Βράβευση του σχολείου!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε μια ακόμη επιτυχία μας αναφορικά με τη συμμετοχή μας στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια που συνδιοργάνωσε την περσινή σχολική χρονιά 2021-22 το Υπουργείο Παιδείας, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ”  με θέμα «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα!»

Το Τ1 τμήμα συμμετείχε στον διαγωνισμό, κατηγορία ταινίας και πήρε το τρίτο βραβείο. Ο τίτλος της ταινίας “Ο ευγενικός ποδηλάτης”. Αφορμή για τη συμμετοχή μας ήταν το περσινό πρόγραμμα erasmus+, το οποίο συνεχίζεται και φέτος, «Προώθηση της ευημερίας των παιδαγωγών μέσω της ενίσχυσης της θετικής συμπεριφοράς στην Αγωγή Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας» (Το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός σχολικού πλαισίου που προωθεί τη δημιουργία μιας θετικής σχολικής κουλτούρας με στόχο την ευημερία των παιδαγωγών και του γενικότερου σχολικού κλίματος).Στο ευρωπαϊκό έργο επεξεργαστήκαμε τρεις αξίες, ασφάλεια, υπευθυνότητα, ευγένεια και τις αναμενόμενες συμπεριφορές. Οι αξίες αυτές αποτέλεσαν την αφορμή για τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό. Η ταινία μας έχει αναρτηθεί στο Φωτόδεντρο, το ψηφιακό αποθετήριο  του Υπουργείου Παιδείας στο οποίο αναρτώνται αξιόλογες δράσεις και έργα.

εικόνα Viber 2024 02 28 13 51 50 798

Στο blog της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης έχουν αναρτηθεί οι επιτυχόντες του διαγωνισμού.

Βραβεία Μαθητικών Διαγωνισμών Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια 2021-22

Για να δείτε την ανάρτηση στο Φωτόδεντρο και την ταινία “Ο ευγενικός ποδηλάτης” επιλέξτε το τίτλο της ταινίας και καμαρώστε την ομαδική μας δράση!

Το όραμα της τάξης “Φιλία, ομάδα , συνεργασία, το μυστικό για την επιτυχία” συνεχίζει και φέτος να αποτελεί εφόδιο για την ομάδα μας αλλά και το φετινό σύνθημα “Εγώ κι εσύ μαζί, ασφάλεια κι ευγένεια μαζί” είναι αυτό που  κινητοποιεί την ομαδικότητα και τη συνεργασία μεταξύ μας!

Οι αληθινοί πρωταγωνιστές της ιστορίας!

2c60197a41d572d655d0ef7ac9468852

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας μας φτιαγμένοι από πλαστελίνη!

 

Viber 2022 04 14 21 38 17 518

podilatis

Η ιστορία του ευγενικού ποδηλάτη βασίζεται σε αληθινό γεγονός με πρωταγωνιστές τον Fausto Coppi και τoν Gino Bartali που θεωρούνται από τους σημαντικότερους Ιταλούς ποδηλάτες στη σύγχρονη ιστορία. Το 1952* στο Col d’Izoard κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, το μπουκάλι νερού του Coppi είχε αδειάσει. Τότε ο Gino δίνει το μπουκάλι του και μοιράζεται το νερό με τον «αντίπαλό του». Για τους δύο αυτούς πρωταθλητές η ευγένεια, η προσφορά προς τον άλλο ακόμη κι αν είναι αντίπαλος, μετράει περισσότερο κι από τη νίκη!

Το περιστατικό αυτό αποτέλεσε και αφορμή για κινηματογραφική ταινία!

Η βράβευσή μας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Πέμπτη  1 Δεκεμβρίου το πρωί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  κι επειδή είναι δύσκολο να συμμετέχουμε στην εκδήλωση, θα στείλουμε ένα βίντεο μικρής διάρκειας με τους μαθητές μας με χαιρετισμό και παρουσίαση του οράματος και του συνθήματός μας! Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την επιτυχία!

Paokmania.Gr • Προβολή θέματος - Ο Ξερόλας της Κερκίδας 2016-2017