Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση στο Νηπιαγωγείο μας!

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 18:30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με θέμα:  “Θέματα Λόγου και Ομιλίας στην προσχολική ηλικία”. Εισηγήτρια στο θέμα θα είναι η κ. Νικούλα Χατζηγεωργίου Μ.S. CCC. Λογοπαθολόγος.

Η κ. Νικούλα Χατζηγεωργίου μας στέλνει ένα μήνυμα πριν τη συνάντηση! Διαβάστε το!

Η ποιότητα της λεκτικής επικοινωνίας παιδιού – γονέα αποτελεί το θεμέλιο λίθο για τη σχολική του επίδοση

 

Oι γονείς αποτελείτε το στοιχείο κλειδί στην πρώιμη παρέμβαση για την εξέλιξη του λόγου του παιδιού σας. Εσείς, οι γονείς είστε οι πρώτοι δάσκαλοι του παιδιού σας, γνωρίζετε το παιδί σας καλύτερα απ’ όλους και είστε οι μόνιμοι άνθρωποι στη ζωή του.

Αυτό που επιλέγετε να κάνετε ως γονείς επηρεάζει θετικά ή αρνητικά, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται αυτό, τη σχολική επίδοση του παιδιού σας.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι το πόσο συχνά το παιδί παίρνει τη σειρά του για να μιλήσει σε μία συζήτηση συνδέεται στενά με τα αποτελέσματα σε διαγωνίσματα στο Δημοτικό που έχουν σχέση με τις ικανότητες του Λόγου όπως είναι το λεξιλόγιο, η γραμματική , η λογική σκέψη.

Προσωπικά, έχω ενθουσιαστεί με τα ευρήματα αυτής της έρευνας γιατί προσφέρει μία συγκεκριμένη πρόταση η οποία μπορεί να εφαρμοστεί με αρκετή ευκολία ακόμα και από γονείς με μικρότερη μόρφωση που πιθανόν να βιώνουν και κάποιες οικονομικές δυσκολίες.

Σας παρακαλώ να συγκεντρώσετε όλες τις σκέψεις, προβληματισμούς και πιθανές αγωνίες σας σχετικά με το Λόγο, την Άρθρωση (πόσο καθαρά μιλάει), τη Ροή της Ομιλίας  (αν καμμιά φορά κολλάει όταν μιλάει) του παιδιού σας και ελάτε να τις μοιραστούμε, να τις φωτίσουμε ώστε να βοηθήσουμε με εξειδικευμένες προτάσεις στην επίλυσή τους πριν το παιδί σας πάει στο Δημοτικό.

Μας αφιερώνει και το ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου :“Ο Αγρός των λέξεων”

 

Νικηφόρος Βρεττάκος «Ο Αγρός των λέξεων»

Όπως η μέλισσα γύρω από ένα άγριο

λουλούδι, όμοια κ’ εγώ. Τριγυρίζω

διαρκώς γύρω απ’ τη λέξη.

Ευχαριστώ τις μακριές σειρές

των προγόνων, που δούλεψαν τη φωνή,

την τεμαχίσαν σε κρίκους, την κάμαν

νοήματα, τη σφυρηλάτησαν όπως

το χρυσάφι οι μεταλλουργοί κ’ έγινε

Όμηροι, Αισχύλοι, Ευαγγέλια

κι άλλα κοσμήματα.

Με το νήμα

των λέξεων, αυτόν το χρυσό

του χρυσού, που βγαίνει απ’ τα βάθη

της καρδιάς μου, συνδέομαι συμμετέχω

στον κόσμο.

Σκεφτείτε:

Είπα και έγραψα «Αγαπώ».

Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική] Άξιον Εστί, Τα Πάθη, Β Ψαλμός Οδυσσέας Ελύτης. διδακτική πρόταση. Σπύρος Αντωνέλλος ΕΜΕ - PDF Free Download

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα της Λογοπαθολόγου Νικούλας Χατζηγεωργίου

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Νικούλα Χατζηγεωργίου Μ.S., CCC

Λογοπαθολόγος

Mε βασικό πτυχίο στα Παιδαγωγικά, (Bachelor of Arts, Hellenic College, Brookline, Mass.,) ακολούθησε Μεταπτυχιακές Σπουδές Ειδίκευσης στις Διαταραχές της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Emerson τηs Βοστώνης, (Master of Science in Speech).

Ξεκίνησε την επαγγελματική της διαδρομή  από το Thayer-Linsdley Parent-Centered βρεφονηπιακό σταθμό για παιδιά με βαρηκοΐα ή κώφωση, ηλικίας 18 μηνών με 2 χρονών, παρέχοντας συνεδρίες ατομικής λογοθεραπείας για δύο χρόνια ενώ εκπονούσε την Μεταπτυχιακή της εργασία.

Παράλληλα ήταν επιστημονική συνεργάτης του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης, παρέχοντας συνεδρίες ομαδικής λογοθεραπείας σε παιδιά με καθυστέρηση λόγου, ηλικίας 2-4 χρόνων.  

Εργάστηκε στο Νοσοκομείο Symmes της Βοστώνης,  ως υπεύθυνη της αξιολόγησης και αποκατάστασης δυσκολιών κατάποσης σε ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις.

Υπήρξε Επιστημονική συνεργάτης, για μία τριετία, της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου.  Επί σειρά πολλών ετών συνεργάστηκε με τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, το ΔΕΛΑΣΑΛ, τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια και Παιδικούς Σταθμούς της Θεσσαλονίκης.

 Από το 1994, είναι υπεύθυνη του Κέντρου Λόγου και Ομιλίας “Ευφωνία” στη Θεσσαλονίκη, που παρέχει υπηρεσίες Πρόληψης, Έγκαιρης Διάγνωσης και Αποκατάστασης των Διαταραχών του Λόγου και της Ομιλίας, σε παιδιά και ενήλικες. Η Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση του κοινού και των ειδικών ( γονέων, παιδαγωγών, παιδιάτρων, ψυχολόγων κ.ά.) στις διαταραχές λόγου  και ομιλίας  με αρθρογραφία, συνεντεύξεις, και εισηγήσεις  αποτελεί καθημερινή της δραστηριότητα.

Είναι τακτικό μέλος, από το 1989, του Αμερικάνικου Οργανισμού Ομιλίας και Ακοής (ΑSHA), του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ)  καθώς και Πιστοποιημένο μέλος του Πρώτου, Παγκοσμίου φήμης Προγράμματος Hanen για γονείς.

Είναι Εμπνεύστρια Ιδρύτρια και Εισηγήτρια του Πρώτου Πανελλαδικά Προγράμματος για γονείς  “Μίλα μου για να μιλήσω”. Τα δύο σεμινάρια του Προγράμματος: ΛΕΞΗ ΠΡΩΤΗ για γονείς παιδιών 10–18 μηνών και LATE TALKERS για γονείς παιδιών 18-36 μηνών που έχουν καθυστερήσει να μιλήσουν έχουν αγκαλιαστεί με μεγάλο ενθουσιασμό από τους γονείς που τα έχουν παρακολουθήσει.

Viber 2022 03 24 11 15 44 827

Σας περιμένουμε!