Τμήμα 1: Το μαγικό γάντι

g9 γα1

Τα παιδιά παρακολούθησαν ένα γνωστό παραδοσιακό ουκρανικό παραμύθι με τίτλο “Το μαγικό Γάντι”, μια ιστορία που με απλό τρόπο παρουσιάζει τη διάθεση της αποδοχής, της κατανόησης, της προστασίας, της ενότητας, που δείχνουν διαφορετικά ζωάκια το ένα προς το άλλο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση που είναι το κρύο του χειμώνα.
Τα νήπια με προσοχή είδαν το παραμύθι και συγκράτησαν στη μνήμη τους τη σειρά με την οποία τα ζωάκια μπήκαν στο γάντι που ένας ηλικιωμένος κύριος έχασε.

g1 g2 g3 g4
Έπειτα, ζωγράφισαν περίτεχνα το δικό τους γάντι για αναπαραστήσουμε όλοι μαζί την ιστορία. Το ποντικάκι, ο βάτραχος, ο λαγός, η αλεπού, ο λύκος, το αγριογούρουνο και η αρκούδα, φιγούρες που τα παιδιά είχαν στα χέρια τους, μπήκαν με τη δική τους βοήθεια στο γάντι τους. Μετρήσαμε όλοι μαζί τα ζωάκια. Τα τοποθετήσαμε σε ομάδες και μετά σε καθ’ ένα, αναγνωρίσαμε το αρχικό γράμμα της λέξης από την οποία αυτό αρχίζει και βάλαμε την εικόνα του δίπλα σ’ αυτήν πάνω σ’ ένα γάντι. Την άσκηση τη δουλέψαμε και σε φύλλο εργασίας που συνέδεε λέξη, εικόνα και αρχικό γράμμα κάθε λέξης.
g7 g8 g10 g11 g12 g13 g14