H Ellie the elephant και οι κολοκύθες!

Η Εllie σήμερα μας έκανε έκπληξη! Ήρθε χτυπώντας την πόρτα knock, knock και λέγοντας trick or treat! Έγινε ένα μπέρδεμα στις τάξεις, ευτυχώς ξεμπλέξαμε γρήγορα γιατί γνωρίζαμε ήδη για τη συνήθεια αυτή, μάθαμε όμως και καινούρια από την κ. Κορνηλία!

Έφερε μαζί της και την κρεμαστή της κολοκύθα που η κυρία Δώρα την πέρασε για χριστουγεννιάτικη μπάλα και όταν η Ellie έλεγε trick or treat, εκείνη καταλάβαινε Τρίτη και απαντούσε Τετάρτη….

Oρίστε και οι δικές μας κολοκύθες!

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ HALLOWEEN!

Halloween Gif #4 Pumpkin + Time Lapse | Halloween gif, Halloween greetings,  Happy halloween gif

Aφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου 1940

Κάντε αριστερό κλικ επάνω στην εικόνα για να ανοίξει μια παρουσίαση με αντιπολεμικά παραμύθια, τα γεγονότα του 1940, τραγούδια εποχής, τέχνη (ποίηση και ζωγραφική) παιχνίδια γνώσεων, κουίζ και κινηματογραφικές ταινίες. Σε κάθε κατηγορία δεξιά υπάρχει μια στήλη με βελάκι, μπορείτε να μετακινείτε το βελάκι για να δείτε όλο το περιεχόμενο(στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει ακόμη ένα βελάκι, μετακινείστε το για να δείτε και την τελευταία κατηγορία-κινηματογραφικές ταινίες). Καλή περιήγηση με τα παιδιά!


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ - Greek flag - Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ®

 

 

 

Παίζοντας με τη βροχή!

Η περασμένη εβδομάδα ήταν μια πολύ βροχερή εβδομάδα και μας έδωσε την αφορμή να ασχοληθούμε με τον κύκλο του νερού, να διαβάσουμε παραμύθια, να τη ζωγραφίσουμε και να παίξουμε με αυτήν!

Τα έργα μας έγιναν παζλ, μάθαμε τη λειτουργία του drag and drop και εξοικειωθήκαμε με την κίνηση αυτή! Θέλει βέβαια εξάσκηση, γι’αυτό σας τα παραθέτουμε ! Μπορείτε να κάνετε το δικό σας παζλ αλλά και των φίλων σας, ακούσατε τον μαγικό ήχο του κουμπώματος, του ταιριάσματος των κομματιών; Τέλεια! Kάντε αριστερό κλικ στη λέξη παζλ για να σας ανοίξουν! Τι θα λέγατε και για λίγα ακόμη φθινοπωρινά παζλ; Μια καλή ευκαιρία να εξασκηθείτε λίγο ακόμη!

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να ακούσετε, να δείτε και να παίξετε αυτά που κάναμε μέσα στην τάξη.

Καλωσόρισες Ellie στο σχολείο μας!

Μια μεγάλη έκπληξη μας περίμενε σήμερα το πρωί!  Η κυρία Κορνηλία μας έφερε στο σχολείο μας την πολύ καλή της φίλη την Ellie, Ellie the elephant! H Ellie μας συστήθηκε με τη βοήθεια της κυρίας Κορνηλίας γιατί δεν ξέρει ελληνικά, μιλάει αγγλικά. Της πήραμε συνέντευξη, μάθαμε για την καταγωγή της, την οικογένειά της και τον σκοπό της επίσκεψής της. Χαρήκαμε τόσο πολύ που θα έρχεται να μας βλέπει δυο φορές την εβδομάδα! Κάθε φορά θα μας φέρνει και κάτι καινούργιο, σήμερα για παράδειγμα μας έφερε τα μουσικά της συνθήματα σαν αυτά που έχουμε και για τις άλλες δραστηριότητες. 

Έτσι θα ξεκινάμε με το Hello song…

... Και θα τελειώνουμε με το Goodbye song!

Και πριν φύγει η Ellie θα μας αφήνει κάτι για να τη θυμόμαστε, έτσι σήμερα μας άφησε το Hello που θα πει γεια και εμείς παίξαμε μαζί του, ταξιδέψαμε με τα δάχτυλά μας επάνω του, μετρήσαμε τα γράμματά του και το συγκρίναμε με το δικό μας Γεια, εντοπίσαμε ομοιότητες και διαφορές! Ellie σε περιμένουμε την επόμενη Παρασκευή, see you next friday!

Ελεφαντάκι ξύλινο διακοσμητικό 22x23cm

Hello, Hello, how are you! 

Σεισμός, σεισμός, μη σε πιάνει πανικός! Κράτησε την ψυχραιμία!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήσαμε άσκηση σεισμού στο Νηπιαγωγείο μας! Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν από υλικό του ΟΑΣΠ για τον σεισμό και τα μέτρα πρόληψης σε περίπτωση σεισμού με στόχο την πλήρη ετοιμότητά τους και διατήρηση της ψυχραιμίας τους. 

Τι κάνουμε λοιπόν κατά τη διάρκεια του σεισμού, τι μετά το τέλος;

Τι μέτρα πρέπει να λάβουμε στο σχολείο και στο σπίτι για να είμαστε όσο το δυνατό περισσότερο ασφαλείς; Περιηγηθείτε στην παρακάτω παρουσίαση και θυμηθείτε ξανά τα μέτρα!


Μετάβαση στο sway.office.com.

Όταν βρέχει…εμείς εμπνεόμαστε!

Και τότε πιάνουμε πινέλα, παίρνουμε χρώματα, ψαλίδια, μαρκαδόρους και εκφραζόμαστε δημιουργικά! Πάρτε μια γεύση…

Και άλλες φορές κατασκευάζουμε φάρμες, σπίτια, κάστρα…γενικά μας αρέσει η αρχιτεκτονική, ίσως και να το σπουδάσουμε αργότερα, τι λέτε;

Εμπνεόμαστε τόσο…που βρίσκουμε όλοι μαζί λύση στα καθημερινά μας προβλήματα! Έτσι μια βροχερή, φθινοπωρινή ημέρα, υπογράψαμε το πρώτο μας πρακτικό! Θα ακολουθήσουν και άλλα γιατί αυτές οι γραπτές συμφωνίες κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη!

4 Οκτώβρη γιορτάζουμε τους μικρούς μας φίλους, τα ζώα!

Τι καλύτερο από το να γιορτάσουμε τη μέρα των ζώων με τη θεατρική ομάδα του Μικρού Βορρά! Για μια ακόμη φορά μας χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές  με τους τέσσερις μύθους του Αισώπου που παρουσίασε. Σας παρουσιάζουμε στιγμιότυπα από την παράσταση και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση! Εμείς πάντως το χαρήκαμε πολύ!

Αγαπάω τα ζώα: 4 Οκτωβρίου : Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Tα δικαιώματα των ζώων από την ιστοσελίδα του elniplex