Και μία πρόταση από μανούλα, αφήγηση παραμυθιού!

Ανατρέξτε στο κάτω μέρος της σελίδας για να ακούσετε κι άλλες αφηγήσεις! Περιμένουμε κι άλλες!

 

Με πολλή χαρά δεχτήκαμε την πρόταση από μανούλα παιδιών μας και είπαμε να την υλοποιήσουμε! Η μανούλα πρότεινε να αφηγηθούν τα παιδιά πασχαλινά παραμύθια που αγαπούν, απλά και όμορφα, δείχνοντας τις εικόνες. Τραβήξτε βίντεο την αφήγηση του παραμυθιού, προσέξτε να μη φαίνεται το πρόσωπο, αλλά το παραμύθι και οι εικόνες. Επίσης προσέξτε το βίντεο να μην είναι πάνω από 30 MB( μεγαλύτερα από αυτό δεν μπορούν να ανέβουν στο blog- υπάρχει όριο). Αφήστε τα παιδιά να αφηγηθούν την ιστορία με το δικό τους μαγικό λόγο…μην παρεμβαίνετε, ο λόγος τους να είναι αυθόρμητος, ελεύθερος, αβίαστος… Οι παρεμβάσεις σας θα δημιουργήσουν άγχος στο παιδί με συνέπεια να μη θέλει να συνεχίσει. Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ακούσουν τους φίλους τους και τα αγαπημένα τους παραμύθια!

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας, σας ευχαριστούμε!

Καλό θα ήταν στην αρχή να κάνει μια αναφορά στον τίτλο και στον συγγραφέα (και πάλι τονίζουμε να μη φαίνεται το πρόσωπο, αρκεί το παραμύθι και ο λόγος τους….)

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!

Επειδή με τα πασχαλινά παραμύθια περιορίζουμε τις επιλογές των μικρών μας φίλων, έχουμε μια αλλαγή!!! Θα αφήσουμε τα παιδιά να διαλέξουν το αγαπημένο τους παραμύθι- που μπορεί να μην είναι πασχαλινό-για να μπορέσουν να το απολαύσουν όπως αυτά το επιθυμούν. Για μας μετράει η δική τους ικανοποίηση και ευχαρίστηση και όχι η δική μας!

Μιά φορά κι έναν καιρό στον κόσμο των παραμυθιών ήρθαν όλα άνω κάτω,μ’έναν τρόπο μαγικό.

Ήρωες απ’τα παραμύθια αποφάσισαν με μιας  τις σελίδες να αφήσουν και να έρθουνε σε ‘μας.

Δρόμο παίρνουν,δρόμο αφήνουν,φτάνουν στο Λυκαβηττό

κι έρχονται και μας χτυπάνε,το κουδούνι στο σχολειό

Παίξαμε χίλια παιχνίδια,φάγαμε και παγωτό

και χορέψαμε στο τέλος,έναν ξέφρενο χορό…….

 

“Ένας καινούργιος φίλος” Τικ και Τέλα από τον Χαρίτωνα!

Και η Αθανασία αφηγείται την ιστορία της μικρής μας πασχαλίτσας που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει το Πάσχα!

Και η Δέσποινα επέλεξε ένα πασχαλιάτικο παραμύθι και θέλει να το μοιραστεί με τους φίλους της! Δέσποινα είμαστε σίγουρες ότι οι φίλοι σου θα χαρούν να σ’ ακούσουν , τους έλειψες τόσο!

Ο Κωνσταντίνος αφηγείται την ιστορία του μικρού Ευγένιου. Τι τον προβληματίζει, τι θέλει να πει στον μπαμπά του; Αν θέλετε να μάθετε τι προβληματίζει τον Ευγένιο, δεν έχετε παρά να ακούσετε την υπέροχη αφήγηση του φίλου μας Κωνσταντίνου! Σ’ ευχαριστούμε Κωνσταντίνε!