε το ποντίκι, να το πηγαίνουμε εκεί που θέλουμε, να πατάμε αριστερό κλικ αλλά και να πατάμε και συγχρόνως να σέρνουμε για να βάλουμε τα ζώα στο σωστό χρώμα (τη λειτουργία drag and drop).

H διαχείριση της φωνής θα βοηθήσει να υπάρχει ηρεμία στην τάξη και είναι προϋπόθεση για την επιτυχία των δράσεών μας! Θα προτείναμε να το εφαρμόσετε κι εσείς στο σπίτι και θα χαρούμε να μας πείτε τα αποτελέσματα!

Και μην ξεχάσουμε τη Δευτέρα να διαβάσουμε το παραμύθι “Κάθε σιωπή έχει κάτι να μας πει”. Υπάρχουν πολλές σιωπές και κάθε μια για έναν ιδιαίτερο λόγο, η σιωπή πριν την έκπληξη, η σιωπή μετά τη ζημία…

 

Βιβλία: ΚΑΘΕ ΣΙΩΠΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ UNDERWOOD DEBORAH 12145

 

Kαι πράγματι τη Δευτέρα 25-09 θυμηθήκαμε να το διαβάσουμε και μετά ζωγραφίσαμε τη σιωπή που μας αρέσει!

Κι έτσι τώρα προστέθηκε κι ένας ακόμη κύκλος, ο κύκλος της απόλυτης ησυχίας, Σ,σσσ, η κυρία διαβάζει, Σ, σσσ, ο φίλος μας κοιμάται και τόσες άλλες σιωπές που θα σας  πουν τα παιδιά!

Πόσο δύσκολο είναι πράγματι να παραμείνουμε ήσυχοι… θέλει πολλή προσπάθεια… όπως το μικρό ελεφαντάκι στην ιστορία “Σ,σσσσ, θα ξυπνήσεις το μωρό”

Teaching Therapy: Ησυχία παρακαλώ!