Mε την πρώτη φθινοπωρινή βροχούλα, τα σαλιγκάρια βγήκαν βολτούλα!

Κάντε κλικ επάνω στην εικόνα, θα ανοίξει μια παρουσίαση με παραμύθια, τραγούδια,  …όλα σχετικά με τα σαλιγκάρια που ανακαλύψαμε στην αυλή μας μετά τη φθινοπωρινή βροχούλα!

Top 30 Csiga GIFs | Find the best GIF on Gfycat

Tα παιδιά στις ομάδες τους σχεδίασαν μικρά και μεγάλα σαλιγκάρια, τα ζωντάνεψαν με χρώματα και ολοκλήρωσαν το έργο τους φτιάχνοντας το περιβάλλον τους !

Φθινόπωρο, φθινοπωράκι, το καφέ σου φυλλαράκι, αχ! πώς πέφτει απ’το δεντράκι!

Περιηγηθείτε στην παρακάτω παρουσίαση για να ανακαλύψετε όλα αυτά τα ωραία που ακούσαμε, που φτιάξαμε, που τραγουδήσαμε, που παίξαμε για το αγαπημένο μας φθινόπωρο. Καλή διασκέδαση!(Κυλήστε την μπάρα δεξιά, έχει κρυμμένα πολλά μυστικά!)


Μετάβαση στο sway.office.com.

Στιγμιότυπα από τη μέρα του Αθλητισμού στην αυλή μας!

Ευχαριστούμε τον χοροδιδάσκαλο Απόστολο Σκρέκα που δέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκλησή μας να έρθει να μας διδάξει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τα πρώτα βήματα παραδοσιακών χορών, μέσα από ένα παραμύθι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών μας! Ευχαριστούμε και τους γυμναστές από τον αθλητικό Σύλλογο Δευκαλίων που μας γύμνασε οργανώνοντας ανάλογες δραστηριότητες! Αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές δε θα μπορούσαμε να μην τις μοιραστούμε μαζί σας, καμαρώστε μας! Και οι δράσεις αυτές συνεχίζονται…

Ελπίζουμε να διασκεδάσατε όπως κι εμείς!

Γιορτάζουμε την ημέρα Αθλητισμού στο σχολείο μας!

Γιατί να επιλέξω το άθλημα του Στίβου για το παιδί μου - Χρονικά της Δράμας

 

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού   Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

 

«Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

 

Δράσεις/δραστηριότητες και εκδηλώσεις (π.χ. τρέξιμο, περπάτημα, σχοινάκι, χορός, εκδηλώσεις αναφοράς/ιστορικής αναδρομής κ.ά.) διάρκειας 120 λεπτών, υλοποιούνται αποκλειστικά εντός του σχολικού ωραρίου, με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών κάθε σχολικής μονάδας. Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού. Υπό αυτό το πνεύμα, σε κάθε σχολική μονάδα η εμπλοκή όλων των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τους προσδίδει αναμφισβήτητα προστιθέμενη αξία στον κοινό με όλα τα σχολεία της Ευρώπης εορτασμό του σχολικού αθλητισμού και συμβάλλει καθοριστικά στην προαγωγή κοινών πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών.

 

                                                                                           Το 2ο Νηπιαγωγείο Πεύκων γιορτάζει τον Αθλητισμό με

Παραδοσιακούς χορούς (υπό την εποπτεία του χοροδιδάσκαλου Απόστολου Σκρέκα)

Με γυμναστικές ασκήσεις στίβου (από γυμναστές της αθλητικής ομάδας “Δευκαλίων”).

 

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ

«Xoρεύω, τρέχω και πηδώ

για να έχω το σώμα μου γερό!»

 

Aerobics transparente transparent GIF - Find on GIFERΦυσική Αγωγή: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και συνεχίζουμε να γυμναζόμαστε μόνοι μας, αλλά και με τους γονείς (Α,Β,Γ τάξεις, 3ο μέρος)

Ελάτε να παρακολουθήσουμε μια προπόνηση παιδιών και να προετοιμαστούμε για τη δική μας που θα γίνει την Παρασκευή 24/9/21!!!!!!

 

Επιστροφή στο σχολείο!

Ο Νέμο πάει πρώτη μέρα στο σχολείο; Πώς λέτε να αισθάνεται; Δείτε και ας σχολιάσουμε παρέα! Εσείς  πώς νιώθατε την πρώτη μέρα που ήρθατε στο σχολείο;

Οι πειρατές πάνε ή δεν πάνε σχολείο; Ποια είναι η γνώμη σας;

Το μικρό ρακούν έχει φοβίες…και ανασφάλειες…θα κάνει φίλους στο σχολείο; Θα είναι η δασκάλα του γελαστή και καλοσυνάτη;

Τα σχήματα πάνε πρώτη μέρα στο σχολείο, τα τρίγωνα δεν μπορούν να ανέβουν τον λόφο για να φτάσουν, τι θα σκεφτούν τα άλλα σχήματα για να βοηθήσουν τους φίλους τους;

Σχολείο επιστρέφουμε!!!!!!!

Πώς επιστρέφουμε; Τηρώντας τα μέτρα με ευλάβεια!

Είμαι τόσο χαρούμενος που άνοιξε το σχολείο! Και από την πολλή μου χαρά, ξεκινώ το τραγούδι!

Είμαι χαρούμενος γιατί έχω την πιο καλή δασκάλα του κόσμου!!!!!!!!!!!!

Καλή σχολική χρονιά, παιδιά!!!!!!Είμαι δασκάλα και σκεφτόμουν να τα παρατήσω... μα δεν θα το κάνω τελικά | Alfavita

 

Ανακοίνωση-Διευκρινιστική οδηγία!

Παρακαλούμε να ελέγξετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας γιατί σας έχει σταλεί μήνυμα με διευκρινιστικές οδηγίες  για την ώρα προσέλευσης και αποχώρησής σας την ημέρα του Αγιασμού καθώς και την ώρα ενημέρωσής σας για θέματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του σχολείου μας. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά από τις 8:00 το πρωί τη Δευτέρα 13/9. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Νηπιαγωγείου Πεύκων

Άνοιγμα σχολείων – Αγιασμός: Τι ώρα πρέπει να είναι οι μαθητές στα σχολεία  – Νέες οδηγίες

Ανοίγουμε…και σας περιμένουμε!

Αγαπημένοι γονείς και μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Πεύκων,

οι καλοκαιρινές διακοπές έφτασαν στο τέλος τους και ήρθε η ώρα να ανοίξουμε και πάλι! Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 10 το πρωί για τον καθιερωμένο Αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο με εκπροσώπους μαθητών και εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Οι υπόλοιποι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν στις τάξεις και θα περιμένουν τον ιερέα να τους αγιάσει. Θα ακολουθήσουν οδηγίες για την ενημέρωση που θα ακολουθήσει σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου μας, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι για καθετί νεότερο!

Διευκρινιστικές οδηγίες

Tη μέρα του Αγιασμού τα παιδιά θα προσέλθουν με τις μάσκες τους και με αρνητικό self test (μπορείτε να προμηθευτείτε έξι self test για τις τρεις εβδομάδες του Σεπτέμβρη από το φαρμακείο μέχρι και την Παρασκευή 10-9. Από την επόμενη εβδομάδα τα παιδιά θα επιδεικνύουν τα αρνητικά self test Tρίτη και Παρασκευή και θα πραγματοποιούνται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση).

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!!

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου θα σας σταλεί μήνυμα που θα αναφέρει το τμήμα στο οποίο ανήκει το παιδί σας και την ακριβή ώρα προσέλευσής σας για την ενήμέρωσή σας (η οποία θα γίνει κατά τμήμα με έναν γονέα συνοδό και τηρώντας τα μέτρα, μάσκες και αποστάσεις).

Στο νηπιαγωγείο Γουρνών ο αγιασμός θα γίνει χωρίς μαθητές | Cretalive ειδήσεις

Ξεκινάμε λοιπόν με πολλή διάθεση και χαρά, σας καλωσορίζουμε και σας περιμένουμε να ανακαλύψουμε, να εξερευνήσουμε μαζί…πράματα και θάματα!

Αγιασμός σχολικής χρονιάς 2016-17 | 6ο Νηπιαγωγείο Συκεών

Και μέχρι να έρθει η μέρα του Αγιασμού, ας προετοιμαστούμε γι’ αυτό που θα συμβεί εκείνη την ημέρα. Με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά κάντε αριστερό κλικ επάνω στη λέξη Αγιασμός για να διαβάσετε μια κοινωνική ιστορία!

Η καινούργια σχολική χρονιά 2021-22 είναι κι αυτή μια χρονιά covid με οδηγίες και πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια για το καλό όλων μας. Το παρακάτω infographic μας παρουσιάζει συνοπτικά ό,τι θα ισχύσει φέτος.

Επιστροφή μαθητών μέτρα Infographic

Πηγή infographic , Ζωή Κατσιγιάννη-Newsbomb

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν φέτος μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας(αριστερό κλικ στη λέξη Υπουργείο).

Ελληνική Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία: Οδηγίες για τη χρήση μάσκας στο σχολείο | ΣΚΑΪ

Παιδιά, ας θυμηθούμε κι ας τραγουδήσουμε παρέα τα μέτρα που θα τηρούμε σχολαστικά στις τάξεις μας!

Και να ξέρετε, παιδιά, αν τηρούμε με ευλάβεια τα παραπάνω μέτρα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα…και τον κορονοϊό θα τον στείλουμε μακριά από κει που ήρθε, τι λέτε, θα τα καταφέρουμε; Σας περιμένουμε λοιπόν τη Δευτέρα για να αποφασίσουμε όλοι μαζί τι θα κάνουμε!

Τα υπόλοιπα…θα τα πούμε από κοντά!

Κι ας μην ξεχνιόμαστε, έρχονται και τα Αγγλικά στο σχολείο!

 

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΥΚΩΝ – Σελίδα 6 – 2ο Νηπιαγωγείο Πεύκων