Γιορτινές ευχές!

Σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας ευχές για τις γιορτές και το νέο χρόνο.Κι αν είναι πολλές η δύναμή τους θα μεγαλώσει !

Αρκεί να πατήσετε πάνω στη λέξη ευχές και να γράψετε την ευχή σας πάνω στο σημείωμα  που θα επιλέξετε!

Αν θέλετε προσθέστε και μία εικόνα!

Ευχές!

Αγαπημένοι γονείς και μαθητές με τους στίχους του Κωστή Παλαμά από το ποίημα “Χριστούγεννα” σας αποχαιρετούμε και σας ευχόμαστε υγεία, ευτυχία, δημιουργία και κάθε ευλογία! Ο καινούριος χρόνος 2022 να φέρει χαρές  και δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας όλοι μαζί παρέα!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Να ‘μουν του σταύλου έν’ άχυρο, ένα φτωχό κομμάτι
την ώρα π’ άνοιγ’ ο Χριστός στον ήλιο του το μάτι.
Να ιδώ την πρώτη του ματιά και το χαμόγελό του,
το στέμμα των ακτίνων του γύρω στο μέτωπό του.
Να λάμψω από τη λάμψη του κι’ εγώ σαν διαμαντάκι
κι’ από τη θεία του πνοή να γίνω λουλουδάκι.
Να μοσκοβοληθώ κι’ εγώ από την ευωδία,
που άναψε στα πόδια του των Μάγων η λατρεία.
Να ‘μουν του σταύλου ένα άχυρο ένα φτωχό κομμάτι
την ώρα π’ άνοιγ’ ο Χριστός στον ήλιο του το μάτι.
GIFs Χριστουγεννιάτικες Ευχές...Εικόνες Τοπ - eikones top
Αν κάνετε αριστερό κλικ στην παραπάνω εικόνα, θα ανοίξει μια έκπληξη… πληκτρολογήστε το όνομά σας και καλή σας διασκέδαση!

Θεατρικό δρώμενο, η Γέννηση του Χριστού

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Πεύκων δραματοποίησαν τη Γέννηση του Χριστού. Θεατές ήταν τα παιδιά του άλλου τμήματος που χειροκρότησαν τους ηθοποιούς της παράστασης!

Πλησιάζουμε στο τέλος των χριστουγεννιάτικων δράσεων μας. Αύριο συνδεόμαστε διαδικτυακά στην πλατφόρμα της webex για να σας τραγουδήσουμε τα κάλαντα και να σας πούμε ευχές για τον καινούριο χρόνο πριν αποχαιρετιστούμε! Μαζί μας θα είναι μητέρα μαθήτριάς μας που θα μας συνοδεύσει με παραδοσιακά όργανα. Συντονιστείτε αύριο το πρωί μαζί μας να ανταλλάξουμε ευχές , ποιήματα και κάλαντα! Σας περιμένουμε!

Η Ανθή, ο Αλέξανδρος και τα παραμύθια!

Χριστούγεννα είναι και τα παραμύθια όπως τα αφηγείται η παραμυθού Ανθή Θάνου και κάλαντα όπως τα τραγουδάει ο Αλέξανδρος. Και οι δύο αποτελούν σταθερή αξία για το Νηπιαγωγείο μας και πλαισιώνουν τη γιορτή των Χριστουγέννων πάντα με τρόπο μαγικό, συναρπαστικό! Τα λόγια είναι περιττά, ας παρακολουθήσουμε στιγμές από τη σημερινή δράση του σχολείου μας!

Viber 2021 12 21 19 52 08 618

 

Το αίνιγμα της ημέρας! (όπως μας το είπε η Ανθή) Μπορείτε να το βρείτε;

Τι είναι αυτό, το μικρό, το μικρό το στρογγυλό

που είναι με χιόνι σκεπασμένο

μα δεν είναι παγωμένο!

Βάζεις το’να πάνω στ’άλλο

γίνεται βουνό μεγάλο,

παίρνεις ένα και το τρως

πάλι τρως και ξανατρώς.

Τι είναι;

Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες

 

Ακούστε και την αφήγηση ενός παραδοσιακού παραμυθιού “Το φτωχό καλό παιδί”. Στο παραμύθι αυτό ακούγεται το παραδοσιακό τραγούδι “Μάνα, πάρε μου τσουράπια” 

Και την “Ανεζούλα”

Ευχαριστούμε Ανθή και Αλέξανδρε!

Καλά Χριστούγεννα!

Χριστούγεννα μυρίζει!

Χριστούγεννα είναι και οι μυρωδιές που έρχονται από την κουζίνα, η μυρωδιά της βανίλιας, του καβουρντισμένου αμύγδαλου! Σήμερα μοσχομύρισε όλο το σχολείο, γίναμε μικροί ζαχαροπλάστες! Χριστούγεννα χωρίς αυτά τα μικρά στρογγυλά  και πασπαλισμένα με άχνη γλυκά, δε γίνεται!

Viber 2021 12 20 18 01 07 288

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των χριστουγεννιάτικων δράσεων μας! Αύριο παρακολουθούμε τα χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά παραμύθια από την Παραμυθού Ανθή Θάνου και τον μουσικό συνεργάτη της, Αλέξανδρο, όπως μόνο αυτοί ξέρουν να λένε! Την Τετάρτη έχει σειρά το μικρό θεατρικό μας δρώμενο, την Πέμπτη τραγουδάμε ζωντανά κάλαντα με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων από την κ. Ξένια σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση μαζί σας για να μας χαρείτε! Το link θα σας αποσταλεί στο προσωπικό σας mail. Tελειώνουμε τις εκδηλώσεις μας με την παρακολούθηση της Γιορτής της Αγάπης της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία συμμετέχουμε κι εμείς με σχετικό βίντεο με κάλαντα!

Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες της γιαγιάς που τρελαίνουν μικρούς και μεγάλους - Συνταγές - Athens magazine

Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Αγαπημένοι γονείς ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στη συγκέντρωση τροφίμων στα πλαίσια της δράσης του Ερυθρού Σταυρού. Χριστούγεννα είναι αγάπη, είναι προσφορά κι εσείς με τα παιδιά το αποδείξατε έμπρακτα!

 

Viber 2021 12 16 12 40 39 615Viber 2021 12 16 12 40 39 092Viber 2021 12 16 12 48 53 429

Viber 2021 12 16 12 40 40 179

Viber 2021 12 16 12 48 53 372Viber 2021 12 16 12 48 53 599Viber 2021 12 16 12 48 53 948

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - YouTube

 

Ερυθρός Σταυρός: Ξεκινά σήμερα η μεταφορά ευάλωτων ανθρώπων στα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής | in.gr

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου του 1877 με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας και πρώτο πρόεδρο τον Μάρκο Ρενιέρη .Αποτελεί μέρος του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Θεωρείται ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στον ελλαδικό χώρο. Το έργο του είναι σύνθετο και βασίζεται στην άμεση ανταπόκριση και την εθελοντική προσφορά και δράση των πολιτών. Έχει βασικό στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, ηλικιωμένους, πρόσφυγες, ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και γενικά όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

ΠΗΓΗ : wikipedia-Βικιπαίδεια

Χριστουγεννιάτικη αποστολή!

Ελάτε, παιδιά, να λύσουμε γρίφους για να καταφέρουμε να γεμίσουμε το καλάθι μας με μπάλες, φωτάκια, αστεράκια και ό,τι άλλο χρειάζεται για να στολίσουμε το δέντρο μας! Απαντήστε τους γρίφους με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά και στολίστε το δέντρο. Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε! Κάντε αριστερό κλικ επάνω στην εικόνα!

αποστολη

Καλή διασκέδαση!

OI ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕΡΟΣ Γ'( ΙΜΜΑGE GIF) | ΜΟΝΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – SOLO – FOTO

To βιβλιοπωλείο της μεγάλης αγκαλιάς!

Το στολισμένο μας χολ μετατράπηκε σε ένα βιβλιοπωλείο που άνοιξε και μας χωράει όλους! Μια χαριτωμένη, ελκυστική γωνιά που θα βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο, θα ενισχύσει τη φιλαναγνωσία και θα τα μάθει να ξεχωρίζουν τις σιωπές… Σήμερα μάθαμε την αξία της σιωπής “διαβάζω βιβλίο”. Πρώτη μέρα σήμερα λειτουργίας και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και ταξίδεψαν παρέα με έναν φίλο και ένα καλό βιβλίο!

Η Νατα...Λίνα στο Νηπιαγωγείο: 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ | Book gif, Beautiful gif, Animated images

Κι ας μην ξεχνάμε τα δικαιώματα του μικρού αναγνώστη!

Η Γέννηση του Χριστού

Χριστούγεννα χωρίς την ιστορία της Γέννησης του Χριστού δε γίνεται! Έτσι σήμερα τη διαβάσαμε από το βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά που παραθέτει όλα τα γεγονότα με απλό και παραστατικό τρόπο.

Συζητήσαμε για τα πρόσωπα της ιστορίας και τον ρόλο που διαδραμάτισαν στη Γέννηση. Αναφέραμε τι μας εντυπωσίασε που δε θα το ξεχάσουμε ποτέ. Στη συνέχεια μοιράσαμε ρόλους και ποιήματα για την αναπαράσταση της Γέννησης που θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου.

Ελάτε να ξαναθυμηθούμε τα γεγονότα μέσα από τις διαφάνειες της παρουσίασης της ιστορίας. Θα χρειαστεί να κάνετε λήψη του αρχείου και προβολή παρουσίασης.

 Η ιστορία της Γέννησης

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΒΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΤΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Party Time Stay Tuned GIF - Party Time Stay Tuned - Discover & Share GIFs

Μείνετε συντονισμένοι στο blog του σχολείου γιατί οι χριστουγεννιάτικες δράσεις συνεχίζονται!